Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
win 7 sam se gasi kao da nema struje
STRANA 1 OD 1
dejandex win 7 sam se gasi kao da nema struje 02.03.2010. 15:22 T24966

status: user
broj poruka: 21
dejandex

znaci nika nista slicno nisam video instalirao sam i sebi i sestri istu 7 i od juce katastrofa samo cakne i za sekund je ugasen kao da nema napajanje znaci nisu kompovi u istoj kuci cak nismo ni u istom mestu a sesra ima ono malo g za struju pistao bi da nesto nije u redu sa strujom

znaci cak ugasi se za sek i sam pocne da se pali kao da se nista nije desilo nema upozorenja kada se upali nista nista kao da je sve ok instalirani su i jedan i drugi sistem pre skoro dve nedelje tako da nije ni update

molim za pomoc
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
goranvu ... 02.03.2010. 16:08 #193247

broj poruka: 195
Pa ako se isto dešava na dva potpuno različita kompjutera (pretpostavljam), onda instaliraj drugu verziju OS-a, taj je verovatno neka šala.
Ako kompjuteri imaju istu ploču, onda je moguće da je problem sa drajverima. Da li imate bilo šta od periferije (graficka, zvucna, itd) jednako? Probajte to da izvadite ili zamenite nečim drugim. U ovakvim situacijama niko nije sveznajuci genije, stvar se mora sistematski resavati, kao i u vecini slucajeva.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Meni vuce na... 02.03.2010. 16:35 #193269

broj poruka: 1509
Meni vuce na ono sto je Microsoft ubacio u Beta verzije, tj. da se racunar gasi svakih dva sata nakon prvog marta, tj. bas to sto se desava kod tebe!

Koja ti je verzija sedmice ?

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

BEmpire Re: 02.03.2010. 18:41 #193331

broj poruka: 439
To je to kao sto i NMY napisao,od juce na svakih 2 sata restartuje beta verzija W7!!!

tortojed Instalisi official release i odmah poiskljucuj sve servise koji... 02.03.2010. 18:59 #193341

broj poruka: 10999
imaju tesne veze sa Mikro$oftovim spijunima (automatic update, error reporting, remote assistance, window$ defender...).

MaliAbner Re: Instalisi official release i odmah poiskljucuj sve servise koji... 02.03.2010. 19:35 #193345

broj poruka: 7769
@tortojed
Open Office je keva, nisam verovao kako to dobro radi...
Doduse ja uglavnom koristim DOC i Presentation tek ponekad CALC (pandan MS Eksera).
Da ne poverujes sta sve moze da stane u bednih 150Mb i uz sve to je za DZ.

Sto se teme tice i meni lici da je u pitanju RC1 koji radi bas navedeno od 01.03.2010.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: imaju tesne veze sa Mikro$oftovim spijunima (automatic update, error reporting, remote assistance, window$ defender...)
::
Dragg re 02.03.2010. 20:04 #193349

broj poruka: 2270
Ne mogu da verujem šta mi se dešava, kako nisam čuo za tu MS svinjariju. A već sam hteo da kupim novo napajanje. Znači reinstalacija mi sledi do kasno u noć...

MaliAbner Re: re 02.03.2010. 21:38 #193366

Sto do kasno u noc, pa WIn7 sa sve osnovnim programima maksimum 2 sata.
Ako nista drugo to je jedino sto je kod njega pojednostavljeno do bola a ubrzano u odnosu na prethodne OS-ove.

:: Ne mogu da verujem šta mi se dešava, kako nisam čuo za tu MS svinjariju. A već sam hteo da kupim novo napajanje. Znači reinstalacija mi sledi do kasno u noć..
gile23 Re: Re: Instalisi official release i odmah poiskljucuj sve servise koji... 02.03.2010. 21:49 #193368

broj poruka: 9121
Drndao sam taj Open Office neko vreme i mogu ti otvoreno reci da je Microsoft Word ipak bolji, pogotovo sedmica, sad ce i desetka, Microsoft Word je klasa za Open Office (u ona dva programa sto sam koristio za prezentaciju (Power Point) i Word).

Pozdrav!

:: @tortoje
:: Open Office je keva, nisam verovao kako to dobro radi..
:: Doduse ja uglavnom koristim DOC i Presentation tek ponekad CALC (pandan MS Eksera)
:: Da ne poverujes sta sve moze da stane u bednih 150Mb i uz sve to je za DZ
:: Sto se teme tice i meni lici da je u pitanju RC1 koji radi bas navedeno od 01.03.2010
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: imaju tesne veze sa Mikro$oftovim spijunima (automatic update, error reporting, remote assistance, window$ defender...)
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: Re: Instalisi official release i odmah poiskljucuj sve servise koji... 02.03.2010. 22:54 #193374

I kolika je instalacija za MS Kancalariju 10, uskoro ce trebati jedan ceo DVD, pa onda ubacivanje kodoova, instalacija zna da potraje citavih 20 minuta (na sporijim racunarima) itd...

OO 3.2.0 instalacija je bila gotova kod mene (iako je starija sprava u pitanju) za nekih 1.5 minuta, kakvo iznenadjenja i uz to je sve na srpskom, ako hoces moze i na cirilici.

Ima sitnica koje i mene nerviraju na primer header/footer, insert page no itd... ali ima jednu ozbiljnu prednost otvara sve formate ko da su pisani za njega, znac `Kancelarija 2003` ne moze da otvori fajlove `Kancelarija 2007` zbog onog jebenog `X` na kraju, a iznenadjujuce OO otvara i sa i bez tog `X` na kraju ekstenzije fajlova.

Ma kad sam video sta sve ljudi rade za OO i sta se sve moze ubaciti kao add-on reko ovo je itekako dobra i uz to potpuno besplatna citati LEGALNA gomila programa koja ozbiljno konkurise MS-ovom monopolu.

Sto se mene tice samo od kancelariskih paketa samo OO.

:: Drndao sam taj Open Office neko vreme i mogu ti otvoreno reci da je Microsoft Word ipak bolji, pogotovo sedmica, sad ce i desetka, Microsoft Word je klasa za Open Office (u ona dva programa sto sam koristio za prezentaciju (Power Point) i Word).
:: Pozdrav
:: :: @tortoje
:: :: Open Office je keva, nisam verovao kako to dobro radi..
:: :: Doduse ja uglavnom koristim DOC i Presentation tek ponekad CALC (pandan MS Eksera)
:: :: Da ne poverujes sta sve moze da stane u bednih 150Mb i uz sve to je za DZ
:: :: Sto se teme tice i meni lici da je u pitanju RC1 koji radi bas navedeno od 01.03.2010
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: imaju tesne veze sa Mikro$oftovim spijunima (automatic update, error reporting, remote assistance, window$ defender...)
:: :: ::
nomemory Tortojed.. 02.03.2010. 23:38 #193381

broj poruka: 251

rece Official, a ne Office, to sto lici ne znaci da nije Off
Dejane, reinstalacija.

tortojed Re: Re: Instalisi official release i odmah poiskljucuj sve servise koji... 03.03.2010. 00:50 #193396

broj poruka: 10999
@MaliAbner: OpenOffice je zakon. Jos kada instalises M$-ov compatibility program koji starijim M$-ofisima i Open-u omogucuje otvaranje 2k sedmicine 4-slovne extenzije...

:: @tortoje
:: Open Office je keva, nisam verovao kako to dobro radi..
:: Doduse ja uglavnom koristim DOC i Presentation tek ponekad CALC (pandan MS Eksera)
:: Da ne poverujes sta sve moze da stane u bednih 150Mb i uz sve to je za DZ
:: Sto se teme tice i meni lici da je u pitanju RC1 koji radi bas navedeno od 01.03.2010
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: imaju tesne veze sa Mikro$oftovim spijunima (automatic update, error reporting, remote assistance, window$ defender...)
rogonja Re: 03.03.2010. 01:14 #193405

broj poruka: 9
meni samo nije jasno kako niste videli obavestenja ( ako vec niste bili upoznati sta ce se desavati )...
i mislim da je bitno napomenuti da se ne reinstalira sa nekom win 7 beta ili RC verzijom, jer se time nista nece postici... .)
MaliAbner Re: Re: Re: Instalisi official release i odmah poiskljucuj sve servise koji... 03.03.2010. 09:03 #193433

Nisi pratio fabulu radnje OO otvara sve MS kancelarija fajlove i sa i bez cetvrtog sluva u ekstenziji.

:: @MaliAbner: OpenOffice je zakon. Jos kada instalises M$-ov compatibility program koji starijim M$-ofisima i Open-u omogucuje otvaranje 2k sedmicine 4-slovne extenzije..
:: :: @tortoje
:: :: Open Office je keva, nisam verovao kako to dobro radi..
:: :: Doduse ja uglavnom koristim DOC i Presentation tek ponekad CALC (pandan MS Eksera)
:: :: Da ne poverujes sta sve moze da stane u bednih 150Mb i uz sve to je za DZ
:: :: Sto se teme tice i meni lici da je u pitanju RC1 koji radi bas navedeno od 01.03.2010
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: imaju tesne veze sa Mikro$oftovim spijunima (automatic update, error reporting, remote assistance, window$ defender...)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs