Re: kako sacuvati stare email-ove kad se instalira novi operativni sistem
20.02.2010. 17:09
status: user broj poruka: 7769
Prvi nacin: Tako sto ces u programu OD SADA PA NAVEK zadavati da postu cuva na `D:\posta`, svako ko je iole pametan uradi to cim instalira neki mejl klijent.
Drugi nacin iskreno mozda je vreme da zaboravis na takvu vrstu poste i prebacis se na neki gmail, hotmail ili yahoo... tako i kad ti pukne disk manje vise nista ne gubis sem ako pukne disk onome ko pruza tu uslugu...
Ja koristim (jos za kratko) prvi nacin ali definitivno prelazim na drugi...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Da li moze neko da mi kaze sta treba da se uradi kada hocu da instaliram novi OS a da posle imam stare emailove.Koristim Mozzila Thunderbird ::
mozbackup...vidis nisam znao za taj program. probacu.
do sad sam to radio rucno. zavisno od OSa koji koristis, u xp to je folder Application Data u C:\Documents and Settings\, u visti i win7 to je AppData u C:\Users\. Oba su skrivena, moras da cekiras da vidis skrivene foldere. znaci nadjes (sve) folder(e) koji ima(ju) ime thunderbird, zapamtis gde je/su(to je jako bitno i tice se win7) i iskopiras ga/ih na drugu particiju.
kad podignes sistem, instaliras TB i onda iskopiras natrag folder(e), ako treba odaberes `overwrite existing` opciju, pokrenes ga, i bice kao pre obaranja sistema. znaci zapamtice ti sve podatke, mailove, adrese, addonove bez greske.
odlican nacin, malo komplikovaniji, al vredi. samo obrati paznju na visti i win 7, ima vise tb foldera u razlicitim folderima u AppData, zapamti ih sve. Najlakse je da na npr D:\ napravis folder Appdata, u njega stavis Roaming, Local, Local low (ili kako se vec bese zovu) i onda u njih iskopiras odgovarajuce thunderbird foldere. uf nisam bas najbolje objasnio... ne znam bolje. ili lakse, iskoporas na drugu particiju ceo appdata, i onda pobrises sve osim thunderbird foldera (samo trebace ti par GB praznog prostora za taj poduhvat, dok ne obrises nepotrebno).
Inace, isti postupak vazi i za Firefox, znaci program nece ni znati da je win oboren u medjuvremenu, nastavice tamo gde je stao... a vazi i za vecinu savegame-ova igara i vecine programa koji skladiste podatke u appdata.
mislim da to treba znati.:)) znaci trudio sam se da jasno objasnim postupak, ako mi nije uspelo, slobodno pitaj.:)) poz i srecno.
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
uradio sam preko mozzilabackup programa ali on nudi samo opciju restore ali mislim da to radi samo kad ne obaras sistem kad instaliras novi OC on nema sta da restor-uje
Radi mozbackup, samo u prozorcicu gde pise `select profiles you want to backup` treba da izaberes ime profila (pretpostavljam da kod tebe pise `default`) pa ce onda da ti se pojavi i backup.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.