Osnova mog problema je opisana u naslovu teme. Naime, od pre nekog vremena, OS (a radim na Visti 32bit) mi ne prepoznaje ni jedan DVD rezač (a imam i interni i eksterni). Najpre sam mislio da je problem u internom rezaču, jer je to neki OPTIARC na koga su se mnogi žalili, međutim, nakon što sam kupio vrlo kvalitetan Samsungov eksterni DVD rezač, OS ni njega nije hteo da prepozna. Evo situacije. Otvorim Nero Burning ROM, a odmah potom mi izađr upozorenje da OS ne može da pronadje rezače jer je OS podignut pomoću Windows Remote Login-a. Napominjem da nikakva podešavanja u administratorskom delu nisam načinio u odnosu na period kada je rezač najnormalnije radio. Čisto da napomenem da i kada pokušam da određene fajlove opicijom SEND TO pošaljem u neki od dva navedena rezača, OS mi izbacuje upozorenje da se ti rezači već koriste, da zatvorim sve pokrenute dokumente i da probam ponovo. Nadam se da razumete da niti je šta otvoreno, niti je šta pokrenuto. Molio bih one koji su imal sličnih problema da napišu da li su uspeli da ih reše i ako jesu, valjalo bi da opišu i postupak. Unapred hvala!
Naime, sta se onda desilo... Virus je pojeo atapi.sys fajl koji je zaduzen za cd/dvd uredjaje (ispravite me ako gresim) Meni su rekli da je najlakse reinstall celog sistema, sto sam i uradio. Ja za drugo resenje ne znam, al ako neko zna, valjda ce se javiti. PS. Ako budes reinstalirao sistem, bezi od Gliste i stavi Win 7.
Pozz
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Windozin proizvod glista je bushan ku**c! Ako ti je bash zapelo za nov sistem (a ne vidim razlog zashto bi) onda instaliraj 7, a ako nije onda `the ol` reliable` xp (on bi ti najvishe odgovarao hardware-u, jer, koliko vidim, imash manje od 4GB RAM-a).
EDIT: A zashto nisi probao samo da iskopirash atapi.sys tamo gde je stajao??
Fifteen minutes of being famous A whole lifetime of being aimless
:: :: Proveri da li je cdrom.sys setovan da se startuje u registry-u, dakle :: :: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\cdro :: :: Trabao bi da im START sa vrednošću 1 :: :: :: Jel bi mogao da napises celu putanju, ne mogu da pronadjem taj direktorijum ::
:: :: Proveri da li je cdrom.sys setovan da se startuje u registry-u, dakle :: :: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\cdro :: :: Trabao bi da im START sa vrednošću 1 :: :: :: Jel bi mogao da napises celu putanju, ne mogu da pronadjem taj direktorijum ::
Reinstalisi drajvere za maticnu plocu (trebalo bi da se nalazi...
04.05.2010. 00:52
status: user broj poruka: 10999
na optickom mediju koji si dobio uz mat. plocu). Ako se radi o Intel-ovom chipset-u, skini najnoviji intel.inf... - - - - - - - - Moguce je da te neko `hakuje`, narocito ako nisi iskljucio servise `remote assistance` i `remote desktop`.
Skeniraj celu C:\ particiju nekim stand alone antivirusom (free Kaspersky, na primer).
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.