Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Mac OS
STRANA 1 OD 1
boztoga Mac OS 08.01.2010. 17:53 T23561

status: user
broj poruka: 516

Hteo bi da probam Mac :)

GA-P31-DS3L
Intel E4600
2x2 Kingstone 800
GV-NX86T256H
i imam hdd 500gb sa 3 particije (xp, win7, data)

hteo bi da umesto xp-a instaliram Mac neki pa me zanima dal je dual boot izvodljv i koji Mac da skinem... e da i kako stoje stvari sa drajverima?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 08.01.2010. 17:58 #178770

broj poruka: 2591
Pisano je vec dosta putao tome, malo prelistaj forum za vise informacija... Dual boot je izvodljiv, a sto se tice verzije i drivera moraces da konsultujes forume koju namenjeni bas MAC OS X sistemima pa da vidis koju veriju da skines i kakva je podrska sto se tice drivera... Posto je u pitanju Intelov procesor verujem da nece biti problema sa instalacijom. Na lap topu sa Intelovim procesorom sam uspeo da instaliram MAC dok na desktopu sa AMD-ovim procesorom nisam...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Equinoxe Re: 08.01.2010. 17:58 #178771

broj poruka: 12057

Bilo je par tema o OS X-u u poslednjih par nedelja. PCB Forum search.

boztoga re 08.01.2010. 18:02 #178772

sad sam listao forum i citao nesto, bio sam i na onom insane forumu koji se puno pominjao ali se nisam snasao tamo... pa sam otvorio novu temu.

hvala svejedno, odo jos da googlujem...
Equinoxe Re: re 08.01.2010. 18:18 #178773

broj poruka: 12057

Ovde ćeš naći sve što te zanima:
https://www.insanelymac.com/forum/

::
:: sad sam listao forum i citao nesto, bio sam i na onom insane forumu koji se puno pominjao ali se nisam snasao tamo... pa sam otvorio novu temu
:: hvala svejedno, odo jos da googlujem...
boztoga malko me sramota, ,malko se osecam priglupo... 08.01.2010. 19:49 #178820

ja nemogu da se snadjem na tom forumu, search mi zabada... i nikako nemogu da nadjem koja verzija osx odgovara mojoj ploci a vise nisam siguran ni da znam sta trazim...

ako ja skinem Mac OSX Snow Leopard 10.6 sa torrenta npr - i probam da ga instaliram jedino sto mogu da ocekujem je da ce nesto poci naopako kolko sam do sada shvatio...

nista mi nije jasno... bice da cu ja da guram xp i w7 i dalje... ovo je cici mi se previse nepotrebno iskomplikovano.
gile23 Re: malko me sramota, ,malko se osecam priglupo... 08.01.2010. 22:50 #178914

broj poruka: 9121
Mac je na Win konfiguraciju instaliralo 3 coveka sa ovog foruma (koliko ja znam) i to nisu uopste lagano odradili. Ostani ti na Win 7 i Xp :).

Pozdrav!

:: ja nemogu da se snadjem na tom forumu, search mi zabada... i nikako nemogu da nadjem koja verzija osx odgovara mojoj ploci a vise nisam siguran ni da znam sta trazim..
:: ako ja skinem Mac OSX Snow Leopard 10.6 sa torrenta npr - i probam da ga instaliram jedino sto mogu da ocekujem je da ce nesto poci naopako kolko sam do sada shvatio...
:: nista mi nije jasno... bice da cu ja da guram xp i w7 i dalje... ovo je cici mi se previse nepotrebno iskomplikovano.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 08.01.2010. 23:18 #178927

Iskreno da ti kazem ja sam instalirao MAC cisto da ga vidim, i kao sto sam vec rekao uspeo sam samo na lap top-u, ali da sam radio nesto na njemu bas i ne mogu da se pohvalim. Instaliranje drivera za graficku mi je oduzelo dosta vremena, ali sva sreca, pa je postojala caka da se vrati sve na staro ako driveri nisu dobri... Sve u svemu i da sam ga ostavio ne znam sta bi to radio na njemu a da ne mogu na Win-u...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

boztoga re 09.01.2010. 02:08 #178965

pa i ja u principu sve sto radim radim na xp-u, on sluzi i dalje kao primarni OS, a oduvek na kompu imam pored primarnog jos 1 sistem koji je napucan grafiki da izgleda dobro, i da pusta muziku i sl. kad sam u offline, za sta trenutno koristim w7... ali sam hteo da probam Mac da bude taj fensi sistem u offlinu a da se prebacim na win 7 da bude primaran...

sve u svemu, dosao sam do zakljcka da je gosp. Zdravkovic bio u pravu

prokleta je amerika i zlato sto sjaaaa... :D
mkukic ... 09.01.2010. 02:19 #178968

Pazi... Ako ti je samo do izgleda onda lepo mozes da uzmes neki od transformation pack-ova (sto ne preporucujem) ili, recimo, Windows Blind 7 (koji je nedavno izasao i podrzava Win 7)! U njemu samom imas neku temu koja podseca na MAC-ov izgled, mada po meni to nije nista spektakularno, ali zato imas na netu da skines golimu MAC skinova koji ce izgled Sedmice ili XP-a da ti pretvore u izgled MAC-a...

Daum Re: re 09.01.2010. 03:35 #178978

broj poruka: 12796
Nikad nisam razumeo ljude koji drze 2 -3 sistema. Koja je poenta? W7 sve radi i brze i bolje od XP-a...

:: pa i ja u principu sve sto radim radim na xp-u, on sluzi i dalje kao primarni OS, a oduvek na kompu imam pored primarnog jos 1 sistem koji je napucan grafiki da izgleda dobro, i da pusta muziku i sl. kad sam u offline, za sta trenutno koristim w7... ali sam hteo da probam Mac da bude taj fensi sistem u offlinu a da se prebacim na win 7 da bude primaran..
:: sve u svemu, dosao sam do zakljcka da je gosp. Zdravkovic bio u pravu
:: prokleta je amerika i zlato sto sjaaaa... :D
Berettaxx ... 09.01.2010. 05:21 #178989

broj poruka: 385
Ja sam uspeo da instaliram mac na Q6600 i 9600Gt... moras znati sve komponente sa ploce da bi ga valjano instalirao, meni je trebalo oko nedelju dana da bih ga instalirao kako valja, po 2-3 puta dnevno dok nisam nasao savrsenu kombinaciju... ja nemam te srece pa 9600 jako slabo podrzana za mac pa sam ukrstao iTAKOS i iDeneb... to su 10.5.7 verzije

Dual boot bi trebao da radi, a da bi skontao drajvere kazem ti da moras puno experimentisati

@Daum
Zasto ne ja imam 7 komada, 4 Linuxa, Mac OS X, Win XP i FreeBSD

Kad mi zakaze Kubuntu koji 99% koristim onda se bacim na neki drugi...

Mac je i lep i funkcionalan ali beskoristan, ja ga imam cisto eto tako slabo sta na njemu radim...

boztoga re 09.01.2010. 15:32 #179108

@mkukic: probao sam juce i Brico pack (leopard) i onaj flyokite (tiger) ili kako se vec zove i ok odrade transformaciju al sad vide ne mogu da otvorim task menager, jednostavno ne reaguje i poceo je eo sistem da mi se baguje... kad sam vratio na Windows XP classic theme samo se delimicno vratio izgled, folderi ostali Mac plavi, ikonice se nisu vratile...
iskreno nisam ni ocekivao od tih Pack-ova nista bolje...

Windows blinds i sad imam na XP instaliran, ja mislim 6. radi mi dobro vec neko vreme mada i on pukne na svakih par meseci, kako kad...

@daum: 2 sistema su po meni idealna stvar. radis na jednom a drugi leba ne trazi... znas i sam da se neretko desava da sistem pukne pa nije lose imati drugi u rezervi da se posluzis u slucaju nuzde :) ponekad stvarno nemam zivaca da se akam sa reinstalacijom i backp-om pa 2 sistema pravo resenje... ko kako voli :)

@Beretaxx: od Mac sam odstao definitivno... sad sam se prvi put sreo sa tim sistemom i to bi bilo to od mene i MacOS. hteo sam samo da ga probam, da malo cackam, da vidim kako izgleda, sta sve moze da radi... da prosirim svoje znanje na jos 1 sistem. nemam ja snage i volje trenutno da se zezam sa tim... mozda nekom drugom zivotu...
prokleta je amerika...

hvala svejedno
poz

Berettaxx ... 09.01.2010. 16:59 #179144

broj poruka: 385
Ma opusteno... Mac je po meni `komplikovan` u odnosu na Win tesko je preci na njega, zato sto je sve drugacije... ja kao jos i imam iskustva sa Unix like sistemima pa sam se snasao...

Ako bi probao jos neki sistem probaj Linux... po meni za pocetnike najbolji Ubuntu...

saxija re 09.01.2010. 17:08 #179145

broj poruka: 4016
imao sam instaliran MACos leopard 10.5.5 tada je bio on poslednji, samo je bitno da nadjes za odgovarajucu platformu, radio je na AMD-u bez problema, gadan je samo za grafiku(quartz extreme i core image) dok ubodes sa kojom hoce a sa kojom nece da saradjuje njegov native driver, ali utisci nista posebno osim sminke koja posle nekog vremena smori

`O-O`amdgeek`O-O`
http://amdgeeks.net/overclock/926

http://i49.tinypic.com/259a495.jpg
http://i45.tinypic.com/33c3evc.jpg

boztoga re 10.01.2010. 11:55 #179309

radio sam na ubuntu vec... sistem je vrh, ali jedino u slucaju da pored njega stoji i neki win... mada za prosecnog korisnika je krs - nema dobar mesenger, open office po meni njesra, mada opet obavlja posao ok... sa druge strane - nema zajebancije sa drajverima, vidi sve druge sisteme, nema virusa i dugotrajan je...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs