Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win 7 problem
STRANA 1 OD 1
mkukic Win 7 problem 30.01.2010. 23:55 T24162

status: user
broj poruka: 2591
Od kada sam imao onaj problem sa driver cleaner-om javlja mi se sledeci problem i sad, nakon formatiranja harda: Kada ostavim komp neko vreme (cca 15-20 min) i nista ne radim na njemu, slika nestane i monitor ode u stand by sto je normalno, ali nakon toga ne mogu nikako da vratim sliku ni pomeranjem misa ni pritiskom bilo kog tastera na tastaturi sem kombinacije CTRL-ALT-delete! Tada se pojavi slika sa standardnim opcijama, idem na Cancel i radim u Windowsu normalno... Sta je u pitanju?

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Win 7 problem 31.01.2010. 00:38 #185296

broj poruka: 12796
Desavalo se i meni. Ugasi jednostavno u power settings-u opciju da ide u sleep, stand by i hibernation... Ionako je nepotrebno...

:: Od kada sam imao onaj problem sa driver cleaner-om javlja mi se sledeci problem i sad, nakon formatiranja harda: Kada ostavim komp neko vreme (cca 15-20 min) i nista ne radim na njemu, slika nestane i monitor ode u stand by sto je normalno, ali nakon toga ne mogu nikako da vratim sliku ni pomeranjem misa ni pritiskom bilo kog tastera na tastaturi sem kombinacije CTRL-ALT-delete! Tada se pojavi slika sa standardnim opcijama, idem na Cancel i radim u Windowsu normalno... Sta je u pitanju
::
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Stripy Dešava se 31.01.2010. 00:46 #185300

broj poruka: 4163
servis pack u najavi!

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Stripy Dešava se 31.01.2010. 00:46 #185301

broj poruka: 4163
servis pack u najavi!

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

kisanti E pa! 31.01.2010. 00:48 #185302

broj poruka: 222

Il kupite original win 7, ili skinite normalnu verziju kopije win 7.
kisanti Pa! 31.01.2010. 00:49 #185303

broj poruka: 222

Koristio sam razne win 7, jos od jula i nikad takvih problema nisam imao.
IceCream re 31.01.2010. 00:58 #185305

broj poruka: 791
pomoglo bi i ` power/reset` dugme inace
pregledaj malo setuvanja

obradmi Probao sam obe verzije i 32 i 64 31.01.2010. 01:05 #185306

broj poruka: 7722
bolje je odradjena 32 bitna verzija Win7 ,sto moze da se vidi i po broju update za OS .Kad sam instalisao Win7 64 odmah nudi oko 30 update dok Win7 32 skoro da i ne nudi nista.
mkukic ... 31.01.2010. 01:34 #185308

Ovo jeste originalna Win 7-ca!

Koristim 64-bitnu verziju jer imam 6GB rama.

Iskljuceno je sve Daum! Istu verziju sam instalirao i prosli put kada sam postavio onu temu oko gluposti koju mi je napravio driver cleaner (ako se secas, bas si i ti odgovarao u toj temi) i nije bilo nikakvih problema... Primetio sam ovaj problem nakon te gluposti sa driver cleanerom i eto i sad, cak posle formatiranja, se isto desava!

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

mkukic ... 31.01.2010. 01:43 #185310

Definitivno je neki problem oko stavke `Turn off the display`! Ako stavim cak i da mi se monitor ugasi nakon 1 min, cim se ugasi nemoguce je vratiti sliku pomeranjem misa ili pritiskom na neki taster sem kombinacije CTRL+ALT+delete!

imarkovic >> 31.01.2010. 01:56 #185312

broj poruka: 19008
pretpostavljam da imas ATi, a mozda da probas da reinstaliras driver za grafiku?

DmasteRNo1 Možda i jeste ATi 31.01.2010. 09:22 #185326

broj poruka: 6102
Meni se to počelo da dešava pre neki dan, posle instalacije 10.1 katalista. Pošto sam naravno morao da resetujem komp, podesio sam da mi se monitor ne isključuje. Jeste da sam u utorak prepakivao mašinu u novo kućište, pa sam možda nešto zeznuo, ali pošto sam to radio i previše puta, ne verujem da je do mene.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

obradmi Meni se to ne desava 31.01.2010. 09:45 #185332

broj poruka: 7722
u stvari kada ode komp u stand by mod ,lampica gde je power dugme pocne da treperi ,kad pritisnem tu lampicu vrati komp normalno.Meni se desava recimo posto je CNQ ukljucen da nece da vrati frekvenciju na 3GHz ,posto je u power save modu ,a kad je powe save mod ukljucen prepolovi frekvenciju .znaci umesto kada CPU radi nesto zahtevnije vrati CPU Frekvenciju na 3 ghZ win7 je drzi na 1,5 Ghz i onda kada radis nesto zahtevnije moras da vracas rucno u power save modu na high perfomance.
Pisko Power saving 31.01.2010. 09:56 #185334

broj poruka: 6650
Da li ti prijatelju tvoja matična uopšte vidi periferije nakon što se `uspava` od strane windowsa?
Pri tome mislim ne na svetlo lasera-diode miša ili svetlo dioda caps-lock num-lock, već na to da li tastatura reaguje na komande za promenu - jer je prethodno stanje `zaleđeno`. To ćeš proveriti tako što gledaš da li reaguje na caps-lock ili num-lock taster tj. da li se pale i gase diode koje iz identifikuju. Ako ne reaguje tastatura - to je problem i reši ga u BIOS-u, ili update-om bios-a ili nikako pogotovo ako se radi o USB periferijama.... uglavnom, vezana je za usb periferije, power settings i šeme koje su stvarno, šarolike na raznim pločama pa probaj. Nekad resetovanje pomaže a nekad posebno podešavanje tih opcija. Znaj da windows komunicira sa bios-om i isto setovanja win-a (koje ne moraš sam izazvati....) mogu da utiču na to kako se os ponaša kada pokušava da `štedi`.... obično malo struje zarad puno nerava....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Anonymous Re: Power saving 31.01.2010. 10:28 #185340

broj poruka: 340
verovatno je Pisko u pravu, u BIOS-u treba da su ukljucene opcije da moze pomocu misa ili tastature da se varati iz stand-by rezima.
mkukic ... 31.01.2010. 14:11 #185379

Ma vidi i tastaturu i misa (ukljucuju se lampice kada pritisnem caps lock, num lock, sroll lock) ali se slika ne pojavljuje, samo pritiskom kombinacije CTRL+ALT+delete! Onda kao sto sam rekao cancel pa sve radim normalno! Izgleda da je do ovih novih drivera 10.1 jer sam njih stavio i ovog puta misleci da je nesto zajebao driver cleaner, ali izgleda da su ipak driveri u pitanju! Nisam koristio driver cleaner ovog puta pri uninstall-u i evo opet nece da se instaliraju vise ni jedni driveri! Morace opet format i verzija 9.12! Za ove najnovije vise necu ni da cujem!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs