Danas je počelo da mi se dešava nešto vrlo čudno sa free space-om na c particiji HD-a. Već nekoliko puta mi javlja da se slobodan prostor smanjio do kritične mase. Prvo sam pomislio da mi se nagomilalo nekih DL pa sam ih premestio na drugu particiju ali posle nekih sat vremena ponovo ista poruka i skoro ništa slobodnog prostora na C! Ništa se ne skida trenutno, uradio sam clean-up(obrisao sam temporary folder, ima li možda veze sa tim?), radi trenutno proveru na viruse... Windows 7 64bit je u pitanju. Šta je u pitanju i kako rešiti ovu problematiku?
si dobio punjac za PC - dzabe...prekopaj ROOT ili MY doc za nekim exe ili autorun infom... a za sve koji vise na XP-u....prijateljski savet: iskljucite autorun za sve uredjaje...resicete se bar 50% ovakvih problema...
Koji antivirus koristis? Ako je Kaspersky, hoce on periodicno u pozadini da skenira sve fajlove na svim hardovima/particijama, praveci kopije u obliku tmp fajlova koji popunjuju C particiju gde je temp folder. Kada zavrsi, brise ih.
Pa bila je AVIRA koja je otkrila neke virusčiće i kao ih očistila ali ono krenulo ponovo. Onda sam sklonio AVIRU i stavio malopre najnoviji NOD32 i pustio ga i on je kao nešto našao i očistio i evo sad mi opet javlja low disk space! Dajte nešto pouzdanije, ovo je sve truba.
jel ti se isto desava i u safe modu? pogledaj koliki ti je page file, ako ima raspon lupam 150mb - 6 gb, onda se on mozda siri.:) fiksiraj ga na jednu velicinu (kolicina rama x 1.5 ili ram x2).
Izgleda da je NOD odradio posao no, ne lezi vraže, sad imam jednun drugu boljku! Ništa ne iskače da je neki virus ili već nešto od toga ali mi performance u task manageru pokazuje prilično visoko zauzeće memorije i opterećenje procesora! Naime, Opera je otvorena kao browser i pokazuje zauseće memorije od neverovatnih 1.75 GB odnosno ukupno od 3.91! Procesor je negde na 25-27% što je ludilo jer je toliko opterećen kad recimo radi ConvertXtoDVD (i7 920 je u pitanju). U operi jes` da ima otvoreno tabova ihahaj ali nikad mi do sad nije prelazilo 900 MB i još sam dosta tabova pogasio pre ove situacije. Stvarno mi nije jasno kako to skače odjednom?!
koja verzija opere? koliko zauzima kad pozatvaras sve tabove i ostanes sa jednim otvorenim `lakim` sajtom, npr google.com? sve stranice sa flash animacijama obicno zauzimaju dosta rama i kinje procesor(e), pa ako imas 100 tabova sa flashom, mozda zato...:)
za preostalo zauzece memorije (2.16gb, ako sam dobro shvatio): pogasi sve programe koji ti ne trebaju a rade u pozadini, i ako se zauzeta memorija spusti na nekih 800-1200mb, znaci da je neki od programa bio u pitanju. ako je i dalje toliko, pogledaj u task manageru koji to procesi zauzimaju najvise memorije (i koliko) pa izguglaj, il napisi ovde, mozda neko prepozna problem.
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: Izgleda da je NOD odradio posao no, ne lezi vraže, sad imam jednun drugu boljku! Ništa ne iskače da je neki virus ili već nešto od toga ali mi performance u task manageru pokazuje prilično visoko zauzeće memorije i opterećenje procesora! Naime, Opera je otvorena kao browser i pokazuje zauseće memorije od neverovatnih 1.75 GB odnosno ukupno od 3.91! Procesor je negde na 25-27% što je ludilo jer je toliko opterećen kad recimo radi ConvertXtoDVD (i7 920 je u pitanju). U operi jes` da ima otvoreno tabova ihahaj ali nikad mi do sad nije prelazilo 900 MB i još sam dosta tabova pogasio pre ove situacije. Stvarno mi nije jasno kako to skače odjednom?!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.