sad cu ja da malo gusim, cudan problem, mozda sam ga resio...ali
STRANA 1 OD 1
savatije
sad cu ja da malo gusim, cudan problem, mozda sam ga resio...ali
09.04.2010. 17:56
T25909
status: user broj poruka: 1121
Win XP prof, legalan i updetovan sa MS ili WSUS servera, Kasper legalan, ostali softwer ili legalan ili open suorce, sve u kucnoj primeni Ukljucim PC, ako zaboravim da se ulogujem ( 3 user-a, svi admini) 30-50 sekundi welcome screen se blokira i sledi samo hardwerski restart, promenim sistem logovanja - user must enter..i do not use welcome screen...opet isto... Oborim OS, napravim opet Win update do koske... i opet isto...ne pozurim li sa log-in-om....BLOKADA...ulogujem li se na vreme...sve radi bez problema. PC je stara generacija S487 P4full na 2.66(nije prescot), ABIT-ova ploca IS7 sa dva SATA porta ( koliko i imam HDD-ova oba setovana jumperima na SATA150) bez ikakvig vidljivog kvara (svi elektroliti ok) nikada BSOD, Bios je poslednji koji sam mogao da nadjem za plocu ( mislim da je iz 2005-te), VGA-ATI1950pro sa drajverom sa atijevog sajta...PS-EH tu JE PRICA: imao sam Cheiftec-a AB550 starg 2-3 godine, svi naponi po biosu i po everestu zakucani, perfektni...od sve muke posle obaranja OS-a, kad su stvari pocele da se ponavljaju , promenim naajanje i stavim friskog Cheifteca 450W iz radnje i eto vec tri dana ....NEMA PROBLEMA...stari cheiftec, nema vidljivih ostecenja ili naduvanih kondezatora....sta mislite jel moguce da me napajanje urnisalo ????
Sasvim moguce. Najvece muke, kada se o hardveru radi, zadaju
09.04.2010. 18:26
status: user broj poruka: 10999
tkz. poluispravne komponente - i tu su, a i nisu, rade... ali ne rade kako treba... Ja sam prosle godine imao ovaj problem: instalisanje Win-a puca na samom pocetku (faza br.1 - skeniranje hardvera itd.). Tu zastane nakon 30-ak sekundi i ...BSOD! Sumnjao sam na HDD, na memoriju, na maticnu plocu, na instalacioni disk... Promenim napajanje i sve se zavrsi iz taka. A kada sam vratio ono napajanje, sve je u najboljem mogucem redu - kenja samo prilikom instalisanja. Neverovatno, ali istinito (provereno 100%).
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.