Dakle Ploca mi je Abit UL8, Procesor Amd Athlon x2 4200+ soc 939 grafika Power color ati 1650pro agp, ram 1 gb Kingstone ddr 400 ,hdd Maxtor sata 300 gb.A problem je sledeci:, Kad ubacim instalacioni disk nakon pokretanja insalacije win 7 windows loadin files prdoje,e kad mi krene Microsoft logo prodje jedan krug i na drugom zakuca crtica,i tako stoji par sekundi i pojavi mi se bsd kaze proveri ili ugasi hardware,cackao sam resetovao sam bios i nista ,a flopy mi riknuo ne mogu trenutno da fleshujem inace radio mi je kad sam sastavio ovu konf. podigao win7 bez problema ali drajveri za grafiku su me zezali,tako da ako bi neko umeo da mi kaze kako da mi proradi instal,win 7 ili viste. Inace xp podize normalno!
Pazi, meni se to desavalo sa Vistom (7 jos nije postojao) kad mi je crkla ploca! Prvo mi je u visti cesto izbacivo plavi ekran, a kad sam jednom prilikom hteo da reinstaliram Vistu, isto mi se dogadjalo kao i tebi. Ucitava se instalacioni disk i od jednom.....prc! :) Xp je radio normalno, ali ploca je ipak bila u problemu. Sad, ne mora da znaci da je to. Probaj u BIOS-u da sve stavis na Default. Ako ne pomogne, pokreni bar neki memory test. Posto ne mozes da bootujes windows-ov dvd (na kome postoji mem test), probaj sa nekim Linux-om ako ga imas ili sa Hiren`s Boot CD-om (verovatno i tu ima)
ssinger-stavljao sam bios na default,probacu linux probacu sa fleshom biosa,ne bi me bunilo da vec nije podizao win 7,a probao sam i sa drugim memorijskim modulima/slotovima!A ilicnikola-nisi mi jasan bas najbolje rekao bih da si zalutao sa tvojim odgovorom!
on mnogo komp jeste slab za win 7, pogotovu za vistu. Imash veoma malo memorije, 7 pri startu pojede preko 600mb memorije, grafichku imash agp koja sigurno nece biti bash kompitabilna sa aero i dzidz midzama koje ima 7. Onda koja je verzija win-a?? ako je ona kao `original` 7600 ona radi dobro kod mene. Onda jel hard FAT32 ili NTFS, mozda zato zebava nesto?? Onda da li si probao sa drugom instalacijom windowsa 7, ili da li si probao taj win 7 kod nekog drugog?? Sve to kad eleminishesh, onda idesh na jedan po jedan hardver, i tako dalje.... poz
Sta se nalupetavate vi ovde??? Ja sam Win7 terao na K7 800MHz, 512MB SDR PC133, VIA KT133, R9000 64MB...
Bolje nemojte nista da pisete nego sto pisete budalastine, stvarno nema smisla i vrlo je degutantno citati ovako teske gluposti. Naravno, vidjao sam u poslednje vreme i mnogo glupa pitanja, ali ovo nije glupo...
Ovde je u pitanju neka nekompatabilnost, driver ili neispravnost neke komponente...sto ti rece `ssinger`
Radi ljudima na` starudijama` odlicno, kad moram tako da kazem. Na 1gb ram-a i na procesorima 1.8ghz. Za nepoverovati kako brzo otvara i funkcionise. OS je veoma prilagodljiv, i moze da radi na starijim masinama, prosto da ne poverujes. Pa ljudi ne moj da uporedjujete onog sa 4 gb ram-a i onog sa 2. Meni na 4 gb ram-a jede oko 1200MB/ ram-a, a na 2 gb jede 700MB. Mislite o tome?? veoma je prilagodljiv. Po meni je bolji od XP-a.
Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
a da se ne palish malo previshe, a???? Msm bez ljutnje, ali shta, ti si snimio ultimate win 7 sa full ukljuchenom temom(msm sve shta ima da se ukljuchi) i gledao full hd filmove i nije ti se kochio komp?? ma daj molim te, drug snimio xp na pentium 2(tj celeron 2) i ne moze ni film da se gleda kako treba(obichan), prozore otvara po 2 minuta, i sve se otvara sporo ko govedo. A ja sam to naveo samo kao primer mozda, msm ako se vec snima win 7 necu sigurno da teram na sdr memoriji i nekoj agp od sto godina. msm shta oni pravili win 7 sa podrskom za dx 11 da bi je snimio na agp i sa sdr memorijom, msm ajde stvarno je glupost snimati na takvoj mashini win 7.
:: Sta se nalupetavate vi ovde??? Ja sam Win7 terao na K7 800MHz, 512MB SDR PC133, VIA KT133, R9000 64MB.. :: :: Bolje nemojte nista da pisete nego sto pisete budalastine, stvarno nema smisla i vrlo je degutantno citati ovako teske gluposti. Naravno, vidjao sam u poslednje vreme i mnogo glupa pitanja, ali ovo nije glupo.. :: :: Ovde je u pitanju neka nekompatabilnost, driver ili neispravnost neke komponente...sto ti rece `ssinger :: :: ::
A na kojih to 1GB memorije radi OS?Pa Vista uzima u startu jedno 600-700 Mhz samo OS ,guta RAM nikad dosta..A sta ces kad instaliras neke programe..Ode gigic kao nista..Ma koji crna Vista..To je bre jedno go... od operativnog sistema,ne daj Boze nikom! Inace kad pominjes prilagodljivost to je odradjeno na Windows 7,imas o tome pa prouci..
Zasto bih se ljutio? BTW, zar stvarno pokusavas da mi docaras sta, kako i na cemu nesto radi ili se jos uvek salis? :)))
Moj stil pisanja je uvek ovakav kada vidim nebuloze, zato samo opusteno...nisam ja los niti ti treba da primis k srcu ovako nesto, ako si se vec prepoznao :P u svakom slucaju ces nauciti nesto novo
Poenta je bila da je to sto momak ima optimalna masina za Win7. Inace, Win7 nije dostojini naslednik XPa, jeste bolji od Vista OSa ali daleko od toga da nema bubica i slicno...ako se ide na Win7 nema smisla ici x86 vec na 64bitnu varijantu jer se sa 32bitnom varijantom globalno gledano nista ne dobija, mozda cak i gubi...
:: a da se ne palish malo previshe, a???? Msm bez ljutnje, ali shta, ti si snimio ultimate win 7 sa full ukljuchenom temom(msm sve shta ima da se ukljuchi) i gledao full hd filmove i nije ti se kochio komp?? ma daj molim te, drug snimio xp na pentium 2(tj celeron 2) i ne moze ni film da se gleda kako treba(obichan), prozore otvara po 2 minuta, i sve se otvara sporo ko govedo. A ja sam to naveo samo kao primer mozda, msm ako se vec snima win 7 necu sigurno da teram na sdr memoriji i nekoj agp od sto godina. msm shta oni pravili win 7 sa podrskom za dx 11 da bi je snimio na agp i sa sdr memorijom, msm ajde stvarno je glupost snimati na takvoj mashini win 7 :: :: :: :: Sta se nalupetavate vi ovde??? Ja sam Win7 terao na K7 800MHz, 512MB SDR PC133, VIA KT133, R9000 64MB.. :: :: :: :: Bolje nemojte nista da pisete nego sto pisete budalastine, stvarno nema smisla i vrlo je degutantno citati ovako teske gluposti. Naravno, vidjao sam u poslednje vreme i mnogo glupa pitanja, ali ovo nije glupo.. :: :: :: :: Ovde je u pitanju neka nekompatabilnost, driver ili neispravnost neke komponente...sto ti rece `ssinger :: :: :: :: :: ::
Dobro. Nisam shvatio da li ti je ovaj poslednji post `nisam ja los niti ti treba da primis k srcu ovako nesto, ako si se vec prepoznao :P u svakom slucaju ces nauciti nesto novo` bio ironichan ili neutralan ali ok, uopste mi nije ni bitno, uglavnom koristio sam od 98 do win 7 sve, i znam da sa 1 giga rama i agp grafikom moze da radi, ali nzm kakve moze da budu performanse u igrama, full hd filmovima i slichno(msm na neke malko zahtevnije igre koje rade na agp grafici), jer sam ja morao da dokupim josh 1 giga rama na win x86 da bi mi radilo kako treba sve, jer sa zahtevnijom igrom ide ram do 1.5giga pa i vishe(sad imam 3 giga). A ovo sa procesorom ispod 1 ghz nzm shta moze da se i uradi uopshte(sigurno nije bio snimljen na njemu win 7 x64:), tako da za x64 treba vishe rama sigurno. Laku Noc
Znas i sam da pricam za W7 kakva Vista ??? Znas da koristim Win7/64bit, i da nisam koristio Vistu nikad-a. Sto mi pominjes Vistu ??? Koliko sam te ubedjivao da predjes na w7/64bit, a ti nisi verovao:)))) Pa kad si video koliko je prakticnija, sad samo nju koristis.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Lepo ste se isprepucavali, ali nista niste znacajno pomogli coveku. `Snacke`, masina ti je teorijski skroz kompatibilna sa Win 7, a i ta grafa podrzava Aero. Radice ti sasvim zadovoljavajuce. Ja sam cak imao vistu na masini koja je imala Athlon XP 2600+ pa je radila solidno.No, da se vratim na temu. Ako imas instaliran XP, skini i pokreni Win 7 Upgrade Advisor za svaki slucaj pa vidi da li ce ti nesto izbaciti kao nekompatibilno od hardvera. Ako to sve prodje ok, pokusaj da iz XP-a pokrenes instalaciju (ako hoces dualboot oba sistema) pa vidi kako ce to ici.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.