Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
POMOC
STRANA 1 OD 1
MACHINE POMOC 07.04.2010. 13:40 T25842

status: user
broj poruka: 5709
Da li iko zna gde bih mogao skinuti, naci, whatever...driver za RAID kontroler od Fujitsu-Siemens Econel 200 (FSC D2020) za Win7 x64? Sve ostale verzije ima ali ovo ne nadjoh. Dakle, radi se o integrisanom LSI Mega kontroleru, sistem ga vidi kao MegaIDE RAID, ali je to SATA kontroler. Siguran sam da postoji posebno, ne na oficijelnom sajtu, ali se na LSI logicu to tesko moze iskopati...naravno Win7 ne vidi lanac po defaultu

P.S. za sve one koji imaju cuveni Canon LBP-2900, izasao je R13 za sve x64 operativne...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
despot83 Odgovor 07.04.2010. 14:00 #202640

broj poruka: 711
ne znam,ali hvala za LBP

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 07.04.2010. 14:09 #202641

broj poruka: 19008
koliko vidim, i nema za W7, a jesi probao da nadjes za vistu (ako postoji), ili XP, pa da mu dodas rucno driver iz Device manager-a (ono, browse custom driver) i tako ga preebes..? DriverGude.com sajt, ako tu nema, nema nigde 100%..

kad ukucam FSC D2020, izbacuje mi neke nebuloze, neke drajvere za ASUS ploce, najbolje bi bilo da napises sa samo chip-a oznaku, sem ako to u stvari nije FSC D2020.
MACHINE Re: >> 07.04.2010. 14:28 #202645

Nema za Vistu, da ima to bi islo ko po loju...ne znam kako si mislio da dodam u device manager, kada mi treba kao preinstall? Dakle, ne vidi lanac instalacija, stoga ne mogu uopste da instaliram Win7, bilo da je 32 ili 64 bita...jer nema driver za controler. Naravno driver za Win2K3 x64 ne moze da prodje u Win7 x64

DG sada trazi pare koliko se secam da bi se ista skinulo, ne?

:: koliko vidim, i nema za W7, a jesi probao da nadjes za vistu (ako postoji), ili XP, pa da mu dodas rucno driver iz Device manager-a (ono, browse custom driver) i tako ga preebes..? DriverGude.com sajt, ako tu nema, nema nigde 100%.
::
:: kad ukucam FSC D2020, izbacuje mi neke nebuloze, neke drajvere za ASUS ploce, najbolje bi bilo da napises sa samo chip-a oznaku, sem ako to u stvari nije FSC D2020
imarkovic > MACHINE 07.04.2010. 14:43 #202648

sorry, ja sam te razumeo da ti treba drajver za Windows, ne pre-install, to je vec zez, pa koji kontroler ima na sebi, nije valjda Fujitsu sata kontroler, sta pise tacno na njemu, aj prepisi ako mozes?

DG ne trazi pare ako skidas, lupam po 5 drajvera u roku od sat vremena, pa kasnije opet mozes da skidas za dzabe, inace, registracija je besplatna i mozes da skidas ovako kako sam rekao bez problema...

MACHINE Re: > MACHINE 07.04.2010. 14:48 #202651

na ploci je neki od LSI logica, ali je na njemu heatsink pa ne mogu da skidam i citam tacnu oznaku modela, samo sam napisao kako ga vidi WinXP. To je embedded chipset za SATA RAID mirror ili stripe. A na sajtu LSI nema tako sto da se nadje...bedak...samo nam taj driver fali...

:: sorry, ja sam te razumeo da ti treba drajver za Windows, ne pre-install, to je vec zez, pa koji kontroler ima na sebi, nije valjda Fujitsu sata kontroler, sta pise tacno na njemu, aj prepisi ako mozes?
:: DG ne trazi pare ako skidas, lupam po 5 drajvera u roku od sat vremena, pa kasnije opet mozes da skidas za dzabe, inace, registracija je besplatna i mozes da skidas ovako kako sam rekao bez problema..
imarkovic >> 07.04.2010. 14:53 #202655

ebg, ne moze na osnovu samo toga, ajde skini Speccy i PCWizard i otvori ta dva programa u XP-u i tamo u sekciji `devices`, lociraj se na kontroler i napisi tacnu oznaku, nema sanse da pronadjes na osnovu ovog nista..upravo sam na DG nasao BRDO SATA drajvera za taj fenomenalni LSI kontroler, ali stvarno puno, treba mi tacna oznaka, nesto tipa: `LSI Logic sym 53c416`, `53c400a`, `SYM 53C416` (SymBios Logic)...

Speccy: http://www.piriform.com/media/10110/spsetup100.zip

PCWizard: http://www.cpuid.com/download/pcwizard/pcw2010_v193.zip

DA, zaboravih da napomenem, najvise samo za XP i starije sisteme .

A, da li dolazi u obzir neki dodatni SATA PCI kontroler?

MACHINE Re: >> 07.04.2010. 15:04 #202659

Druze, probacu ovo...pa javljam...znas li ima li Win7 x64 driver za SB Live! 5.1?

:: ebg, ne moze na osnovu samo toga, ajde skini Speccy i PCWizard i otvori ta dva programa u XP-u i tamo u sekciji `devices`, lociraj se na kontroler i napisi tacnu oznaku, nema sanse da pronadjes na osnovu ovog nista..upravo sam na DG nasao BRDO SATA drajvera za taj fenomenalni LSI kontroler, ali stvarno puno, treba mi tacna oznaka, nesto tipa: `LSI Logic sym 53c416`, `53c400a`, `SYM 53C416` (SymBios Logic)..
:: Speccy: http://www.piriform.com/media/10110/spsetup100.zi
:: PCWizard: http://www.cpuid.com/download/pcwizard/pcw2010_v193.zi
:: DA, zaboravih da napomenem, najvise samo za XP i starije sisteme
:: A, da li dolazi u obzir neki dodatni SATA PCI kontroler
imarkovic >> 07.04.2010. 15:16 #202661

evo sad sam pokusao da nadjem na Creative sajtu,ali nema, ne znam zasto, ali znam da sam ortaku instalirao na 7-ci bas za SB live 5.1, nesto sam zbudzio i to je radilo, drajveri su bili za vistu cini mi se, davno je bilo, ali problem je bio 5.1, u mom slucaju sa Genious sistemom, nisam nikako mogao da nateram sve zvucnike da rade, vec samo woofer, prednja 2 satelita i centralni, tako nesto, uglavnom, sta god radio, nisam uspeo da dobijem 5.1 sa tim drajverima koji su bili beta, muka sam imao i na kraju sam mu stavio XP...

::Druze, probacu ovo...pa javljam...znas li ima li Win7 x64 driver za SB Live! 5.1?
MACHINE ... 07.04.2010. 18:17 #202714

ma svi ti programi kao i oni koje sam ranije probao ne daju nista dalje od informacija koje znam...samo skidanje heatsinka bi dalo praiv podatak ali moram da ga grejem jer je na zvaku...

Nego...zna li neko da li ima bilo kakvih x64 drivera, bilo za XP ili 7 64bit, za Ati Remote Wonder + ?
Pisko U šta se čovek pretvori.... 07.04.2010. 19:29 #202755

broj poruka: 6650
Ovaj mašinac non-stop u nekim teškim sra....ima .... pre je pomagao ljudima a sada samo skiči za pomoć... kažu glasine da ga pokvareni forumaši trpaju sa likovima čije probleme ne mogu da reše....

Ha..ha.... nemam volje da ti pomognem, to (neuspešno) jurenje za drajverima me toliko podsetilo na jedno bolno iskustvo i traćenje vremena sa jednim laptopom da...., da mi se okrenuo želudac i od problema i od saveta.
Be lucky.... ili, be clever i odustani u startu i mani se ćorava posla pa nađi drugo rešenje. Znači, moj savet je da pre upadanja u ludilo traženje-probanje-pušenje-traženje... unapred ograničiš broj pokušaja ili vreme koje za to planiraš i da na vreme kažeš ajd` zdravo.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MACHINE Re: U šta se čovek pretvori.... 07.04.2010. 19:40 #202762

