Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
....ne znam u cemu je problem sa Linux-ima..
STRANA 1 OD 1
gang1978 ....ne znam u cemu je problem sa Linux-ima.. 11.03.2010. 19:36 T25217

status: user
broj poruka: 1661
....pokusao sam da instaliram tri razlicite verzije Ubuntu 9.10 free,Fedora 13 free,Mandriva 2010 powerpack X64....i sa svakom imam problem koji se u razlicito vreme manifestuje ali u sustini isti problem (Totalno zablokira sistem)...imam dve particije na HDD 0(SEAGATE 250 GB 16 MB) na prvoj Win XP ,a na drugoj Mandriva,pre nje ova dva ostala ...Win XP radi sasvim normalno.

Zna li neko u cemu je problem ?

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
H-nitro re 11.03.2010. 20:13 #195875

broj poruka: 1975
pa pozeljno je da linux ext pude prvi pa onda windows, a i onako stavljas 3 particije na linuxu.

ja sam tako stavio i ubuntu i fedoru i mandrivu i arch i gentoo i kubuntu i xbuntu pa cak i slackware prvi iz redheat-a uvek gledaj da ti linux bude prvi instaliran pa onda win

Eternity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

gang1978 Re: re 11.03.2010. 20:19 #195878

:: pa pozeljno je da linux ext pude prvi pa onda windows, a i onako stavljas 3 particije na linuxu
::
:: ja sam tako stavio i ubuntu i fedoru i mandrivu i arch i gentoo i kubuntu i xbuntu pa cak i slackware prvi iz redheat-a uvek gledaj da ti linux bude prvi instaliran pa onda wi
:: Eternity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
:: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS

Jesi li siguran da je do toga problem,meni sve deluje da je problem do hardvera(HDD-a) ,mada Win XP radi najnormalnije.

u svakom slucaju hvala...

H-nitro re 11.03.2010. 20:52 #195884

broj poruka: 1975
ne kazem da je 100% to ali nekih 75% jer win ume opasno da pravi sranja ako je prvi instaliran a i nemora, jer linux uvek radi 100% kompatibilno ako je prvi nevezano koji je kernel.

Eternity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

MACHINE Biser nad biserima 11.03.2010. 20:56 #195886

broj poruka: 5709
Ovakav odgovor jos nisam procitao...i ovako se skoro nisam nasmejao. Hvala ti :)))

gang1978 @Machine... 11.03.2010. 20:58 #195887

..pa ako znas u cemu je problem onda reci ..a ne biser..i te fore ...

MACHINE Re: @Machine... 11.03.2010. 21:00 #195888

broj poruka: 5709
Nije bilo upuceno tebi...

Definitivno je problem na relaciji hardverska nekompatabilnost, driver...neispravnost...probaj ako imas neki drugi HDD na drugu granu, nezavisan. Ali moze biti svasta...probaj se za pocetak igrati Knoppix-om 6

:: ..pa ako znas u cemu je problem onda reci ..a ne biser..i te fore ..
:: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
gang1978 Re: Re: @Machine... 11.03.2010. 21:03 #195890

Ok.Hvala

:: Nije bilo upuceno tebi..
:: Definitivno je problem na relaciji hardverska nekompatabilnost, driver...neispravnost...probaj ako imas neki drugi HDD na drugu granu, nezavisan. Ali moze biti svasta...probaj se za pocetak igrati Knoppix-om
:: ::
:: :: ..pa ako znas u cemu je problem onda reci ..a ne biser..i te fore ..
:: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
BlueSkyNIS Re: 11.03.2010. 21:40 #195898

broj poruka: 860
Pozdrav Gang,

Kada blokira sistem? U toku podizanja sa Live diska ili u toku instalacije sistema?

Pokušaj da dođeš do informacije na šta se žali jezgro u toku boot procesa.

Windows-free with Fedora 10

gang1978 Re: Re: 11.03.2010. 23:21 #195937

E druze ja sam instalirao mandrivu sasvim normalno, medjutim na kraju instalacije kad je zatrazio da izvadim cd/dvd i da je sve uspesno instalirano pri butovanju je zakucao i nista ne pomaze sem magicnog dugmeta tako da ne mogu da saznam informaciju zbog cega je zabo.....i jos nesto ne zakucava ucek na istom mestu...nekad podigne sistem i onda se to desi.

:: Pozdrav Gang
:: Kada blokira sistem? U toku podizanja sa Live diska ili u toku instalacije sistema
:: Pokušaj da dođeš do informacije na šta se žali jezgro u toku boot procesa
:: Windows-free with Fedora 10
gang1978 RE:....ne znam u cemu je problem sa Linux-ima.. 12.03.2010. 16:32 #196062

...99 % sam nasao sta je problem...a to je da je crkla kuja od memorije(Patriot Viper PC 6400 @800MHZ)...2x2GB 4-4-4-12@2.1v)...ne znam kako je crkla ali eto desava se...

....posto me je zezao Linux do ludila probao sam da instaliram Win 7 da vidim do cega je problem ,medjutim tu tek nastaje prava drama.Pri kraju instalacije mi izbaci plavi ekran ..nisam bas sve uspeo da procitam jer je kratko trajalo..al sam primetio da na dnu pise nesto -physical memory dump error.E sad nije mi jasno kako Win XP radi normalno i sto je jos ludje normalno sam ga i instalirao(bez ikakvih tripova)?!Srecom imam kod kuce u rezervi 2x1GB OCZ PC6400@800MHZ Lifetime warranty...ubo nju i instalirao Win 7...e sad me kopa onaj 1% i nisam siguran da li je to problem bio i sa Linux-ima(tamo mi nije izbacivao plave ekrane,vec je samo zabadao komp) ili je nesto drugo u pitanju.

..imate li vi neko misljenje i da li je vredno cimanja i izgubljenog vremena bakcati se sa Ubuntu,Kubuntu i ostalima ?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs