...koristim jos uvek Win XP 32-bit SP3, mada sam neko vreme koristio i Win 7 64-bit, medjutim, planirao sam da instaliram Win 7 32-bit, jer onih 500MB koje cu dobiti sa 64-bit verzijom, gubim u sporijem radu racunara zbog emulacije 32-bit softvera na 64-bit sistemu, a i trenutno mi ne treba 64-bit sistem,
...pa me zanima, kolika ce biti razlika u performansama odnos WinXP 32-bit vs Win7 32-bit vs Win7 64-bit, predpostavljam da ce i dalje voditi WinXP, ali takodje po nekim testovima sto sam gledao na netu, rekao bih da ce 32-bit Win7 biti brza od 64-bitne?
Takodje me zanima posto sam i to gledao, i nekako mi nije jasno, ali DX10 bi tu i tamo trebao biti brzi od DX9-ke... sad koliko je to stvarno u praksi, i koliko ce se odraziti na mojoj masini u podpisu? Napominjem da sam imao Win7 64-bit pre nekih 8 meseci, i da sam imao dosta problema sa softverom, i sporijim radom racunara...
Pozz...
...bio neki emulator (specificno) i bilo brdo programa koji su mi pravili problem, tj u pocetku sve radilo lepo, ali vremenom dolazilo do problema, secam se da sam imao problema i sa CoD 4 i 5, tj sa Punkbusterom, ali se ne secam kako sam resio sve to... pa rekoh da probam Win7 32-bit, skinuo juce onu 10 mart verziju...
Pozz...
te probleme sto si imao na x64, imaces isto i na x86, sem ako je nesto drugo bilo u pitanju, a ne kompatibilnost, u svakom slucaju, preporucio bih ti `untouched` windows, ne te `integrated` varijante, veruj mi da nema razlike, sa adekvatnim anti virusom (NOD32, Avira...), ne opterecuj se.
...ma skinuo juce sa patrisa W7Mar10x86.iso probacu, pa cu videti, u ostalom sta imam da izgubim, a ona 64x je 7600.16385.090713-1255_x64_en-us_Retail_Ultimate_DVD.iso
Pozz...
Da si gledao testove video bih da nema razlike izmedju Xp-a, Viste i Win7... Razlika je samo u tome sto win7 guta vise memorije, ali zato bolje radi na dual core masinama od Xp-a, brze startuje windows... itd...
Izmedju W7 i XP-a IMA razlike u performansama u igricama, u korist XP-a, ne neke prevelike, ali ima, nije da nema. A vista, neko ko ima windows, to je ili XP, ili W7, retko ko se smara sa Vistom..
::Da si gledao testove video bih da nema razlike izmedju Xp-a, Viste i Win7... Razlika je samo u tome sto win7 guta vise memorije, ali zato bolje radi na dual core masinama od Xp-a, brze startuje windows... itd...
Imao sam dug period Vistu 32 bit-a, presao sam na Win 7 x64, brzina je ista, samo mi je PES 2010 seckao nesto na Visti iako je konstantno gore pisalo 60 fps, ali ta Vista mi je drzala godinu dana, dok je to na clean Win 7 x64 poletelo, inace sve ostalo je isto :).
@2m4Y Imam jako slicnu konfiguraciju (manje hardiskova i 2GB vise memorije :) ) i mogu ti reci da je, sto se tice igara, XP i dalje najjaci! Dakle te price oko DX10 vs DX9 u lepoti, bar meni, nisu se nesto preterano pokazale kao tacne! Sve igre rade super i na Win 7 x64, ali ipak se vidi veci fps na XP-u... Sto se tice programa... pa rade brze nego na XP-u, verovatno zbog bolje optimizovanosti sistema za visejezgarne procesore...
Sve u svemu - ako hoces da se igras najvise i na to stavljas najveci akcenat, ostani na XP-u jos uvek... A ako ti to ipak nije primarno predji na Win 7.
Ovo sve pricam za x64 verzije sistema, sa x86 nisam imao mnogo posla (bar sto se tice Win 7) pa tu ne mogu mnogo toga da kazem...
pozz
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.