kao sto naslov kaze treba mi mala pomoc.Naime imam win 7 ultimat , tu verziju sam instalirao vec na nekoliko lap topova uklucujuci i ovaj sa kojega sada pisem , (za sada nemam zamerke na rad os) ...ali sinoc sam hteo da ga instaliram na kucni stabilni komp i ne ide jednostavno netje da zavrsi instalaciju ....ima li neka caka ili? procesor q6600 ploca je gigabajtova memor 4x1g kingston hiper x grafika palit 9600 gt sonic hdd samsung 1.5 tb znaci krene u instalaciju i zabaguje ako neko ima neki predlog ,iskustvo ili mu se desilo nesto slicno ....pozzz
U ovoj situaciji nemaš izlaz jer si smušen događajem a tako si i napisao pitanje. Nema podataka koji su bitni, a tebi su promakli ili si lenj da ih napišeš, ili misliš da smo vanzemaljci. U kom trenutku prestane instalacija? Kakvu poruku dobijaš tom prilikom? Da li je dvd medij i dalje čitljiv u celosti? Kakvu instlaciju radiš - gaženje ili clean install na formatiranu particiju? Da li se radi o x32 ili x64 verziji? Da li je net priključen celo vreme bez firewall-a? Sa ovako nekompletnim pitanjem i manjkom znanja ili volje, možeš samo da se obratiš Microsoft timu - za plaćene kopije naravno.
Sreo sam se skoro sa ovakvim problemom.Imao sam na CD-u XP 32-bit SP2,kojeg sam instalirao nekoliko puta na razlicitim masinama.Pre nekih mesec dana sam hteo da instaliram njega na laptopu,ali mi u sred instalacije prijavljuje error.Probao sam nekoliko puta da ga instaliram,ali svaki put mi prijavi tu gresku na istom mestu.Na kraju sam ustanovio da CD ne valja.Moj predlog je da skines sa neta Win7-icu i narezes je na DVD,jer ti ovaj verovatno ne valja,a nema vajde od toga da taj DVD rezes da drugi DVD,jer ce ti se opet pojavljivati ta greska.
podizem na cist disk formatiran x32 prikljucen je na net non stop bez firwall-a jednostavno kada krene u usnimavanje sistema prebaci sliku kao da skida driver ili nesto sa neta i tako stoji satima ne puca nista ali i ne zavrsava instalaciju cd radi non stop...
Sumnjam na medij ali i cd-dvd čitač u kom se nalazi. Jeftinije je da `nabaviš` sveže narezanu kopiju win-a... pa probaš. A, može ako imaš i na drugoj optici. Imam primer gde optiarc i NEC daju totalno blesave pojave prilikom bootovanja sa njih. Čas jedan neće čas drugi, i to sa različitim boot diskovma.... Nekako mi je to najverovaniji izvor problema, a, za svaki slučaj, otkači net prilikom instlacije tj. sve do momenta kada ručno ne podesiš windows update na manual tj. da te pita šta da instalira i skida a ne da ti uvaljuje genunine shit non-stop....
Probaj bez neta da zavrsis instalaciju,ili probaj sa xp cisto da vidis dali nesto nije ok sa komponentama(malo je cudno da kod drugih radi a kod tebe nece).Ja sam imao problem na lap-topu Toshiba nije hteo da prihvati XP,jednostavno na pola instalacije izbaci plavi ekran,tek kad sam nasao pravu verzija za toshibu bile je sve ok.
na grafickoj prikljucen jos jedan monitor, odnosno TV? Mene je takva ista situacija zezala i ponavljao sam instalaciju 4-5 puta dok slucajno nisam mora da vadim HDMI kabal iz grafike i gle cuda Win je prosao bez problema. Naravno u pitanju su drajveri od sedmice koji se zablesave, ne znajuci kome od dva monitora da isporuce sliku, a clone mod moze da proradi samo u rucnom setovanju drajvera kada se instalacija zavrsi. Probaj ovo pa nam javi sta se desava! Pozdrav!
znaci inace ja kad instaliram sistem ne dozvoljavam povezivanje na net dok ne instaliram avast(antivirus)... znaci zavrsi instalaciju bez net-a...pa antivirus,pa sve ostalo...pozz
probao sam i sa ukljucenim i sa iskljucenim netom promenio sam tri rezaca ,dve sedmice razlicite sam koristio,ostavio samo jedan cd... svaki put ne dovrsi instalaciju samo zabode aplikacija a ponekada mi i zacrni ekran a masina nastavi da radi .....hdd mi je izdeljen na particija da nema to neke veze......ne znam nisam pametan jbg Terminator
p.s. zzaboravi da napisem da sam sve raskacio sto se moglo raskaciti ))))
da uradis BIOS update,promeni kablic od ploce do hdd-a pa narezi(prekopiraj) taj cd sedmice na drugi disk najmanjom mogucom brzinom, i nemoj da koristis Nec Optiarc kad ponovo pokusas da instaliras sedmicu....
sve kablove i kablice sam menjao, tri razlicita rezaca(LITE-ON SAMSUNG I SONY) cak sam probao sa dva razlicita hdd jedan od 1.5 a drugi od 500 gb tri razlicita wina sam promeio jedino nisam flesovao bios ......elem kada dodje do prvog restarta on odbroji kao da restartuje ali to ne odradi nego okrene aplikaciju i zabode je i kraj nekada mi doduse zatamni ekran ali masina i dalje radi .... ne znam nisam pametan sutra donosim iz firme original win pa cu da probam ,,, jbg ne znam sta da mu radim vise... hvala svima na pomoci valjda cu da uradim nesto )))) Terminator
:: da uradis BIOS update,promeni kablic od ploce do hdd-a pa narezi(prekopiraj) taj cd sedmice na drugi disk najmanjom mogucom brzinom, i nemoj da koristis Nec Optiarc kad ponovo pokusas da instaliras sedmicu... :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: ::
probao sam i sa original win 7 netje isto se ponasa ......... flesnuo bios nista........testirao memorije ok su ......proavao sa 1 2 3 4 memorije nista....ima li neko mozda ideju sta mi je ciniti na kraju sam podigao xp pak tri radi normalno ....ako ima neko isti procesor i plocu bilo bi mi drago da cujem da je uspeo da digne 7 na njemu....... pozzzzzz Terminator
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.