Problem sa instalacijom Win Sedmice na malopre sklopljenu masinu?
STRANA 1 OD 1
alexi
Problem sa instalacijom Win Sedmice na malopre sklopljenu masinu?
30.12.2009. 18:44
T23314
status: user broj poruka: 677
Masina je sklopljena, sve je ok. Medjutim, kada pokrenem instalaciju Windowsa - samo stane. Pripremi, prekopira fajlove za install, dodje do plavog ekrana i masina se totalno umiri (i dvd i hdd). I Win7 i Vista. Preko Acronisa vidim hard i napravio sam dve particije - dok u biosu pod stavkom PRIMARY IDE MASTER pise UNDETECTED a slave je naravno atapi cd rom. HDD vidim pod stavkom SATA DEVICE 1. Naravno, kao 1st boot device sam podesio Pioneer. Verovatno se vise puta vodila ova rasprava ovde, ali stvarno mi treba pomoc. Zna li neko u cemu je problem?
Re: Problem sa instalacijom Win Sedmice na malopre sklopljenu masinu?
30.12.2009. 18:48
status: user broj poruka: 9459
Probaj u biosu da iskljucis opciju RAID i AHCI.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Masina je sklopljena, sve je ok. Medjutim, kada pokrenem instalaciju Windowsa - samo stane. Pripremi, prekopira fajlove za install, dodje do plavog ekrana i masina se totalno umiri (i dvd i hdd). I Win7 i Vista. Preko Acronisa vidim hard i napravio sam dve particije - dok u biosu pod stavkom PRIMARY IDE MASTER pise UNDETECTED a slave je naravno atapi cd rom. HDD vidim pod stavkom SATA DEVICE 1. Naravno, kao 1st boot device sam podesio Pioneer. Verovatno se vise puta vodila ova rasprava ovde, ali stvarno mi treba pomoc. Zna li neko u cemu je problem ::
Moze mala pomoc oko toga, nikada to nisam radio? U pitanju je BIOSTAR TA790GX A3+ ploca i Samsung SpinPoint F3 SAHD502HJ 500MB 7k 16MB SATA300 hard. Copy-paste.
Trazis SATA mode,treba da stoji na ide.Zavisi od ploce do ploce gde se nalazi.Trebalo bi da je na main,ili advanced - sata controler. Pokusaj da nadjes,ili sacekaj da se javi neko ko ima istu plocu,pa da ti kaze gde se tacno nalazi.
:: Moze mala pomoc oko toga, nikada to nisam radio? U pitanju je BIOSTAR TA790GX A3+ ploca i Samsung SpinPoint F3 SAHD502HJ 500MB 7k 16MB SATA300 hard. Copy-paste :: :: ::
Re: Problem sa instalacijom Win Sedmice na malopre sklopljenu masinu?
30.12.2009. 19:17
status: user broj poruka: 9459
Da li ti u biosu prepozna Hdd pod sata controler kao samsung...?
:: Masina je sklopljena, sve je ok. Medjutim, kada pokrenem instalaciju Windowsa - samo stane. Pripremi, prekopira fajlove za install, dodje do plavog ekrana i masina se totalno umiri (i dvd i hdd). I Win7 i Vista. Preko Acronisa vidim hard i napravio sam dve particije - dok u biosu pod stavkom PRIMARY IDE MASTER pise UNDETECTED a slave je naravno atapi cd rom. HDD vidim pod stavkom SATA DEVICE 1. Naravno, kao 1st boot device sam podesio Pioneer. Verovatno se vise puta vodila ova rasprava ovde, ali stvarno mi treba pomoc. Zna li neko u cemu je problem ::
...da malo sacekas kod instaliranja jer je to normalna pojava kod Win 7.Kod mene je ta pauza bila 10-15 minuta i za to vreme on apsolutno nista nije radio,ni hard ni DVD.
Pre 2-3 meseca kupio sam novu masinu: Asus P5Q-E Q9550 Intel 2x2 GB OCZ Blade...
isti problem kao kod kod usera alexi Resenje nisam nasao samo je potrebno biti strpljiv. Naime kad dodje do `plavog ekrana(ne ekran smrti) i sve se umiri` potrebno je strpljenja tj. ja moram (u mom slucaju) sacekati 10 minuta i instalacija se nastavlja. Znaci samo strpljenje. Probano i sa Win vista/7, nije u pitanju ni DVD citac ni sam medij jer sam probao instalaciju i sa Flesh-a i isto sam morao sacekati tacno 10 minuta. (Na starom kompu nije bio nikakav problem)
Da,vrlo je moguce i to.Novo sklopljena makina,pa nestrpljenje..hehe
:: ...da malo sacekas kod instaliranja jer je to normalna pojava kod Win 7.Kod mene je ta pauza bila 10-15 minuta i za to vreme on apsolutno nista nije radio,ni hard ni DVD :: :: ::
Pa brate, najlakse je prckati oko biosa.Ako je sve dobro povezao,ako ima propisana podesavanja biosa to mora da radi.Ovo je Moje iskustvo,a on nek radi kako hoce. I naravno Strpljenje, pa sve ostalo.
@OCz>PITANJE je da li prekopira, obzirom na stavku u BIOS-u...
30.12.2009. 19:45
status: user broj poruka: 10999
koja glasi `HDD undetected`.
Pogledaj da li ima jos opcija tamo gde si nasao `native IDE`. Da li ti je i DVD drive SATA ili je PATA? Moze li se podesti tako da bude nesto kao `advanced support on SATA`?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.