Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problemi sa Fedorom
STRANA 1 OD 1
Gonzales Problemi sa Fedorom 11.11.2006. 08:31 T2567

status: user
broj poruka: 53

Brzi Imam par pitanja , a odgovor na njih ce trajno resiti moje probleme:

1)Dobio sam na poklon od Fedora ambasadora iz Amerike Fedoru Core 5 x386 DVD. Instalirao sam i podesio bez problema ceo DVD-sve pakete.Pre instalacije sam testirao
DVD i rezulatat je : passed. Ali , kada pokusam da instaliram neki program ili probam da pokrenem add/remove software kao root ili kao korisnik-svejedno , prijavljuje mi
sledecu gresku: Greska-Unable to retrieve software information.Ni reinstalacija Fedore ne pomaze.ADSL nemam(i jos dugo zbog Telekoma necu moci imati),iz provincije sam, pa mi je poklon iz Amerike stigao kao blagoslov.
Sta da radim da sve proradi kako treba?

2) Posto sam pocetnik koji je do sada koristio iskljucivo WinXP, navikao sam da sistem sam pronadje drajvere sa instalacionaog CD-a. Ovo u Linux-u da moram sve da kompajliram je nesto novo za mene.
Molim iskusne korisnike i programere sa ovog foruma da me blize upute kako se vrsi kompajliranje/postupak instalacije drajvera i sta je sve potrebno predhodno podesiti i instalirati( a instalirao sam ceo FC5 DVD)
Konkretno, znam da je na ovom forumu bilo reci o Intel 536EP modemu, ali Vas molim zbog slabe internet veze da mi objasnite kako da instaliram Philippe Vouters drajvere za modem.
Meni Linux treba jer je besplatan za moj biznis, kao korisniku kome je administrator suvisni trosak.Jednom kada instaliram sve Linux drajvere, resio sam sve muke nastale zbog cene softvera koji rade pod Win XP.

3)Preporucite mi neku knjigu za Red Hat Fedoru 5,koja sadrzi sve o instaliranju drajvera, cackanju sistema, otklanjanju problema..Jeftinije mi je da citam i ucim nego da me deru programeri lokalne softverske firme.

Ukoliko neko zeli besplatno da mu iskopiram FC5 x386 DVD , potrebno je da me kontaktira na malecking@verat.net da se dogovorimo kad i kako da mu dostavim taj DVD.

Vama zahvalan, Gonzales
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
20Alvaro .. 11.11.2006. 08:41 #9587

status: user
broj poruka: 288
A sta mislis da pokusas sa nekom drugom distribucijom koja je malo vise user-friendly? Nesto kao npr. PC Linux OS, Ubuntu. PC Linux OS je baziran na Mandrake-u. Za Ubuntu postoji extra podrska. Ako vec `oces Fedoru, izasla je Fedora 6 koja je mnogo bolja od verzije 5.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs