Znam da su to vrlo slicna jezgra ali me zanima sta je bolje staviti? Mogu samo ovo zbog hardvera koji nema drajvere za sedmicu ili vistu (imam singlecore 64bit cpu sa hyperthreadingom i 1gb memorije). Kakva je podrska kod programa, kakva stabilnost i brzina kod 64bitne verzije XP/2003 u odnosu na x86 verziju? Komp koristim sa klasicne stvari: filmovi, muzika, internet, office, malo igrice, malo i sve ostalo
Windows 2003 x64 ti je vise serverski nastrojen iako se na prvi pogled ne vidi razlika ok Xp x64, po mom misljenju malo stabilinij od xp x64.
64 bit je dosta brzi od x86(32 bitne) verzije sto se kompatibilnosti tice sve sto radi na x86 radi i na x64 osim nekih drajvera npr. Canon za neke stampace nije izbacio 64bitni drajver pa moras preko virtuelnog sistema da stampas.
Neku bitnu razliku neces primetiti u obicnom zivotu (filmovi, muzika, igrice) ali zato ako radis nesto ozbiljnije tipa Auto Cad ili 3d programa ili video obradu razlika se tad primecuje.
Savet: Pre prelaska na x64 sisteme proveri jel imas sve drajvere ako imas toplo preporucujem prelazak na 64bit-ni sistem.
zna se u koje svrhe se koristi win 2k3, SERVER, i napravljen je specijalno samo za serverske potrebe, nema veze sto postoji standard, enterprise, itd, ima svoja ogranicenja, pogasene servise za multimediju, itd itd, i zbog toga je izmedju ostalog stabilniji i brzi u odnosu na Windows XP, e sad, kada bi sve popalio rucno, opet bi ti postavljao neka pitanja, kazem, u KUCNOJ varijanti, ja ti preporucujem XP x64, po meni, radi malo bolje i stabilnije od x86, a 2003 zaboravi za kucnu varijantu..
Do skoro sam koristio XP x64i veoma sam zadovoljan bio sa njim ,jedini problem su mi bili drajveri za multifuncionalni HP 3055 stampac mogao sma da ga koristim kao stampac jedino nakon sto sam instalirao univerzalni drajver a ostale funkcije skener fax nisu mi radile...I imao sam problem sa nekim programima za fiskalne kase koji mi nusi radili ali sto se tice ostalog bilo je perfektno...Sve u svemu nije los izbor XP x64
zadnji service pack koji je izasao za x64 JE verzije 2, i ima iste zakrpe kao SP3, zbog toga sto su x64 kasnije azurirali, tacnije, kada je izasao SP3 za x86, kasnije je izasao SP2 za x64, i u sustini, ta dva win-a rade slicno, ali ja, a i drugi primecuju da x64 radi malo bolje i stabilnije, ima informacija i po stranim forumima, tako da tu nema sumnje, drajveri nisu problem, samo je problem da se pronadju, ako neko lose barata sa trazenjem po netu, do sada sam uspeo za sve uredjaje da pronadjem drajvere, uglavnom, na netu svuda imas pored x86 obavezno i za x64, ista prica je i za Win7 x86 i x64 sto se drajvera tice...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.