1. Kada odradim dual-boot Viste i Win 7, system restore opcija u Visti prestane da funkcionise. Sta uraditi da system restore opet proradi?
2. Pri instalaciji Windows 7 `ubije` aktivaciju Viste. Pretpostavljam da ovo ima veze sa izbrisanim bootloader-om. Da li neko ima ideju kako ovo izbeci?
System restore mi i nije toliko bitan koliko mi je bitno da resim ovaj drugi problem.
Mislim da je prerano da prelazim na Win 7, bar do pojave Service Pack-a 1. Jednostavno, hocu malo da ga testiram pre nego sto potpuno predjem sa Viste na sedmicu.
Mani tu vistu i predji-upgraduj na win 7! Nema shta tu da testirash posto je 7 kao `patch` za vistu, tj isto ko vista samo unapredjeno, uopste mu ne treba nikakav SP. Imam vec duze vremena 7 i radi super stabilno. Ali evo sachekaj pa kada se javi josh neko uverice te isto u ovo shto sam napisao. pozdrav
Stojis u Albaniji na granici sa Grckom, imas vizu ali ne bi da ulazis u Grcku jer si cuo da je tamo kriza... Pa nista, ostani u Albaniji dok Grcka ne izadje iz krize
Vista SP2 i Windows 7 je fakticki jedno te isto..Ne vidim potrebu za Dual Boot sa skoro dva ista operativna sistema.. Windows 7 je svakako noviji,kompletniji i bolji i treba preci samo na njega..SP1 ce uskoro da izadje u full-u tako da verujem da ce se sistem jos bolje pokazati.. Osnovna Vista je shit zivi,treba je izbegavati u sirokom luku i pored Win 7 nema sta da trazi..SP2 je fakticki transformise u Win 7 po osobinama ali je i dalje Vista.
U pravu ste ali ipak nisam hteo da zurim sa prelaskom na Win 7 jer mi je vista sasvim lepo radila i nikad nisam imao problema sa njom a znate kako se kaze `Ne popravljaj ono sto nije pokvareno`
Inace, da li vam se desavalo da animacija pri zatvaranju prozora zakoci na delic sekunde? To me je bas nerviralo a vidim da dosta ljudi na netu ima taj problem.
:: Stojis u Albaniji na granici sa Grckom, imas vizu ali ne bi da ulazis u Grcku jer si cuo da je tamo kriza... Pa nista, ostani u Albaniji dok Grcka ne izadje iz krize :: ::
Dobro dosao u staru, izandjalu horor propovetku zvanu...
24.04.2010. 00:11
status: user broj poruka: 10999
`missing restore points problem in dual-boot Window$ config`. BigBadBill je izjavio da Micro$hit ne namerava da preduzme nista tim povodom, jer PROBLEM NE POGADJA NAROCITO VELIK BROJ KORISNIKA!
:: Stojis u Albaniji na granici sa Grckom, imas vizu ali ne bi da ulazis u Grcku jer si cuo da je tamo kriza... Pa nista, ostani u Albaniji dok Grcka ne izadje iz krize :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Ti dechko ili ne chitash ili nzm shta?? Ovo shto sam citirao nema veze sa zivotom uopste!! Nishta necesh da izgubish prelazkom na win 7, necu da pishem opet isto, samo prochitaj moj post #207503 i ako ocesh da uradish tako uradi, ako ne da ne gubimo vreme vishe prepucavajuci se oko ove vishe besmislene teme!!
I ajde evo josh jednom, svi driveri rade(grafa, chipset, audio, chak i shtampachi, skeneri)ima nekih manjih bagova 7 ali nishta znachajno, i system restore radi perfektno(bez dual boot), a ti kako hocesh pa uradi, od mene toliko!!!
:: U pravu ste ali ipak nisam hteo da zurim sa prelaskom na Win 7 jer mi je vista sasvim lepo radila i nikad nisam imao problema sa njom a znate kako se kaze `Ne popravljaj ono sto nije pokvareno` :: ::
:: Ti dechko ili ne chitash ili nzm shta?? Ovo shto sam citirao nema veze sa zivotom uopste!! Nishta necesh da izgubish prelazkom na win 7, necu da pishem opet isto, samo prochitaj moj post #207503 i ako ocesh da uradish tako uradi, ako ne da ne gubimo vreme vishe prepucavajuci se oko ove vishe besmislene teme! :: :: I ajde evo josh jednom, svi driveri rade(grafa, chipset, audio, chak i shtampachi, skeneri)ima nekih manjih bagova 7 ali nishta znachajno, i system restore radi perfektno(bez dual boot), a ti kako hocesh pa uradi, od mene toliko!! :: ::
Zasto se nerviras toliko?
I jos kazes da ja ne citam a ti da si procitao moj prvi post shvatio bi da pitanje uopste nije bilo da li je bolja Vista ili Win 7 nego sta uraditi da system restore radi kako treba i kako sacuvati bootloader. Samim tim ne bi morao da `trosis svoje vreme na ovu besmislenu temu` i postedeo bi sebe nerviranja.
Zasto je tako tesko zaobici temu u kojoj nemas sta da napises? Jel` se dobija `PcBerza` majica na svakih 500 postova ili sta? Litar vinjaka?
Forum je refleksija svakodnevnog, realnog zivota i ako bi svi bar malo koristili kucnog vaspitanja na forumu onako kako koristimo u realnom zivotu ne bi bilo ovoliko svadja i nesporazuma. Forum je mesto gde mozemo nauciti nesto novo i pomoci jedni drugima a ne mesto gde cemo da merimo `ciji je veci`.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.