Imam jedan skroz nov kompjuter. Jos nije bilo na njemu OS. Instalirao sam Windows 7 x86 Final verziju. Pocetkom instalacije sam podesio System Particiu na 30.000MB. Hard disk je inace 500GB. Nista drugo nisam uradio. Kad se zavrsio instalacija, podigao se sistem. Udjem u Computer, i vidim da imam samo C particiu. Napravio sam odmah i drugu particiu u Disk Manager-u. Sad imam: C - System, D - DVD RW Drive, E - Local Disk.
Problem je u tome, sto mi smeta, da je E Local Disk, a ne D.
Kako mogu to da uradim da bude: E - DVD RW Drive a D - Local Disk???
Start-Control Panel-Administrative Tools-Computer Management-Disk Management desnim klikom na drajv/particiju Change Drive Letter And Path i to je to!!!
mene su neki ljudi gnjavili zbog toga. Pitaju, a gde je D particija, treba da ima i slichno... Posle sam se i ja pitao zashto je to tako. Ti si, norby, to dokazao. Poshto si na nov hard prilikom instalacije kreirao samo jednu (sistemsku)particiju C, logichno je da ce Windows sledecem storage uredjaju koji prepozna, u ovom sluchaju DVD - RW dodeliti slovo D. Posle, kada si kreirao ostale particije, slobodno slovo je bilo E...
Ne pokazuje mi D slovo. A sad sam primetio, ako ubacim jedan DVD ili CD, to mi se pojavi u Disk Management-u, pa mogu da mu dam neki drugi slovo, a za particiju mogu da upisem D.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.