veceras pustam da se skine sa neta verzija Windows 7 ULTIMATE 64bit RETAIL- Original MSDN+Activators 1-Da li mi treba nov drajver za maticnu plocu ili mogu da koristim onaj sto sam dobio kad sam kupio racunar?ploca biostar nf520 a2te 2-Kako radi 64bit na 2gb rama jel pravi neke probleme ili sta vec?ovih dana cu da uzmem jos 2gb
Mogu jedino da ti kazem da jeste trebace 4 giga rama. Ali kako sam citao ima nekoliko zebancija oko drivera i programa koji ne rade ili imaju bagove na win x64(bilo da je xp ili 7 ili vista), inace kao windows 7 system, po meni je dobar, ali i ja sam hteo da snimim 64 ali sam odustao jer se setih da cu imati problema oko kompatibilnosti sa programima, pa ako te ne mrzi da se majes oko zakrpa za programe, igre i drivere onda samo cepaj. poz
Vecinu drivera ima u sebi, ali to ne znaci da treba da ih koristis jer su mozda malo zastareli.
Uvek je najbolje da skines poslednje drivere sa sajta proizvodjaca...
64-bitni sistem radi potpuno isto kao 32-bitni. Nije nista zahtevniji ako to mislis, ali je prednost sto je brzi od 32-bitnog i povrh svega mozes svu memoriju da iskoristis. 32-bitni sistem bi ti video samo 3.4GB ma koliko GB ti imao...
Ne postoji nijedan 32-bitni program koji ne radi na 64-bitnom... Nikakvi patchevi, fixevi itd nije potrebno. Jos odkad sam koristio XP 64 nisam jedan jedini program nasao koji ne radi kako treba... __________________ Scourge of PCBerza
znaci da odem na biostar sajt i da skinem najnovije drajvere za moju maticnu...od programa ne koristim nista specijalno adobe photoshop i ilustrator,word, programi za gledanje i slusanje filmova i muzike i igrice(igram ih po ceo dan)
Kao sto rece Daum poskidaj najnovije darajvere za zvuk i ostalo i neces imati nikakvih problema i radice ti odlicno sa 2 GB rama. Ne znam koji ti programi trebaju ali sad skoro svi rade normalno na 64-bitnoj sedmici.
Lepo ti kazem, ignorisi slobodno komentare da nesto ne radi na x64-bitnom sistemu.
Sve zivo radi i peva - kako driveri tako i programi.
Pogotovo sto ces da uzimas ukupno 4GB memorije, nema logike da stavljas 32-bitni sistem... __________________ Scourge of PCBerza
:: znaci da odem na biostar sajt i da skinem najnovije drajvere za moju maticnu...od programa ne koristim nista specijalno adobe photoshop i ilustrator,word, programi za gledanje i slusanje filmova i muzike i igrice(igram ih po ceo dan :: :: ::
Ma gde SKORO svi. Bas bih voleo da nadjem neki program koji ne radi na x64-bitnom sistemu... __________________ Scourge of PCBerza
:: Kao sto rece Daum poskidaj najnovije darajvere za zvuk i ostalo i neces imati nikakvih problema i radice ti odlicno sa 2 GB rama. Ne znam koji ti programi trebaju ali sad skoro svi rade normalno na 64-bitnoj sedmici :: :: ::
Ima sigurno programa koji ne rade al` i ja ne znam kojih, znam da DAEMON Tools free verzija nije radila do pre nekih mesec dana na Win 7. Ono sto ja koristim radi normalno.
...vezano za 64bit, radice i na 2GB ali ce pojedini programi praviti probleme, pa ce zabagovati, u sustini mislim da sistem radi ok, tj na 64bit, 32bit nisam probao, ali predpostavljam da jede manje rama i kompatibilnija je sa programima, ...e sad, jos jedna stvar, vezano za drivere, ako imas stalni pristup netu (ne mislim na dial-up, vec na ADSL ili WLAN) neces imati problema nikakvi, jer ce 7-ica sve sama naci i poskidati...
Vezano za aktivatore, ako ti posle upotrebe aktivatora ne bude podizao sistem, moraces nanovo da ga reinstaliras, pa ti savetujem da to uradis cim podignes 7-icu, dok nisi instalirao ostale programe... ako ti se to desi, idi na disk manager, i tu ces videti jednu prikrivenu particiju od 100MB (sistemsku), njoj dodeli slovo R, ...znam da vecina nije imala te probleme, ali se desava... cisto da budes spreman...
Pozz... ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750TX
Moja preporuka. Ako bi ga poredio sa Vistom SP2 x64, po meni je bolji. A ako ga poredis sa XP-om x64 po pitanju brzine i stabilnosti, ne znam sta da ti kazem. Meni je opet sedmica bolja. U svakom slucaju sa 4GB rama ne treba ti nijedan 32-bitni sistem, bolje 64 Ja instaliram samo drajvere od graficke. Za mreznu, chipset i integrisanu zvucnu koristim drajvere od sedmice, nisam primetio neku razliku u odnosu na fabricke, pa ti i ne trebaju osim ako ti nesto ne radi. Za zasebnu TV kartu, zvucnu i ostalo znas i sam, koristis fabricke drajvere.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
kao sto rekoh koristio sam xp 64 i tad sam imao problema oko nekih igara i par programa, stalno prijavljuju kako nije kompitabilno sa 64 platformom, a i pojedine novije igre pise da ne podrzavaju win 64, ali neznam da li zapravo rade jer nisam probao, ali on neka proba pa ce videti da li sve radi kako valja. sad se vise i ne secam koje su bile te sto ne rade kako treba jer bilo je davno.
meni ne radi 3D max jer ga i nemam :), jedini problem sam imao sa deamon-om i to kazu ljudi da je reseno, sad koristim ultra iso i da bitdefender2009 ali izasao 2010 pa radi dobrodosao u windows 7 :)
Sta god ne mozes da nadjes od programa/drajvera za x64 Sedmicu, slobodno skines od Viste x64, u pravilu radi bez problema... Vazi recimo i za vecinu gedget-a itd...
:: ne mogu da nadjem drajvere za maticnu za w7 64bit ima samo za xp 32 i 64bit i vista 32 i 64bit. Jer mogu od viste ili koje vec :: :: ::
Lepo Daum kaze, jako je bitno poskidati poslednje drajvere za sve komponente, iako 7. nativno podrzava iste. Mogu da se dese problemi bas zbog takvih stvari. Takodje i oko programa, sve radi sada. Igra Homeworld iz `99. radi na x64 sistemima bez problema. Npr. resenje kod nekih starijih igara koje odbijaju da se instaliraju je da ih instalirate na 32bitni sistem i tako instalirane ceo folder prekopirate na x64. Jer problem je cesto u 32bitnom instaleru, a igra ce da radi bez instalacije. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
jedno pitanje jer moze dase ugasi automatski update jer ponekad imam ogranicen net pa ne bi da mi potrosi(imam sbbov net znate i sam i kakve pakete imaju)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.