Prilikom instalacije XP na laptopu nakon ucitavanja onih pocetnih fajlova pokazuje mi gresku na plavom ekranu,znam da trebam da dodam sata drivere,samo je problem koje??? Inace u pitanju je MSI VR630x 047eu
prebaci u IDE mod u BIOS-u i sve ce lepo da sljaka pogotovo ako je nForce chip u pitanju - nema razlike izmedju AHCI i IDE! Ako je intel instaliraj u IDE modu i kasnije ubaci AHCI driver u zavisnosti od tvog ICH! Ako ti treba uputstvo kako iscimaj me na mail ili progooglaj! :D
Edit: vidim postoji opcija flesovanja BIOS-a gde kasnije nemas cimanja oko instalacije XP-a probaj i sa tim! :)
Mozda ti je HDD neispravan ili neka druga komponenta
18.02.2010. 00:17
status: user broj poruka: 446
Narezi Hiren`s najnoviju verziju na cd da bude butabilna pa butuj s njim i istestiraj masinu. Ima tamo testova za sve komponente, ti pocni od harda, pa ram memoriju.
Sad mi pade napamet... Mozda nisi uradio full format diska pre dizanja sistema vec brzi (quick) pa ti to mozda pravi problem
uzmi lepo win7 pa kad ga instaliras pokrenes ubuntu live i udjes na C: i obrishes loader(NPR grldr kod mene), gubis registraciju ali radi win, ja sam skinuo `aktiviran` win i imao isti problem pa sam ga resio sa linuxom i novim crackom, XP samo ako mora!
Instalirao sam Ubuntu,a pitanje je ,kako da uspem da pristupim ostatku podataka na hrad disku posto mi pokazuje samo sistemski deo podataka Linuxa,a ne Win 7?
jesi li instalirao ili podigao LIVE ubuntu? ako si podigao live ides na places pa ces videti paticije, kad kliknes na odgovarajucu mozda ti kaze da ne moze da je mauntuje ali izbaci shortcut na desktop pa udji preko nje na c ili vec gde ti je win7
Instalirao sam dok sam bio ulogovan na Win 7,a da bih ga `podigao` treba ona stvar sa boot-ovanjem kao kod XP? ili da instaliram linux na particiju na kojoj mi nije Win7 pa ce mi tako prikazati onu na kojoj je Win 7?
instaliras win 7 a linux nadjes ubuntu live i kad bootujes sa CDa izaberes ne da instaliras nego da probas linux i onda se on podize sa CDa u memoriju, a ne instalira se, ne treba da ga instaliras
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.