Dopao mi je do ruku jedan Acer aspire 3410 kojeg je neko obogaljio (navadio mu je 2 od 3 Gb rama) te Vista neće da radi nikako! E sada gde je problem? Kako je to netbook koji nema CD-DVD drive ne mogu krenuti u standardnu akciju ubijanja ptice rugalice, već sam sadržinu Ubuntu instal diska prebacio na ext USB disk, podesio isti kao prvi za boot, ali on mi i dalje podiže Vistu!
Ako si u prilici da se posluzis drugim kompom, mozes da napravis
27.04.2010. 11:32
status: user broj poruka: 10999
USB disk verziju Hiren`s boot-a pa da sa njega poteras neki od programa za particionisanje, ubijes kompletnu particiju na kojoj se nalazi Vi$ta i formatiras po zelji...
Re: Ako si u prilici da se posluzis drugim kompom, mozes da napravis
27.04.2010. 11:38
status: user broj poruka: 144
Veruj meni!
:: USB disk verziju Hiren`s boot-a pa da sa njega poteras neki od programa za particionisanje, ubijes kompletnu particiju na kojoj se nalazi Vi$ta i formatiras po zelji.. :: :: :: U isto vreme smo se setili toga, ali ne mogu ni njega da pokrenem!!!
Re: Re: Ako si u prilici da se posluzis drugim kompom, mozes da napravis
27.04.2010. 12:02
status: user broj poruka: 12057
Šta znači ne možeš dap pokreneš ? Jel imaš uopše Boot from USB opciju ?
Ako imaš, 200% nisi odradio operaciju pakovanja Hirena na USB kako treba.
USB hirena sa iskoristio na VAIO W netbook-u za lupanje Sedmice i takođe sa USB-a stavio XP i pevam.
:: :: Veruj meni :: :: :: USB disk verziju Hiren`s boot-a pa da sa njega poteras neki od programa za particionisanje, ubijes kompletnu particiju na kojoj se nalazi Vi$ta i formatiras po zelji.. :: :: :: :: :: :: :: U isto vreme smo se setili toga, ali ne mogu ni njega da pokrenem!!!
Re: Re: Re: Ako si u prilici da se posluzis drugim kompom, mozes da napravis
27.04.2010. 12:08
status: user broj poruka: 144
Veruj meni!
:: :: Šta znači ne možeš dap pokreneš ? Jel imaš uopše Boot from USB opciju
Imam i postavio sam... i vidi ga kao WD 320 itd. :: :: Ako imaš, 200% nisi odradio operaciju pakovanja Hirena na USB kako treba
Kako to da odradim? Verovatno je ključ tu! Ja sam raspakovao ISO i prosto kopirao na HDD...? :: :: USB hirena sa iskoristio na VAIO W netbook-u za lupanje Sedmice i takođe sa USB-a stavio XP i pevam :: :: :: :: :: Veruj meni :: :: :: :: :: USB disk verziju Hiren`s boot-a pa da sa njega poteras neki od programa za particionisanje, ubijes kompletnu particiju na kojoj se nalazi Vi$ta i formatiras po zelji.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U isto vreme smo se setili toga, ali ne mogu ni njega da pokrenem!!!
Programom Magic ISO napravis ISO fajl windowsa koji hoces da instaliras(preporuka win 7 radi kao zmaj sa 1gb ram-a),program konvertuje direktno sa cd-a,jako jednostavno... zatim programom Windows 7 usb dvd tool napravis usb flash butabilnim bukvalno sa 4 klika misem,podesis first boot device usb i pokrenes instalaciju restartom kompa sve isto kao i da instaliras sa cd-a
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.