Joooj, cuti...ne pitaj...sta sam sve pretumbao preko glave, dobro sam i ziv :) al` nekako mi se najednom juce vratio spokoj u dusi, ili je jucerasnji espresso napravljen od ruku zagorele baba-sere bio taj carobni napitak koji me je vratio u zivot ili jos uvek tumaram mracnim hodnicima ludnice i kucam u etar sam sebi, ko ce ga znati?! ...valjda sam prepunio bounded buffer...od juce se osecam fenomenalno, castio bih ceo forum...al` druze, sto je mnogo, mnogo vas je...mozda samo ovu staru gardu :))))

:: Ovaj mašinac non-stop u nekim teškim sra....ima .... pre je pomagao ljudima a sada samo skiči za pomoć... kažu glasine da ga pokvareni forumaši trpaju sa likovima čije probleme ne mogu da reše...
:: Ha..ha.... nemam volje da ti pomognem, to (neuspešno) jurenje za drajverima me toliko podsetilo na jedno bolno iskustvo i traćenje vremena sa jednim laptopom da...., da mi se okrenuo želudac i od problema i od saveta
:: Be lucky.... ili, be clever i odustani u startu i mani se ćorava posla pa nađi drugo rešenje. Znači, moj savet je da pre upadanja u ludilo traženje-probanje-pušenje-traženje... unapred ograničiš broj pokušaja ili vreme koje za to planiraš i da na vreme kažeš ajd` zdravo
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Equinoxe Re: 07.04.2010. 22:46 #202812

broj poruka: 12057

Hmmm, znači `LSI Logic Embedded SATA RAID (Onboard on D2020)`

Koji je od ovih ?

MegaRAID SATA 150-2
MegaRAID SATA 150-4 (523)
MegaRAID SATA 150-6 (523)
MegaRAID SATA 300-4XLP
MegaRAID SATA 300-8ELP
MegaRAID SATA 300-8X
MegaRAID SATA 300-8XLP

MACHINE Re: Re: 08.04.2010. 00:03 #202833

SATA 150, ne znam koji...kapiram sa povlakom 2 jer ima samo 2 prikljucka, znaci ovaj prvi. IUma li igde baxonja? :)

:: Hmmm, znači `LSI Logic Embedded SATA RAID (Onboard on D2020)
:: Koji je od ovih
:: MegaRAID SATA 150-
:: MegaRAID SATA 150-4 (523
:: MegaRAID SATA 150-6 (523
:: MegaRAID SATA 300-4XL
:: MegaRAID SATA 300-8EL
:: MegaRAID SATA 300-8
:: MegaRAID SATA 300-8XL
Equinoxe Re: 08.04.2010. 00:22 #202839

Probaj neki od ova dva:

Windows 2003 x64:
http://www.lsi.com/DistributionSystem/AssetDocument/support/downloads/megaraid/scsi_sata/hardware_drivers/windows/6.51.3.64_W2k3_x64_signed_driver.zip

Windows XP x64:
http://www.lsi.com/DistributionSystem/AssetDocument/support/downloads/megaraid/scsi_sata/hardware_drivers/windows/6.51.3.64_xp_x64_signed_driver.zip

To je sve od x64 za LSI MegaRAID SATA 150 drivera

MACHINE Re: Re: 08.04.2010. 00:38 #202844

Ih bre, pa to imam, treba mi za Win7 x64 ili Vista :(

:: Probaj neki od ova dva
:: Windows 2003 x64
:: http://www.lsi.com/DistributionSystem/AssetDocument/support/downloads/megaraid/scsi_sata/hardware_drivers/windows/6.51.3.64_W2k3_x64_signed_driver.zi
:: Windows XP x64
:: http://www.lsi.com/DistributionSystem/AssetDocument/support/downloads/megaraid/scsi_sata/hardware_drivers/windows/6.51.3.64_xp_x64_signed_driver.zi
:: To je sve od x64 za LSI MegaRAID SATA 150 drivera
Equinoxe Re: 08.04.2010. 00:58 #202849

To je sve, LSI komplikatori, ali ti garantujem da nijedan drajver neće proraditi ako ga oni nisu pisali, nikakve budževine ne dolaze u obzir.

Jel nešto sprečava da se koristi Windows 2003 x64 ?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs