Da li je neko već probao da stavi 10-ku na neki RAID niz ?
Ima sam problem sa stavim 9.10 na SATA RAID0.....iz nekog razloga je GRUB2 odbijao da se instalira na boot particiju. Čim obrišem RAID, 9.10 x64 se normalno instalira. Bar je tako na Intel ICH10R kontroleru. Probao sam Mint, Xubuntu, Ubuntu, sve što ima veze sa Karmic Koalom, odbija.
The EXT4 file system creation in partition #1 of Serail ATA RAID isw_hjibdaijh_IntelRaid (stripe) failed.
Imao ja jedan disk ili raid na njemu moraš napraviti particije. 10 ne uspeva nikakvu particiju da napravi na raid nizu, ni ext4, ext3 ni swap. Kataklizma.
Bar da stignem go bootloadera, ova dileja od desetke nije u stanju ni particije da napravi. Skino sam ubuntu-10.04-alternate-amd64.iso, pa ćemo da vidimo.
Nemoguce je da ne mozes da instaliras Ubuntu na RAID,to je za taj sitem smesno,probaj digni live cd pa onda update sa drajverima za RAID i trebalo bi da radi!Koristim ga vec 2 godine i nikad nisam imao problema jer postojeci instaliran sistem samo update-ujem.
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
da Ubuntu nece da se instalira ,ako primeti njegove particije ,zasto nemam pojma ,moj ti savet obrisi i postojece ubuntu particije ,pa onda kreni u instalaciju ,inace instalacija moze da potraje ,zato sto se Ubuntu kaci na net i donwloaduje njegove update u toku instalacije.
Skinuo sam isti os pre koji dan i probam da dodam vm u vmware playeru, ali izbaci gresku zbog odsustva moda virtuelizacije na mom cpu, i zbog toga ne moze valjda nijedan x64 os da tera u vm-u. Ima li ovo resenje, osim da skidam x86?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.