Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
umrezavanje XP-7
STRANA 1 OD 1
JOSILENKO umrezavanje XP-7 26.04.2010. 17:46 T26342

status: user
broj poruka: 1013
1. Uradjen je LAN na XP sp2 racunarima u firmi. Instalirao sam na mom kompu win 7 x64 ultimate, i umrezio se. Kod mene radi sve OK i net i LAN, ali ostali u mrezi mogu da vide na mom racunaru samo fajlove koji se nalaze u direktorijumu SHARE (ili tako nesto), dok ostale fajlove na kompu ne vide. Kako da sharujem ceo disk, uradio sam sve ono u sharing i security kao u XP, on me izbaci na mrezu ali niko ne moze da pristupi.

2. Imam kuci 2 kompa. Jer ce biti frka sa LAN i deljenjem neta ako na glavnom (kod njega je SBB modem za net) instaliram win7. Drugi komp je krsh i na njemu ne moze 7 da radi, on bi ostao na XP.

Izvinjavam se ako je bilo vec ovih tema na forumu, pokusavam da ih pronadjem ali ne uspevam
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 26.04.2010. 18:18 #208421

broj poruka: 9121
Mislim da ces tesko odraditi to sa deljenjem neta. Nisam to direktno radio, ali sam se neko vreme baktao, znaci umrezim 2 kompa u LAN, imam net na Xp-u, checkiram tako opciju u XP da pusti net i na kompove koji su povezani sa njim, kada nece ni da cuje, baktao sam se ceo dan sa tim i nema sanse. Posto mi je modem bio pokvaren, problem sam resio jedan kabal u jedan komp drugi kabal u drugi komp :). Cekaj bax-a da se javi on se dosta zajebavao sa tim stvarima :).

Pozdrav!
raic Probaj ovako 26.04.2010. 18:21 #208422

broj poruka: 9006
Desnim na disk - share with - advanced sharing - share this folder

Ovo za SBB i deljenje neta, radi sve u bilo kojim kombinacijama, 7 deli net, xp preko njega i obrnuto. Evo sad radi kod mene kući da sedmica ide preko XP-a a pre par meseci je bila obrnuta situacija

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO Re: Probaj ovako 27.04.2010. 22:51 #208903

broj poruka: 1013
Hval druze, odradio sam ovo prvo, uspelo je laganica. A mogo bi da se zakunem da sam to isto uradio i sam prosli put i da se nista nije desilo... Mozda me zbunilo ovo advanced sharing, toga nije bilo u Xp-u

:: Desnim na disk - share with - advanced sharing - share this folde
::
:: Ovo za SBB i deljenje neta, radi sve u bilo kojim kombinacijama, 7 deli net, xp preko njega i obrnuto. Evo sad radi kod mene kući da sedmica ide preko XP-a a pre par meseci je bila obrnuta situacij
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs