Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 7 - novi sistem aktivacije do kraja februara - oprez
STRANA 1 OD 1
Panta019 Windows 7 - novi sistem aktivacije do kraja februara - oprez 13.02.2010. 10:07 T24493

status: user
broj poruka: 1583
In the coming days, we’ll be deploying a new update for Windows Activation Technologies, the set of built-in activation and validation components built into Windows 7. Called Windows Activation Technologies update for Windows 7, this update will detect more than 70 known and potentially dangerous activation exploits. Activation exploits are sometimes called “hacks”, and attempt to bypass or compromise Windows’ activation technologies. This new update is further evidence of Microsoft’s commitment to keeping customers and partners secure. The update will determine whether Windows 7 installed on a PC is genuine and will better protect customers’ PCs by making sure that the integrity of key licensing components remains intact.

http://windowsteamblog.com/blogs/genuinewindows/archive/2010/02/11/windows-activation-technologies-update-for-windows-7.aspx

Taj novi nacin aktivacije i detekcije piratskih kopija ce nejverovatnije biti ponudjen kroz Critical update KB971033 do kraja februara. Automatic windows update vise nije pametna solucija i bolje je preci na pesaka sistem. Ovaj novi sistem ce na svakih 90 dana proveravati validnost windowsa preko MS servera.

The release of Windows 7 `update for Microsoft Windows (KB71033)` will change the current activation and anti-piracy behavior of Windows 7 by triggering automatic `phone home` operations over the Internet to Microsoft servers, typically for now at intervals of around 90 days. ... These automatic queries will repeatedly — apparently for as long as Windows is installed — validate your Windows 7 system against Microsoft`s latest database of pirated system signatures (currently including more than 70 activation exploits known to Microsoft). If your system matches — again even if up to that time (which could be months or even years since you obtained the system) it had been declared to be genuine — then your system will be `downgraded` to `non-genuine` status until you take steps to obtain what Microsoft considers to be an authentic, validated, Windows 7 license. ... KB71033... is scheduled to deploy to the manual downloading `Genuine Microsoft Software` site on February 16, and start pushing out automatically through the Windows update environment on February 23. ... [F]or Microsoft to assert that they have the right to treat ordinary PC-using consumers in this manner — declaring their systems to be non-genuine and downgrading them at any time — is rather staggering.

http://lauren.vortex.com/archive/000681.html

Danny Crane.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Umalo da nadrljam i ja 13.02.2010. 10:26 #188690

Gomilu W7 apdejtova sam nalazio sa raznoraznih strana i instalirao iste a jedan od njih je bio bas taj KB971033. Njegova velicina ce biti oko 1.3 mb. Deinstalacija istog je usledila i do sada windows activation status nije promenjen.

Necu da budem iznenadjen ako ovaj update bude sastavni deo buduceg SP1 za Windows 7.

Danny Crane.

raic re 13.02.2010. 10:30 #188692

broj poruka: 9006
tačno me zabole, ni ne apdejtujem sistem, kad izađe sp stavim win s njim. šupalj je krpio ja njega ili ne.

u svakom slučaju fala na upozorenju

Panta019 Re 13.02.2010. 10:37 #188694

Sta ako taj update ubace u SP1, instaliras ga i posle 90 dana pojavi se windows not genuine ? Ispada da cemo morati da roknemo windows na svakih 90 dana.

Danny Crane.

xXFearXx Re: Re 13.02.2010. 10:41 #188695

broj poruka: 183

Ako bude tako, ima da ga rokamo. :D

:: Sta ako taj update ubace u SP1, instaliras ga i posle 90 dana pojavi se windows not genuine ? Ispada da cemo morati da roknemo windows na svakih 90 dana
::
:: ___________________________________
:: Danny Crane.
Stripy Re 13.02.2010. 10:43 #188696

broj poruka: 4163
Mogu oni da smišljaju šta god hoće ali uvek će se naći način da se zaobiđe validacija. Jedina stvar koja mene brine je to da ne nadrljaju oni kojima sam ja (kao i većina vas) instalirao 7-cu regularnim apdejtovima koji sada regularno funkcionišu.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

alexakralj re 13.02.2010. 10:44 #188698

broj poruka: 424
Pa zato i rade update ja kad instaliram win xp sp3 i ako ostavim update obavezno mi ubace Genuine Microsoft Software zato turn off svaki update osim antifirusa
TMI = Too Much Information

Panta019 Re: Re 13.02.2010. 10:51 #188699

Ovaj update tek treba da bude ponudjen preko windows update do kraja februara. Za sada se moze naci nezvanicnim kanalima kao sto sam ja natrcao na njega.

Sa druge strane ovaj novi sistem validacije ide naustrb privatnosti. Ko moze da garantuje da MS serveri dobijaju samo informaciju o validnosti wina. Na ovaj nacin mogu da dobiju i mnogo toga vise obzirom da vecina nas ima svasta u kompjuteru.

Danny Crane.

:: Mogu oni da smišljaju šta god hoće ali uvek će se naći način da se zaobiđe validacija. Jedina stvar koja mene brine je to da ne nadrljaju oni kojima sam ja (kao i većina vas) instalirao 7-cu regularnim apdejtovima koji sada regularno funkcionišu
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
djokosrb Oprez 13.02.2010. 10:56 #188701

broj poruka: 6876
naravno

al ,sto se mene tice,boli me uvo imam original windows 7 ultimate,tako da NO PROBLEM

CrowBgd ... 13.02.2010. 13:16 #188715

broj poruka: 1376
Rersenje uvek postoji. Mogu oni da izmisljaju sta hoce ali pira
https://www.berzapasa.erija cveta kako god
https://www.digitalcowboy.proit.org/

Pisko Igra se nastavlja... 13.02.2010. 13:56 #188735

broj poruka: 6650

Ovo se odnosi na WG key changer i aktivator koji bez obzira na to što skinutim update-ovima windows biva proglašen non-genuine, opet isti aktivira uz neminovni restart OS-a i to je to.
Taj kakav sada postoji, biće onemogućen najverovatnije, a do kada videćemo... to je u praxi značilo da vam sa nelegalnim win-om radi automatic updates - da možete instalirati SVE pa čak i gownavi WGA u bilo kom obliku (ide otprilike pride uz svaki drugi-treći update, onako usput, a uz SVAKI za Internet exploder)... jednostavno, kada pocrni ekran kao non-genuine, pokrene se patch i jovo-nanovo. Veći je blam koliko win ima rupa do sada otkrivenih. A od XP-a do Viste i sad uglancane sedmice, ništa drugo nisu ni radili nego `unapređivali bezbednost`... izgleda je MS postao kao nekad (i sad) naše državne firme: samo da se zaposliš i pa onda pusti mozak na pašu i pallamoodi, pallamoodi, samo ne radi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tortojed Nothing new in the west. 13.02.2010. 14:55 #188747

broj poruka: 10999
Ostalo je kako je i bilo: whoever uses `automatic update` on a machine with the non-genuine
M$Window$, is a DAMN FOOOOL!!!
- - - - - - - - - - -
usput: vrhunac sarkazma u citiranom saopstenju tabora Big Bad Bill-a je (parafraziram) `zelja da korisnicke kompjutere osiguraju u tom smislu da ovi ne sadrze KOMPROMITUJUCE ELEMENTE (komponente) u mehanizmu za proveru validnosti licence`.
Ha, ha, ha! Stono bi rekao, 1945-50, neki partizan-revolucionar, nekom predratnom bogatasu: slusaj ti, elementu jedan!
Bukvalno tvrde da ce `unaprediti sigurnost PC-ja time sto ce osigurati integritet kljucnih komponenti zaduzenih za proveru autenticnosti licence`.
E ovo je otelovljenje izreke `ni pas, s` maslom pojeo ne bi`.

bstaletic Kad smo kod pregledanja podataka od strane Microsofta 13.02.2010. 17:32 #188782

broj poruka: 1889
Ochigledno da ne chitate EULA (licence agreement) jer tamo stoji da Microsoft ima pravo da pristupi svakom HD-u i da menja njegovu sadrzhinu. Na ovo niko ne obraca pazhnju a sa ovim update-om je isti krivak pa se na to obratila pazhnja.... Zashto?
Zashto smo obratili pazhnju na svinjski grip kad je, ako se pazi, podjednako opasan kao i svaki drugi virus, a i ostali virusi daju se zakomplikovati, takodje ja nigde nisam video znake svinjskog gripa u obliku u kom ga prezentuju (sreca? ne verujem.).

Mnogo sam se raspricho i otisho u off, carry on.

Intel i3 530 box
Gigabyte Radeon 5750
Kingston 2GB ddr3 @ 1333
GA-P55-UD3

milos666 Puu, majku im... 13.02.2010. 18:31 #188805

broj poruka: 398
... kapitalisticku i fasisticku, nikad im dosta para... E pa necu windows da im placam pa makar crko... Naci ce se vec neki nacin, mora, ziveli pirati... :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs