srpske fontove sa nekog drugog racunara. Na tvom racunaru idi na system-control panel- -font-install new font. oznaci fles ili disk (zavisi na cemu si snimio te nove fontove), i kad on zavrsi instalaciju, pojavice ti se fontovi i u office 2007. Ovo je sve pod uslovom da si vec podesio u language bar-u da biras izmedju nase i engleske tastature. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
Ako mislis na srpska slova cirilica i latinica onda to nema veze sa office-om... Moras u control panel -> regional settings ili nesto slicno (zavisi od sistema) -> keyboards and languages -> change keyboard -> add i izaberes srpski... Ovo ti je za Win 7! Ako korisitis neki drugi sistem snadji se uz ovo, mada se slicno sve zove... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Osim jezika unosa i rasporeda znakova na tastaturi koji se na nivou windowsa ili linux-a posebno instaliraju i podešavaju postoje i još dve stvari. Prvo, gore navedenim NE instaliraš i fontove - dobar deo fontova koji dolaze uz windows i linux za džabe, su unikodnki tj. u sebi VEĆ sadrže i latinične i ćirilične znakove a da li će ispisivati ćirilicu ili latinicu biraš odabirom tastature i jezika unosa - npr. language bar-om u windows-u ili sličnim tj. istom forom u linux-u. Drugo, za office 2007 postoji language pack kojim se instalira i okruženje i pravopis srpskog jezika (ćirilica, latinica) tako da je preveden meni i dobar deo komandi, ali i help u office-u... a ono što je najbitnije, postoji autokorekcija i provera gramatike srpskog jezika, koja funkcioniše ok odnosno SUPER ako još dodaješ sam reči u rečnik... I, na kraju, SVE to imaš i u open office-u - srpskoj varijanti, koja je DŽABA i uvek je legalna. Mada ja mislim da je napokon za poslovnog korisnika u Srbiji, validna cena koju traži MS za ovako prilagođen softver lokalnom jeziku. Pa, tko mora da koristi mogućnosti ms officea, i nije mu dovoljan open office, taj bogami neka plati masnu sumu ali bar sad dobija nešto normalno. Da je npr. firefox ili IE ili Opera u mogućnosti da koristi proveru gramatike i pravopisa srpskog jezika kao office, mnoga zakeranja i greške na ovom forumu, nestali bi sami od sebe. ne bi instalisali, sumljali i muku mučili sa spojenim i razdvojenim NE u rečima i izrazima.... valjda je to to što si uopšte mogao da pitaš ili si negde video pa poželeo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.