...imam 7micu build neki koji imam fore do sutra da ubijem i XP na dualbootu. Hocu sada da ubacim 7micu ali da ubijem i XP, pa kako to da uradim, instaliracu na particiju na kojoj imam XP, tako da u startu puca on, ali da li ce mozda da mi se pokolju 7mice, tj da li mogu da je ubijem nekako, da uopste ne konstatuje, pa cu iz Wina kada udjem da formatiram tu sedmicu...? Nadam se da ste me razumeli...XD PoZ
P.S. SE k800i ili k810i? Meni k800i deluje bolje...a u svakom slucaju je lepsi...:)
Pri instalaciji izabereš novu instalaciju a kod particija izabereš formatiranje obe particije gde su ti sada, ili brisanje obe particije pa pravljenje iznova, pa onda tu formatiranje. Ako ti je to smorno iz Windows boot dvd-a, onda probaj sa Hiren`s boot cd-om, i patition alatkama. Inače, iz win7 ili winxp možeš formatirati onog drugog, tj. drugu particiju osim one na kojoj je aktivni OS, pa to iskoristi u svakom slučaju. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Cek, jel mogu onda npr kada sredim sve fajlove da odem u XP i odatle da formatiram onaj na kom mi je 7mica pa onda poteram instalaciju i sve dalje po propisu...? PoZ ========== Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!
BLEJA:)))
:: Pri instalaciji izabereš novu instalaciju a kod particija izabereš formatiranje obe particije gde su ti sada, ili brisanje obe particije pa pravljenje iznova, pa onda tu formatiranje. Ako ti je to smorno iz Windows boot dvd-a, onda probaj sa Hiren`s boot cd-om, i patition alatkama. Inače, iz win7 ili winxp možeš formatirati onog drugog, tj. drugu particiju osim one na kojoj je aktivni OS, pa to iskoristi u svakom slučaju :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ne kontam šta misliš pod `sredim sve fajlove`, ali, pre ikakve instalacije nove sedmice, boot-uj se u winxp i formatiraj particiju sa win7, restartuj računar sa BIOS-om podešenim da diže sistem sa optike, ubaci win7 boot dvd i pri instalaciji odaberi formatiranje particije gde je sada winxp, ali čak i ako nisi do sada formatirao win7 staru particiju, uradi to pri setup-u wina, dakle, prvo obriši obe particije i sa starim win7 i sa xp pa onda ih kreiraj, formatiraj, spoji, radi šta hoćeš, rešio si se starih problema ali i dokumenata koje si imao na tim particijama. Ako si imao ideju da paralelno imaš u nekom momentu dva OS-a win7, to neće moći bez programa za virtuelizaciju tj. s obzirom na pitanja koja postavljaš, sa ovm znanjem koje imaš nećeš moći - ali ti ni ne treba. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ovo sto ti je Pisko rekao je to sto treba da uradis, formatiraj obe particije prvo jednu pa mosa, onda drugu pa install. Ako ti u startu nisu ponudjene opcije za format klikni desno na advanced pojavice ti se jedno 6 mogucnosti a ti onda izaberi onu koja ti odgovara.
Evo i ja sam juce morao da je pregazim nekom drugom i pola stvari koje su radie na RC nece da rade na ovoj OEM. Racunar je isti nista nije menjano ali recimo Mass Effect 2 nece da se instalira na ovom OEM sranju. Vidim ja da ce na kraju da bude 200E u dzep pa da se kupi Ulitimate 64bit ako nije skuplji.
Doduse nisam mu instalirao update, prvo cu da vidim koji je onaj zeznuti pa cu njega da decekiram.
Ma dok ispomeram na druge particije sta mi treba, na to sam mislio. Pa to mi je i bio plan. Odem u XP, formatiram iz Wina particiju gde je 7mica i onda instaliram 7micu na ovu gde mi je XP i eto...kk, samo mi je trebala potvrda je to OK i kapiram da jeste. :) Hvala! :D
...kada sam uzeo drugaru nije mi napomenuo da je u pitanju 64bitna verzija...nit mi treba nit mi sljaka, neki mrtvi aktivator koji nece da radi, jebe me nesto...do qrca. I nemam ni spremne drajvere niti ovi koje sam nove skinuo hoce da rade...a na RCu koji sam imao su hteli... Jel moze opet da se instalira RC verzija? Ona je sljakala super dok nije pobenavila...xD Voleo bih eventualno da mi pomognete na kom se rafu nalazi Win7 Ultimate sa svim drkanjima oko aktiviranja itd spakovanim...Qpicu ja sam, imam pare...nego ne mogu da se snadjem u prodavnici XD PoZ
Evo ti i Tiny7, instalacija staje na 1 običan cd, 32bit, nema krša i đubreta, duplo manja instalacija na hardu, uzima memorije malo više nego xp, probano i na matoroj četvorki sa 512 rama, ok radi. Koristio sam par meseci, ništa mu ne fali.
...matori :) Samo se nadam da mi se nece desiti ovo sto se desilo nekima tamo u commentima, ce da iskljucim update :D PoZ ========== Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.