Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win 7 par pitanja
STRANA 1 OD 1
mkukic Win 7 par pitanja 24.12.2009. 00:16 T23107

status: user
broj poruka: 2591
Dobio sam originalni Windows 7 pa imam sad nekoliko pitanja...

1. Nisam bas u toku sto se tice aktivacije... Da li sa ovim kljucem mogu nebrojeno puta da aktiviram Win 7 (tj. nakon svakog formatiranja harda) ili su tu i dalje neke price, koje su vazile jos u doba Viste, da ukoliko promenite hardware, hocete ponovo da instalirate sistem onda morate da zovete predstavnistvo Microsofta u Srbiji pa vam oni daju kao jos jedan kljuc itd...

2. Da li je firma Creative konacno nesto uradila sa driverima za svoje proizvode (muzike kartice) ili su jos uvek prisutni oni problemi za zvukom?

3. Trenutno imam u kompu 2GB rama (Geil Black Dragon 2x1GB, 800MHz, CL4) i hteo bih da dodam jos rama... E sad... Da li je dovoljno da dodam jos jedan ovakav par i da budem miran nakon prelaska na Win 7 ili da ipak uzmem 2x2GB ove memorije i uparim sa ovom koju trenutno imam u kucistu, pa da imam 6GB?

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 24.12.2009. 00:47 #173899

broj poruka: 4016
1. ne znam (mozda da napravis ghost aktiviranog sistema)
2. ne znam
3. memorije nikad dosta naravno za amd64 sistem (imam 4gb i udavim sa ps kad hoces)

trla baba wlan

amdgeek
http://amdgeeks.net/overclock/926

OCz re 24.12.2009. 01:38 #173912

broj poruka: 2900
Pa sta odgovaras kada ne znas nista ?

1. Trebalo bi beskonacno ali nisam 100% siguran.

2. Postoje modovani driver-i koji rade bez problema a postoje i zvanicini (rade i oni od Viste).

3. 4GB varijanta.

SkyFire @mkukic 24.12.2009. 01:46 #173915

broj poruka: 18472
Ako te interesuje nabavio sam originalni midi one pesme..Studijsku matricu jos nisam dobio ali budem sigurno i to..Javi se ako hoces da ti posaljem..

The Way It`s Meant To Be Played

mkukic ... 24.12.2009. 02:11 #173918

@saxija Pa lepo ti OCz kaze... Salim se... Ta mi je ideja i pala prvo na pamet, ali nisam nikada experimentisao sa Acronisom i slicnim alatima... Uvek sam se drzao formata... :)

@OCz Koji modovani? Znam da postoje i zvanicni ali me zanima da li su reseni oni problemi sa zvukom, posto se bavim muzikom ovo mi je dosta znacajno... Jesi li siguran da je dovoljno 4GB jer ne nameravam da uskoro dodajem jos, tj. onda moram da vadim ove module, pa da ih prodajem i da stavljam nove...

@SkyFire Kolega naravno da me interesuje! Salji! :)

Hvala svima!

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

SkyFire @mkukic 24.12.2009. 02:17 #173919

Mail..Poslato..Pozdrav.
Zaboravih da se izvinem za Off!Sorry.

OCz re 24.12.2009. 02:22 #173920

YouP Pax i Daniel K drajveri. Sve radi kako treba, ne znam kakav si ti konkretno problem imao ?

4GB je sasvim dovoljno ako ti je do sada i 2GB bilo. Kontam da ne radis u programima koji zahtevaju vise ?

mkukic ... 24.12.2009. 02:59 #173923

@SkyFire Nema problema za off... :) Midi sam preslusao i odlicno je odradjen... E sad, videcu da ga obradim malo da dobijem sto bolju matricu, ali u ovoj pesmi su prateci bas bitni tako da videcemo... Hvala puno u svakom slucaju, a ako slucajno nabavis studijsku matricu obavezno me obavesti!

@OCz Sto se tice drivera jednostavno zvuk je bio los, stalno se sam od sebe smanjivao i pojacavao... Sve u svemu uzas... Imao sam jedno vreme XP i Win 7 u dual boot-u (prilicno kratko) i kada se vratim u XP sve radi normalno, a u Win 7 zvuk ni na sta ne lici... Sto se tice memorije, zanima me fakticki koliko, realno, Win 7 trosi vise rama od XP-a... tj. da li bi se dodavanjem jos 2GB rama doslo `na isto` sto se tice performansi jer bi to Win 7 pojeo ili bi ipak deo tog rama ostao programima za koriscenje?

SkyFire ... 24.12.2009. 03:09 #173924

@mkukic
Rekao sam ti da cu da dobijem najkvalitetniji midi..
Povuci boje iz klavijature..Pusti midi sa aranzera pa preko mixete oboji malo aranzer,dodaj malo hala na klavijaturu,dodaj malo bass-a i malo srednjih tonova da dodje accomp do izrazaja,vrlo malo,sve tako pusti da snima u real time sa Sound Forge..ZNaci vuces zvuk iz mixete na line out direktno na sound kartu..Ako ti je klavijatura dobra zvuk ce biti fenomenalan..veruj mi probaj tako,najbolji nacin da dobijes zivi file u MP3 formatu a da bude kvalitetan..Ja sam to svojevremeno radio na Roland VA 76 i na Powermate 1000 preko Creative Xtreme Music Platinum ...Real time snimanje sa Sound Forge..Bruka zvuk..Mogu da ti posaljem neke midije sto sam radio u MP3 da cujes kako to zvuci..

mkukic ... 24.12.2009. 03:14 #173925

Pokusacu da odradim to sto bolje... Sto se tice ovih midija sto si radio - imas moj mail! :)

irena007 ... 24.12.2009. 09:30 #173937

broj poruka: 329
1. za aktivaciju Win7 x64 koristim: 7loader_by_Orbit30___Hazar_v1.4.exe

2. ne znam mada imam Audigy 2 ZS koja radi kako treba

3. Ako menjas komp za 1 do 2 god. uzmi 2x2 gb-prodaj 2x1gb (toliko imam kod sebe2x2gb i za sada je dovoljno za sve - ako bas zatreba uzecu jos 2x2gb mada cisto sumnjam jer je u pitanju DDR2 memorija koja ce biti skuplja, masina zastarela, tako da se ne isplati...)
mkukic Re: ... 24.12.2009. 13:40 #173975

Hazard sam i ja koristio dok mi je na kompu bila instalirana `Sedmica` skinuta sa wareza... Ovde se radi o originalnoj `Sedmici`!

:: 1. za aktivaciju Win7 x64 koristim: 7loader_by_Orbit30___Hazar_v1.4.ex
::
:: 2. ne znam mada imam Audigy 2 ZS koja radi kako treb
::
:: 3. Ako menjas komp za 1 do 2 god. uzmi 2x2 gb-prodaj 2x1gb (toliko imam kod sebe2x2gb i za sada je dovoljno za sve - ako bas zatreba uzecu jos 2x2gb mada cisto sumnjam jer je u pitanju DDR2 memorija koja ce biti skuplja, masina zastarela, tako da se ne isplati...)
skycould koja 24.12.2009. 13:49 #173977

broj poruka: 248
verzija? OEM ili retail? Ako je OEM sa promenom hardware-a bi trebalo da ti napravi problem, ali resi se pozivom MS Srbija. E zackoljica sa OEM-om je ta sto se dobije uz novi racunar i vazi samo za njega. Postoji neka fora do koje mere promene hardware-a se smatra tzv. stari racunar. Za hdd znam da moze da se menja. Ako si dobio retail varijantu onda si ti vlasnik licence i mozes da je instaliras koliko puta hoces na isti hardware-a ali ukoliko je instaliras na novi komp moze se desiti da posle 2. instalacije ti trazi da pozoves MS ili posle napr. 5. Meni se desavalo par puta posle 2. , a par puta ni jednom.
mkukic ... 24.12.2009. 14:13 #173981

Retail verzija je u pitanju!

gile23 ... 24.12.2009. 14:30 #173983

broj poruka: 9121
1. Imam pitanje jel moze jedna licenca da bude aktivna na vise racunara odjednom.

2. Ne znam

3. Imam Win 7 64bit i imam 2x1GB Kingston Hyper X 1150MHZ i nemam nikakvih problema sa ramom sto se tice igara, ne znam za sta ces koristiti racunar. Kada pokrenem igru imam oko 10% rama slobodno, nekad manje nekad vise, plus mi je aktivan Winamp, AVG Free, ponekad Firefox, Live Messenger, Gtalk,...

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 24.12.2009. 18:45 #174069

Sto se tice zvuka ja nisam imao nikakvih slicnih problema, ne bih onda znao ako si ti imao.

Za zauzece memorije ne bi trebao uopste da se brines, 4Gb je itekako dovoljno. Osetno je smanjeno zauzece u W7 u odnosu na Vistu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs