Ostavim komp preko noci da mi skida nesto, probudim se ujutru, on skinuo jedan deo i batalio, pogledam, programi svi pozatvarani, kao da se win preko noci sam restartovao , i to mi se desava jebemliga vec koji put, od 10 skidanja preko noci, ako mi se 2 protekla kako treba, definitivno se restartuje, jer pogasi one programe sto sam pokrenuo, a zatekenm otvorene one programe sto se automatski pokrecu prilikom startovanja, i stvarno mi nije jasno.To mi se desava tokom noci samo, ovako preko dana sve ok dok sam pored kompa. Tamo sam mu iskljucio ono da se Win uspava, iskljucio sam mu da uspava i hard diskove, ne znam vise sta da mu radim, pocinje da me nervira, vraticu se lepo na Xp
....preko dana da pustis nesto da ti se skida preko tog istog programa. Ako ti tada resetuje, onda je u softveru ukljuceno da ti ugasi komp (mada bi me cudio restart), u sta malo verujem da je to problem.
A sad postoje 3 opcije: Da ti je u BIOS-u podeseno da gasi komp u odredjeno vreme Da ti neka aplikacija podesena da gasi komp u odredjeno vreme I kao sto su ti rekli, frickin` electricity.
sto se tice tvog problema sa gasenjem programa za skidanje, i meni se to desavalo dok nisam ugasio sleep mod, takodje proveri update windowsa moze da bude i to, skine update i normalno sam restartuje racunar. Ja koristim win 7 od njegovog pojavljivanja i meni radi perfektno, racunar ne gasim i po nedelju dana jer skidam non-stop .
Upravo tako spavajuci mod i automatski update, iskljuci oba i neces imati problema.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: sto se tice tvog problema sa gasenjem programa za skidanje, i meni se to desavalo dok nisam ugasio sleep mod, takodje proveri update windowsa moze da bude i to, skine update i normalno sam restartuje racunar. Ja koristim win 7 od njegovog pojavljivanja i meni radi perfektno, racunar ne gasim i po nedelju dana jer skidam non-stop :: ::
Uključen ti je ACPI - štednja struje koja isključuje monitor, pa hard pa cpu, a uključeno ti je da se sistem budi na razne poticaje - miša, tastaturu, modem, lan, ebemliga šta još... tako, kad ga ostaviš dokonog, on prvo upadne u nirvanu, pa u bedak, pa se sam isključi - uspava, pri tome sje*e download, a onda se zbog ovog ili onog, opet sam povrati iz sleep moda - i eto ti toga. Podesi acpi, podesi advanced power settings ili power saving settings... nešto imaš u control panelu, nešto u BIOS-u. Valjalo bi da nisi spavao na časovima engleskog ako nemaš lokalizovanu verziju wina ili linuxa.... umesto da u neznanju menjaš win, nauči nešto.
Iskljuci i hibernaciju cime ces mozda da sredis problem, i ako odradis onu komandu u DOS-u dobices oko 4gb prostora nazad... __________________ Scourge of PCBerza
To ti je ono ma ja imam komp i radi mi super(iako je pentium 2) i ne treba da menjam. Tako i vecina srba se novim parcetom softvera i harvera(ma koji je razlog da uzmem drugi!?) mislim stvarno nebulozni razlozi. Nego mi smo vecinom mladi, pa se ne secamo kad je izasao prvi put xp posle 98 koji je zahtevao vise rama, i tada je bilo ma sto bi koristio xp kad 98 je odlican(ma da da kak oda ne). A sada evo mnogi lupaj gluposti zbog win 7, a posle ce bude a sto meni nije takva grafika na igrici na xp kao tebi na win 7(hm zasto li je to tako!?). Aman bre vise ljudi sa tim vasim glupostima o win 7, sto uopste snimate ako niste u toku sa radom win 7, drzite se lepo za xp i cudite se kako kod drugih koji znaju da podese lepo win 7 radi sve extra, a ne ovde da postavljate nebulozna pitanja, da da kako da ne gasi se samo nocu a danju nema(ma to je sigurno sto nije namenjen da radi nocu windows, hmm!!)
p.s. i da je ne kazem da je bez mana win 7, ali jebote xp kao nije imao mane kad je izasao prvi put(i to bez onog sp 1!?), i sto onda lupaju svi redom kad nikad nisu imali prvi xp, ma daj te molim vas manite se od gluposti kad niste u toku uopste... i`m off!!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.