Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win XP i Ubuntu 9.10
STRANA 1 OD 1
pedjapop Win XP i Ubuntu 9.10 06.02.2010. 14:35 T24304

status: user
broj poruka: 144
Ja bih to na jedan HDD (dve particije)
Pitanje: Šta prvo da instaliram, znam da nije sve jedno,
i drugo da li da particije uradim iz XP ili Ubuntu-a?

Veruj meni!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Win XP i Ubuntu 9.10 06.02.2010. 14:40 #186899

broj poruka: 9459
Prvo instaliras XP,pa iz njega UBUNTU.Particije uradis iz win-a sa nekim od programa za rad sa HDD-om,ili sa Hiren`s.BootCD-a,ima ih na njemu podosta.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Ja bih to na jedan HDD (dve particije
:: Pitanje: Šta prvo da instaliram, znam da nije sve jedno
:: i drugo da li da particije uradim iz XP ili Ubuntu-a
::
:: Veruj meni!
mkukic ... 06.02.2010. 14:43 #186901

broj poruka: 2591
Prvo instaliras XP, a sto se tice particionisanja to mozes i iz same instalacije Ubuntu-a! Jednostavno odredis koliko hoces mesta za njega, i on ce automatski napraviti i onu drugu particiju (SWAP) tako je sve prilicno jednostavno.

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

pedjapop Re: ... 06.02.2010. 15:06 #186910

znači instaliram XP bez particionisanja, pa kod instalacije ubuntua odredim koliko hoću za njega, ako sam dobro razumeo.

Veruj meni!

:: Prvo instaliras XP, a sto se tice particionisanja to mozes i iz same instalacije Ubuntu-a! Jednostavno odredis koliko hoces mesta za njega, i on ce automatski napraviti i onu drugu particiju (SWAP) tako je sve prilicno jednostavno
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
gilopile Re: Re: ... 06.02.2010. 15:20 #186911

broj poruka: 9459
Najlakse ti je da particiju odradis pri instalaciji win-a.Posle kada budes instalisao ubuntu iz win-a,pitace te koliko mesta da mu dadnes i na koju particiju,pocevsi od 3Gb,pa na dalje.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: znači instaliram XP bez particionisanja, pa kod instalacije ubuntua odredim koliko hoću za njega, ako sam dobro razumeo
:: Veruj meni
:: :: Prvo instaliras XP, a sto se tice particionisanja to mozes i iz same instalacije Ubuntu-a! Jednostavno odredis koliko hoces mesta za njega, i on ce automatski napraviti i onu drugu particiju (SWAP) tako je sve prilicno jednostavno
:: ::
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic Re: Re: ... 06.02.2010. 15:33 #186914

Mozes iz Win-a, kako predlaze glopile, mozes klasicno boot-ovanje sa cd-a (kao kad instariras Win)... Kako god hoces... Ako ides mojom varijantom, prilikom instalacije ces imati nekoliko opcija gde da installiras Ubuntu... Izaberes onu u kojoj ces jednostavno na slideru izabrati koliko mesta hoces da izdvojis za Ununtu, next i kraj...

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: znači instaliram XP bez particionisanja, pa kod instalacije ubuntua odredim koliko hoću za njega, ako sam dobro razumeo
:: Veruj meni
:: :: Prvo instaliras XP, a sto se tice particionisanja to mozes i iz same instalacije Ubuntu-a! Jednostavno odredis koliko hoces mesta za njega, i on ce automatski napraviti i onu drugu particiju (SWAP) tako je sve prilicno jednostavno
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
pedjapop OK, 06.02.2010. 15:48 #186918

hvala, pokušaću jedno pa ako budem imao muke ostaje mi druga opcija.

Veruj meni!

Daum ... 06.02.2010. 16:21 #186924

broj poruka: 12796
Pre instalacije Ubuntu-a, tacnije kroz WUBI installer, pitace te gde da napravis virtuelnu particiju za Ubuntu. Najlakse ti je kroz Wubi da instaliras Ubuntu, jer kad ti vise ne bude trebao jednostavno ga uninstaliras kroz windows add/remove programs...

LonleyMax Tu ce ti Berettaxx najvise pomoci! 06.02.2010. 17:22 #186942

broj poruka: 1475
On se cima oko FreeBSD-a, Mac-a, Win-a u Linuxa (KUbuntu i Ubuntu) pa ce ti pomoci i objasniti sta i kako na jednom HDD-u sve to da drzis... :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460

mkukic ... 06.02.2010. 18:12 #186960

Ma nemojte sad toliko da komplikujete stvar... Jos ce coveka da uhvati strah da nesto ne zezne... Procedura je krajnje jednostavna i nema potrebe da ceka vise komentara (svaka cast Berettaxx-u za poznavanje te materije, ali mozda ce moci kasnije da mu pomogne ukoliko bude imao nekih pitanja ili problema)... Slobodno instaliraj na ovaj ili onaj nacin! Bices odusevljen sistemom sigurno!

pozz

pedjapop Још једном... 06.02.2010. 18:26 #186965

Хвала свима!

Veruj meni!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs