Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem sa jezikom na xp64
STRANA 1 OD 1
miligram Problem sa jezikom na xp64 12.04.2010. 11:37 T25966

status: user
broj poruka: 56
Naime, instalirao sam na racunar xp64 skittled edition, koji za sada radi radikalno bolje nego xp32, Vista ili 7, ali njegov problem je taj sto nema srpski jezik kao jezik tastature niti cirilicu kao font. Da li postoji nacin da nekako ubacim te jezike, bez da reinstaliram os ili neki program koji ce mi pomoci da tweakujem tastaturu i da zabelezi profile tweaka (tipa hocu da koristim en., prebacim na en, hocu sr. lat. prebacim na sr. lat.??? Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic > miligram 12.04.2010. 11:44 #203891

broj poruka: 19008
1. Prekopirati sa regularnog XP-a (možda bi i w2k poslužio) fajlove kbdycc.dll i kbdycl.dll iz C:\WINDOWS\system32 foldera
2. Uneti u registry:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts{main}000081a]
“Layout Text”=”Serbian (Latin)”
“Layout Display Name”=”@%SystemRoot%\system32\input.dll,-5038″
“Layout File”=”KBDYCL.DLL”
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts{main}0000c1a]
“Layout Text”=”Serbian (Cyrillic)”
“Layout Display Name”=”@%SystemRoot%\system32\input.dll,-5057″
“Layout File”=”KBDYCC.DLL”
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Locale]
“0000081a”=”2″
“00000c1a”=”5″

ps ovo samo paste-ujes u notepad i sacuvas sa ekstenzijom *.reg, kada to uradis samo dupli klik - yes..

miligram :( 13.04.2010. 00:12 #204117

Uradio sam bas tako i nece. Jel bi to trebalo da mi doda te jezike u Control Panelu/Regional & Language options??? Hvala
miligram :( 26.05.2010. 00:59 #216967

Eventualno jos neko resenje??? Programcic ili tako nesto??? Hvala
imarkovic Re: :( 26.05.2010. 01:04 #216969

Druze, zaboravi, instaliraj FULL XP x64 i resices problem, u tim skracenim verzijama windows-a je izbaceno pola stvari i iskljuceno pola servisa, tako da, ne isplati se sve to vracati...

:: Eventualno jos neko resenje??? Programcic ili tako nesto??? Hvala
miligram Hm... 26.05.2010. 13:04 #217088

A sta mislis, da li cu klasicnim repairom moci da postignem isto??? Mnogo je programa instalirano, mnogo podesavanja uradjeno... Sigurno 10ak sati posla. Poz
imarkovic Re: Hm... 26.05.2010. 13:55 #217102

pa...uslovno receno, generalno moze, ali brdo problema ces imati kasnije, ne preporucujem...ako ti je preko potrebno, moraces da stavis full verziju i da se iscimas ponovo da instaliras programe, sto je to problem?

:: A sta mislis, da li cu klasicnim repairom moci da postignem isto??? Mnogo je programa instalirano, mnogo podesavanja uradjeno... Sigurno 10ak sati posla. Poz
miligram :/ 26.05.2010. 14:11 #217107

Bas je mnogo cimanja... Sama instalacija win i drivera je oko 1h... Posle setovanje kanala na tv karti, podesavanje crtackih programa, instalacija tone programa koje koristim... Njihovo setovanje... Ali ajd` ok ako je vreme za reinstall, ali to sam prosao pre mesec i po i bas je smor. Sad hocu da resim jednom za svagda i da Nortonom snimim i sacuvam particiju. Cudi me da ne postoji neki program koji ce znaku ` dodeliti ć i slicno... Zasto mislis da ce kasnije biti problema sa repair-om??? `fala
imarkovic Re: :/ 26.05.2010. 14:30 #217110

probaj skini ovo: http://rapidshare.com/files/359420588/Serbian.zip.html

a nece raditi kako treba zbog razlicitih verzija windows-a (ona koju si instalirao i ona sa kojom radis repair).

:: Bas je mnogo cimanja... Sama instalacija win i drivera je oko 1h... Posle setovanje kanala na tv karti, podesavanje crtackih programa, instalacija tone programa koje koristim... Njihovo setovanje... Ali ajd` ok ako je vreme za reinstall, ali to sam prosao pre mesec i po i bas je smor. Sad hocu da resim jednom za svagda i da Nortonom snimim i sacuvam particiju. Cudi me da ne postoji neki program koji ce znaku ` dodeliti ć i slicno... Zasto mislis da ce kasnije biti problema sa repair-om??? `fala
Pisko Ebga 26.05.2010. 14:31 #217111

broj poruka: 6650
Zar nikada nisi čuo za MS-ov program - tool za migraciju podataka i setovanja? Svako je slobodan da instalira i deinstalira šta hoće na svojoj mašini (dok ga ne uhvate....), ali, moralo bi se ponešto i znati. Postoji čarobnjak i alat da se uradi transfer setovanja i podataka sa starog na novi računar - operativni sistem...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gilopile @miligram 26.05.2010. 14:36 #217114

broj poruka: 9459

Brate,ako nece da sljaka to sto ti je preporucio @imarkovic,onda odradi svezu instalaciju win-a.Tako ces izgubiti vise vremena i zivaca.Posle ga ghost-uj i vratice ti se tih 1h vremena 100-strukoJa sam na taj nacin ustedeo pola zivota vremena,veruj mi:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

miligram :/ 26.05.2010. 15:00 #217120

Hvala svima na brzim odgovorima...

@imarkovic: Link mrtav... Kazi mi sta treba da trazim, pa cu ga naci na netu nekako vec... Poz i sorry zbog cimanja.

@Pisko: Nisam cuo za to. Zvuci mi skroz korisno :) Kako se zove program??? Hvala

@gilopile: Eh da je sat vremena... Visesatni teror... Ali ako ne postoji nikakva alternativa, na kraju cu morati fresh install :(
imarkovic Re: :/ 26.05.2010. 15:37 #217129

evo, upload-ovao sam na MediaFire fajl, pa probaj, ja sam uspeo samo sa latinicom, ali mozda iz nekog razloga bude radilo kod tebe:

http://www.mediafire.com/?tgndgnziyme#1

:: Hvala svima na brzim odgovorima..
::
:: @imarkovic: Link mrtav... Kazi mi sta treba da trazim, pa cu ga naci na netu nekako vec... Poz i sorry zbog cimanja
:: @Pisko: Nisam cuo za to. Zvuci mi skroz korisno :) Kako se zove program??? Hval
:: @gilopile: Eh da je sat vremena... Visesatni teror... Ali ako ne postoji nikakva alternativa, na kraju cu morati fresh install :(
miligram :) 26.05.2010. 15:51 #217132

Hvala neizmerno... Probacu cim dodjem kuci. Jel samo pokrecem setup.exe??? Poz
imarkovic Re: :) 26.05.2010. 16:04 #217135

da, vidi koji ti odgovara, imas za x86 i x64 verziju xp-a, posebno cirilicu, posebno latinicu, mislim, tako valjda bese, davno sam radio..

:: Hvala neizmerno... Probacu cim dodjem kuci. Jel samo pokrecem setup.exe??? Poz
miligram Yeah 27.05.2010. 23:56 #217545

Fantasticno. Hvala imarkovic, did the job... Ono je zapravo bio latinicni Keyboard Layout Creator Bootstrap (ne i cirilicni). Gde si nasao paket, da pokusam i cirilicu da pronadjem?? Hvala i poz
imarkovic Re: Yeah 28.05.2010. 00:21 #217551

to je nasao Doca user, pa sam skinuo i stavio na 6 mesta na hardu, jer nisam mogao nigde to da nadjem :) ali to mi je trebalo samo za neke korisnike...ja koristim uvek full windows.

:: Fantasticno. Hvala imarkovic, did the job... Ono je zapravo bio latinicni Keyboard Layout Creator Bootstrap (ne i cirilicni). Gde si nasao paket, da pokusam i cirilicu da pronadjem?? Hvala i poz
miligram SOLVED 28.05.2010. 01:01 #217560

E, ovako, prvo da se zahvalim... Da nije bilo tebe, ne bih uradio nista.

Sta sam uradio:

1. Nasao sam na Microsoft web sajtu program koji se zove `Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4` i skinuo ga

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=8BE579AA-780D-4253-9E0A-E17E51DB2223&displaylang=en

2. Instalirao sam ga i on doslovno dozvoljava da se napravi custom tastatura i izbaci fajlove u obliku onih koje si mi ti poslao. Neverovatno je jednostavan, samo je potrebno 10 minuta vremena i prebaciti tastaturu na cirilicu (ako zelimo compile-ovati cirilicnu tastaturu. radio sam sa drugog racunara). Potrebno je i malo povesti racuna o nazivu, kao i jeziku kome cemo dodeliti novonastali layout. Fantasticno radi, meni cak i korisnije od sandardnog layouta.

Pozz svima i hvala na pomoci
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs