Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
HELP...ubuntu+Windows 7=ubuntu remove - >no boot up
STRANA 1 OD 1
djdarko042 HELP...ubuntu+Windows 7=ubuntu remove - >no boot up 02.02.2010. 00:33 T24202

status: user
broj poruka: 94

RazoR_89
Imam sledetji problem,imam dva harda u kompu 3 particije,na jednom hardu mi je bio windows 7,na drugom sam instalirao ubuntu 9.1,e deshawa se sledetje obrisao sam ubuntu iz windowsa tako shto sam obrisao ceo hard i naprawio nowu particiju,e posle restarta komp nije u funkciji tachnije ,nestalo mi boot startup,ne mozhe da podigne sistem,zna li neko kako da ubacim,prepravim ili nesto trece boot list..?:)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Šta je ostalo? 02.02.2010. 00:40 #185762

broj poruka: 6650
Uništio si linux-ov GRUB loader koji se podizao pre windows boot loadera. Sad treba sa win7 diskom da popraviš windows.... dakle, ne da ga instaliraš ponovo, već da odabereš popravku...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

mkukic ... 02.02.2010. 01:37 #185779

broj poruka: 2591
Bas tako kako kaze Pisko! Ubacis instalaioni disk Win 7, odaberes repair i u konzoli kucas recimo fixmbr...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

raic evo 02.02.2010. 11:32 #185807

broj poruka: 9006
baš to što prethodnik reče, evo da ne kucamo sad imaš ovde steb-by-step uputstvo, ne mož da omane

http://www.ehow.com/how_4836283_repair-mbr-windows.html
zxcvbnm Uzmi HIRENS BOOT 02.02.2010. 14:02 #185840

broj poruka: 183

Naime ako si obrisao linux tacno je da si zeznuo GRUB, ali ne moras raditi cak ni repair. Provereno radi uzmi hirens boot i ne znam tacno program ali neki od onih fdisk programa na cd-u je sigurno, ima opcija da vratis tvoj prvi hdd u normalu tj da ucitava bez boot loadera. Procedura je kratka i provereno radi, pa sad sta je tebi lakse da uradis repair win 7 ili ovo sa hirens boot-om

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs