Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
code 43 & rundll32.exe Problem
STRANA 1 OD 1
MvZ code 43 & rundll32.exe Problem 28.03.2010. 21:27 T25613

status: user
broj poruka: 180
OS Vista
CPU Intel E8400
RAM 3GB
GIGABYTE GV-NX88S512H-B GIGABYTE
HDD WD 640GB

To je sve sto mi je poznato o konfiguraciji, sto govori da racnar nije moj.
Problem je sledeci: pre par dana racunar se sam prebacio rezoluciju u 800*600 ( umesto 1680*1050) i pojavile su se horizontalne linije po celom monitoru). Virus kao izvor problema je iskljucen, jer racunar duze vremena nije prikljucen na net ( niti je na njega nesto prebacivano putm flash-a ...).Pretpostavljam da je izvor problema deinstalacija nekog programa ili igrice.
U Device Manager-u prijavljuje problem sa grafickom kartom `Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)`
i nema driver-a( instalirao sam nove ali to nije pomoglo),i `Windows host process Rundll32 has stopped working`. Pokusao sam sa instalacijom
novog Rundll32.exe ali RegSvr32 prijavljuje standardnu poruku kada ne uspe instalacija ``The module `rundll32.exe` was loaded but the entry-point DLLRegisterServer was not found. Make sure that `rundll32.exe` is a valid DLL or OCX file and then try again `` istu poruku dobijam i pri pokusaju deinstalacije( ulogovan sam kao admin).

Jel neko ima neki savet ili predlog a da nije tipa reinstalacija OS-a???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Drugi nacin ne postoji samo reinstalacija! 28.03.2010. 21:36 #200257

broj poruka: 18472
A da malo batalis Glistu!To djubre treba izbegavati.Ili XP Pro ili trenutno najbolje resenje Windows 7 i neces imati tih problema!

Ili :

Locate a Copy of Rundll32.exe on Your System

Check if you find a copy of rundll32.exe in the folder C:\windows\system32\dllcache or in C:\windows\ServicePackFiles\i386. If this is the case, go ahead and copy rundll32.exe to the system folder C:\windows\system32

If you don`t find a copy on your system, you can try to find the file on your windows installation disks. Lastly, you could simply re-install windows. However, this would be very time-consuming and you might lose all your data. So this would be the last resort.

First of All Run a System Repair Tool to Fix Rundll32.exe

There are various tools available on the Internet that scan, analyze, and fix your computer. Besides fixing your rundll32.exe, these tools will remove any registry errors, remove invalid shortcuts and duplicate files, repair DLL files, and remove startup and runtime errors.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

MvZ Drugi nacin ne postoji samo reinstalacija! 28.03.2010. 21:39 #200258

Kao sto si primetio, taj racunar NIJE MOJ, to je jedan od razloga sto sam zamolio za neki predlog ili savet koji ne ukljucuje reinstalaciju.

SkyFire ... 28.03.2010. 21:41 #200260

broj poruka: 18472
Pa evo pokusaj ovako kako sam ti napisao ..Imas citat na engleskom..Ili kucaj sam Fix dll32.exe i doci ces do odgovora..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

MvZ Hvala!... 28.03.2010. 21:51 #200265

Ali, uvek postoji neko ali...kao sto si video u prethodnom postu...ne mogu da odradim nista sa rundll-om, nemam `CD` sa kog je uradjena instalacija Gliste...a niti taj racunar ima pristup netu...tako da resenja trazim kod mene a na kompu pa pokusavam da primenim na tom ( btw taj komp se nalazi u dugom delu grada :( )

raic Re 28.03.2010. 21:51 #200266

broj poruka: 9006
A eventualno bi mogao časkom da digneš live ubuntu sa cd-a da vidiš čisto jel grafička uopšte živa i zdrava, sky doduše tvrdi da su nvidia kartice besmrtne ali ja lično držim um spreman i na nemoguće

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

MvZ RE:live ubuntu 28.03.2010. 21:57 #200268

Ideja u opste nije losa, mada nasao sam na netu gomilu slicnih problema ( a ni jedno pravo resenje)...poprilicno sam ubedjen da je sky ovaj put u pravu....mada nisam siguran kako bi vlasnici kompa reagovali kada bi videli linux :))

raic Re 28.03.2010. 21:59 #200270

broj poruka: 9006
Pa nisam rekao da ga instaliraš, pokreneš live cd.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

MvZ RE:RE 28.03.2010. 22:02 #200274

Naravno, da je instalacija u opciji to bi do sada vec bilo zavrseno. tako da ovog posta ne bi ni bilo.

codeus .. 28.03.2010. 23:49 #200325

broj poruka: 4054

strafte na ekranu .. uz pucanje rezolucije i drivera za graf.. hmm .. mozda da resetujes graficku .. i power kabel .. ako nepomogne ..zameni je
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs