Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kakva su vam isustva sa UBUNTU OS?
STRANA 1 OD 1
WRC Kakva su vam isustva sa UBUNTU OS? 24.01.2010. 15:38 T23980

status: user
broj poruka: 181
poz!
Kako se ponasa,i vredi li ga probati?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
WRC re 24.01.2010. 15:45 #183443

broj poruka: 181
Greskom sam duplirao temu,jbg

Pisko Ne vredi ga probati 24.01.2010. 15:48 #183444

broj poruka: 6650
Vredi ga ostaviti na mašini i imati dual-boot.
Iz najmanje dva razloga: pristup računaru i kada windows otkaže ili se zarazi, da kao čovek možeš da kačiš zaražene usb fleševe, a da zluradi ili priglupi vlasnik, može da ga duva jer to na linux-u ne funkcioniše.
Ima još razloga za... npr. da se podsetiš kako ti je u stvari mašina brza iako bloatware zvani windows sa drajverima i servisima, ukazuje na nešto drugo... i to je to. Za nešto korisno na linux-u, treba vremena. Izuzimam male radnje i firme gde se koristi klasika od office programa.... i nikakav programski paket pisan samo za windows (računovodstva i slično), e, tu je više nego dobrodošao Ubuntu: jednostavan je, ima štampača i skenera koji iz prve prorade na njemu, a dobija se legalan operativni sistem i LEGALAN open office koji je u mnogo toga dostojna zamena microsoft office-u... a onda inspektori mogu da plaču samo....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

mkukic ... 24.01.2010. 15:55 #183447

broj poruka: 2591
Imam vrlo pozitivna iskustva sa Ubuntu OS-om... Instaliraj, probaj, pa sam odluci da li ces ga ostaviti... U zavisnosti od potreba mozes da ga ostavis i kao jedini sistem (ako ti je potreban za gledanje filmova, slusanje muzike, krstarenje internetom i rad u officu) ili, kao sto rece Pisko, da napravis dual boot sa Windowsom...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Daum Re: re 24.01.2010. 16:11 #183448

broj poruka: 12796
Pa izbrisi je onda...

:: Greskom sam duplirao temu,jb
::
darkoc78 Upravo pisem sa KUBUNTU-a 24.01.2010. 17:14 #183458

broj poruka: 467
Kao sto kazu kolege, vredi makar ga probati. Svakako je to jedan od Linux-a koji je onako poprilicno jednostavan za upotrebu i moram priznati da ova X64 verzija na kojoj sam sada radi fenomenalno brzo. Verujem da bi mnogi koji nisu probali bili iznenadjeni performansama i izgledom. Maltene u svemu moze da potpuno zameni win osim u segmentu igara i to prvenstveno jer ih generalno za lindzu i nema (relativno mali broj sa tendencijom porasta). Multimedija je tu, mreze, internet, rezanje, ofis, veliki broj raznoraznih besplatnih aplikacija za sve i svasta, a i dobar deo starijeg i novijeg hardvera je direktno podrzan drajverima od strane sistema. Od drajvera na ovoj masini sam dodao jedino nvidia drajver za graficku, i to ne ja sam rucno nego mi je on sam prijavio da postoji novi drajver i sam ga je i skinuo sa neta i instalirao. O izgledu da i ne govorim, pogledajte na internetu skrinsotove pa ce vam sve biti jasno.
Kao sto rekoh, vredi probati.
mkukic ... 24.01.2010. 17:21 #183460

broj poruka: 2591
Zaboravio sam da napomenem i compiz efekte! Njih pogledaj na youtube-u pa razmisli, mada sam skoro siguran da ces ga probati...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

gilopile Probace ga,nego sta ce:) 24.01.2010. 17:38 #183464

broj poruka: 9459
Evo i ja imam verziju 9.10 u dual boot-u i radi savrseno,i za divno cudo sav hardver je prepoznao.
I sto je jos jedan +,mozes ga instalirati direktno iz win-a i on ce se prisljamciti boot.ini fajlu i pri startu compa ti ponudidti izbor izmedju dva OS-a bez bojazni da ces izgubiti prvi OS..I da,umesto rezervisanja kompletne particije za njega on si lepo samo napravi svoj folder kojemu si ti pri instalaciji odrdio kapacitet od 3gb,pa na dalje na bilo kojoj particiji,ukoliko,i koliko ih imas.

U svakom slucaju bajpro ga!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

darkoc78 da, efekti 24.01.2010. 17:43 #183466

broj poruka: 467
Efekte sam i ja zaboravio jer mi je to postalo toliko normalno na linuxu. Secam se da sam ih imao jos na Suse11 (cini mi se da je bila 11, nisam siguran) kada je Vista tek bila izasla (sa sve efektima).
Slavuj ... 24.01.2010. 18:10 #183476

broj poruka: 2236
Moje iskustvo je prilično loše, jer sam navikao da PC radi za mene, a ne ja za njega.

Probaj svakako, neće te pojesti, ali shvati da alternativa nije baš isto što i DOSTOJNA alternativa.

Jači su ovi što dižu trupce.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Dodao bih i to... 24.01.2010. 18:25 #183478

broj poruka: 9459
da ako ti se ne bude svidjao vrlo ces ga jednostavno uninstalirati,a proces traje nekoliko sekundi.On ce pokupiti sve svoje prnje i nece ti ostaviti ni U od Ubunta-po compu,a ti ces nastaviti sa koriscenjem drugog OS-a najnormalnije.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

dozon Preporuka 03.02.2010. 19:33 #186164

broj poruka: 3
Koristim Ubuntu 9.10 na laptopu i imam samo reci hvale. Koristio sam i ranije verzije, ali od Ubuntu 9.10 na mom racunaru vise nema mesta za Windows.

MyDoom Ko kaze za Linux da je sranje.... 03.02.2010. 21:23 #186196

broj poruka: 553
taj nikad nije koristio racunar!Ubuntu je sasvim korektan sistem s`obzirom na novac za koji se kupuje!Ako neces da te smori racunar koristi Ubuntu i uzivaj!Samo je potrebno malo surfovanja po Linux zajednici da bi se osnovne stvari savladale!Srecno!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs