da li bi na masini sa xp-om mogao da ugradim virtuelnu masinu i da na nju instaliram win 3.11 i sa njim neki softver koji radi samo pod 3.11? pozdrav fetus
Koja koincidencija!Sinoc sam bas to pokusavao,ali mi nije islo za rukom.Jednostavno nece da se instalira.Koristim Wmware 7.0.0 build-203739. i hteo sam da instaliram windows 3.1.velicine 8.5Mb.
Jos cu da se bakcem,pa ako uspem javicu.Naravno i ti javi ako uradis.
:: :: da li bi na masini sa xp-om mogao da ugradim virtuelnu masinu i da na nju instaliram win 3.11 i sa njim neki softver koji radi samo pod 3.11 :: pozdra :: fetus
probacu sigurno. ali ovo je malo ozbiljnija stvar jer ta masina mora da pogoni jedan uredjaj gde je I/O preko scasi-ja. ja polazim od pretpostavke da xp u sebi ima drajvere za taj scasi kontroler. pozdrav fetus
Trebalo bi ovako da ide: Re: can`t install dos 6.22 on vmware (windows xp host) Posted: Feb 11, 2007 2:25 PM in response to: rw1231
I`ve installed a DOS 6.22 client on an XP host running VMware 5.5.3. I`ve installed it on a notebook with a USB external floppy drive. I don`t need to use the CD drive.
Create a separate IMG image disk for each DOS Setup disk and the supplemental disk. I used MagicISO to `Make boot image file from floppy disk.`
Configure your new DOS virtual machine (VM) to boot from the floppy image for Setup Disk #1.
Each time Setup asks for a new install disk, leave the VM and change the VM`s floppy setting so that it points at the floppy disk image you created for the next setup disk. Then return to the VM and hit `Enter`. Setup will proceed with the next startup disk.
You can change VMware`s floppy disk setting while a VM is running by double-clicking on the floppy icon at the bottom right of VMware. select `Use floppy image` and enter the path and name of the image file use want to use.
This also works to install the DOS 6.22 Enhanced Tools. From your new DOS VM, simply point the floppy setting to your disk image. Then, enter `a:` and `setup` at the DOS prompt. I`m also going to use this method to install Windows 3.1 from floppy.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: probacu sigurno. ali ovo je malo ozbiljnija stvar jer ta masina mora da pogoni jedan uredjaj gde je I/O preko scasi-ja. ja polazim od pretpostavke da xp u sebi ima drajvere za taj scasi kontroler :: pozdra :: fetus
Vidim da je gilopile zaboravio ili nikad nije koristio win 3.1, nekada davno postojao je samo DOS (disketni operativni sistem) koji je bio najbrzi sistem u istoriji ms-a a i najkompatibilniji, pa je onda izasao win 3.0 pa kasnije win 3.1 i svi su morali da se istaliraju iz DOS-a, inace svi programi koji su radili na win 3.1 radilisu iz DOS-a win3.1 je doneo samo prozore i koriscenje misa i nista vise.
Ako programi koje koristis traze win 3.1 probaj sa nekim dos emulatorom ( http://www.dosbox.com/download.php?main=1 ) trebali bi da prorade i bez virtuelnog operativnog sistema ako nece mozes preko VMware i ima svi da rade ok.
Nadji skazi drajvere za taj uredja i ima da prorade i na xp, sto ce ti trebati drajveri za skazi kontorler na koji je zakacen taj uredjaj.
Daj imena uredjaja i kontrolera (ili ploce ako je kontroler na ploci) pa da potrazimo.
:: :: :: :: probacu sigurno. ali ovo je malo ozbiljnija stvar jer ta masina mora da pogoni jedan uredjaj gde je I/O preko scasi-ja. ja polazim od pretpostavke da xp u sebi ima drajvere za taj scasi kontroler :: pozdra :: fetus
Da budem iskren nisam koristio win 3,1.Video sam u SETUP.INF-u da se instalira preko flopija.Kad bih imao 6 kom bilo bi extra.
:: :: :: :: Vidim da je gilopile zaboravio ili nikad nije koristio win 3.1, nekada davno postojao je samo DOS (disketni operativni sistem) koji je bio najbrzi sistem u istoriji ms-a a i najkompatibilniji, pa je onda izasao win 3.0 pa kasnije win 3.1 i svi su morali da se istaliraju iz DOS-a, inace svi programi koji su radili na win 3.1 radilisu iz DOS-a win3.1 je doneo samo prozore i koriscenje misa i nista vise :: :: Ako programi koje koristis traze win 3.1 probaj sa nekim dos emulatorom ( http://www.dosbox.com/download.php?main=1 ) trebali bi da prorade i bez virtuelnog operativnog sistema ako nece mozes preko VMware i ima svi da rade ok.
gilopile & fetus, zasto bi instalirao bilo ko od vas dvojice W p.n.e. 3.11, ako smem da pitam? mislim, u koju svrhu, bas me zanima, sta bi on obavljao za vas? btw, imate ga na starijoj verziji Hirensa, ali ogranicena verzija, ako mogu tako da je nazovem
Cuo sam da crysys ide preko 60 frejmova pod win-om 3.1.Sala,pa eto iz nekog znatizeljskog razloga,nista posebno. Ma ima da ga instaliram...
:: gilopile & fetus, zasto bi instalirao bilo ko od vas dvojice W p.n.e. 3.11, ako smem da pitam? mislim, u koju svrhu, bas me zanima, sta bi on radio :: :: ::
Moram da priznam da bas ne izgleda nesto preterano spektakularno.Haha,ali taj solitaire se vec desetljecima provlaci kao free games po OS-ovima,ccc sram da ih bude:)Ubuntu imam na mom starom lapicu i radi extra,mislim radio dok mi nije vrisnuo hard.
P.S Ima li neko neki ata/ide 2.5` od 5-20gb nebitno,ili gde da ga iskopam.
:: hahahah, pa instaliraj ga, niko ti ne brani, ali bolje recimo iz znatizelje probaj nesto korisnije, tipa linux ubuntu (ako vec nisi), a ne taj tetris od OS, evo, pogledaj :: http://static.pcinpact.com/images/bd/news/59691-windows-3-11.jp :: :: ps ja bi odavno probao crysis na 311, nego nisam nasao driver za graficku :: :: ::
uf, 2.5` ces tesko naci, ja sam trazio i trazio po oglasima, ma nema sanse, nisam nasao polovan, jedino nov... a ubuntu, ja sam se malo zezao sa njim, i ne vredi, nisam uspeo driver za graficku da raspakujem i instaliram, a bas sam ispratio uputsvo i ukucao sve lepo kako je objasnjeno, i nije mi jasno zasto nije hteo da pokrene instalaciju, ubuntu 9.01, jel znas foru? izvinjavam se za off..
uredjaj koji masina treba da pogoni radii iskljucivo pod win 3.11 tj. sw je pisan za 3.11. sada ga tera PII masina koja nece jos dugo. zato vidim virtuelnu masinu kao jedino resenje, inace osta sa gomilom elektronike. pozdrav fetus
Uh,kada bi ga sad osposobio rekao bi ti,ali se secam da nisam imao nikakvih problema sa drajverima sve je normalno radilo.Inace je ATI MOBILITY RADEON X200 u pitanju.Pokusao sam taj isti Ubuntu na moj desk,ali nisam uspeo pola drajvera da nateram da rade,pa sam odustao.Inace nisam neki znalac tog OS-a,pa ti ne mogu dati neki savet.Nadam se da ce se javiti neko,baretax,milosikaca...
:: uf, 2.5` ces tesko naci, ja sam trazio i trazio po oglasima, ma nema sanse, nisam nasao polovan, jedino nov.. :: a ubuntu, ja sam se malo zezao sa njim, i ne vredi, nisam uspeo driver za graficku da raspakujem i instaliram, a bas sam ispratio uputsvo i ukucao sve lepo kako je objasnjeno, i nije mi jasno zasto nije hteo da pokrene instalaciju, ubuntu 9.01, jel znas foru? :: izvinjavam se za off. :: :: ::
ukoliko je disk,ili jedna njegova particija formatiran u fat-u....inace nece moci,jer starije verzije dosa-a ne vide NTFS formatiranja,kao ni fat32....
:: hahahah, pa instaliraj ga, niko ti ne brani, ali bolje recimo iz znatizelje probaj nesto :: korisnije, tipa linux ubuntu (ako vec nisi), a ne taj tetris od OS, evo, pogledaj
Ih bre... Vredjas tetris tako sto ga poredis sa Winblowsom :) A i 3.11 je bio stabilniji od Viste :) (sa ME necu ni da poredim... nista ne moze da bude gore od ME)
Ako nece da ti radi na VMWare u Win, probaj VirtualBox pod Linuxom (mozes i pod Win)...
Takodje, uvek mozes da probas da instaliras Win 3.11 direktno na masinu (znaci bez VM)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.