Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 7 drajveri
STRANA 1 OD 1
summum Windows 7 drajveri 17.12.2009. 15:55 T22918

status: user
broj poruka: 30
Sinoc sam instalirao Win 7 i USB mi prebacuje samo ~900 kb/s, zatim zvuk mi je samo na dva zvucnika, a imam 5.1 sistem. Dakle, nema srednjeg zvucnika, dva pozadi i vufera.

Takodje imam i TV karticu. Na drajveru za nju pise `PixelView`. Ne znam koja je tacno.

Ploca je AsRock PT880 ultra.

Gde mogu da nadjem ove drajvere?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 17.12.2009. 16:12 #171608

broj poruka: 12796
Za usb ti trebaju chipset drajveri za plocu koje mozes da nadjes na sajtu proizvodjaca.

Raposred zvucnika se podesava u trayu. Desni klik na zvucnik, playback devices, pa onda desni klik na speakers i onda configure speakers.

Ako ne znas koji ti je model tv karte, ne znamo ni mi. Izvadi kartu pa vidi sta pise na njoj, a ako ti je W7 vec instalirao neki drajver onda ne treba da juris novi...

summum naslov 17.12.2009. 16:30 #171618

prvo, hvala na odgovoru.

Chipset drajveri za AsRock plocu nema na off. sajtu za Win7 :s

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=4CoreDual-VSTA&o=All

da li je moguce da ne prate korak? :s

sto se tice zvuka, evo, namestio sam. Testirao sam i svaki pojedinacno zvucnik radi, ali u WMP, Winampu ili BS playeru samo se na Front cuje zvuk. Sta li tu moze da se podesi? Ja sam pre podesavao u Realteck, ali sada tog programa nemam, jer je Win 7 instalirao sam drajvere. A na njihovom sajtu, Realtekovom, nema za Win 7 drajver, uz koji se dobija i onaj program za EQ, testiranje zvuka, podesavanja 5.1 ili 7.1 sistema...

Na kraju cu TV karticu lako da sredim. To mi je najmanji problem

i da dodam da mi igrica malo renda :)

Daum ... 17.12.2009. 18:11 #171655

broj poruka: 12796
Ako drajvera za plocu nema na sajtu, onda ces nazalost morati da se oslonis na google ili neki od sajtova koji drze drajvere za sve zivo kao na primer https://www.driverguide.com...

Sto se tice realtek drivera i softvera, skini ovaj driver pack, on je za sve realtek chipove, star je svega nedelju dana...

http://downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-2.38-Driver-download-2441.html

Za podesavanje u BSplayer-u ili WMP mozda neces ni morati da brines kad instaliras drivere, ali ako ne bude nesto radilo, mozda se Bax javi, cini mi se da je neko nedavno imao tih 5.1 problema sa doticnim programima pa je on znao kako da resi...

saxija da li je 17.12.2009. 18:58 #171668

broj poruka: 4016
moguce da ti 7 nije sama instalirala driver za plocu, instalirah je na gomilu racunara jedino za mobilnu grafiku sam skidao sa neta, kamera, blue tooth, irda, sve se instaliralo, hm cudno, probaj sa driver scanerom ( uzasno dugo ce da traje) ili sa update-om windowsa - tako je meni instalirao irda na ploci
PS idi na hardware- device manager pa vidi za sta nemas driver

trla baba wlan

obozavam zimu, podmazuje mi cpu :)
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

ICEsd Za 17.12.2009. 20:26 #171711

broj poruka: 2158

zvucnu karticu si dobio odgovor za Plocu skini vistine drajvere i ima da rade pod win7 sasvim ok isto vazi i za tv karticu.

Jesili probo da odradis update drajvera preko device menagera pa da ti windows 7 sam nadje drajvere meni je sve drajvere nasao sam i rade ok.
summum ... 17.12.2009. 21:47 #171762

hvala svima na odgovorima i linkovima.

Da rezimiram sta sam do sada uspeo da uradim.

*Ati Radovana sam instalirao, ali bez onog `4 in1` za plocu. Valjda ce OK da bude.
*Zvuk sam podesio i rade svih 6 zvucnika uz pomoc Realtecka.

-ostaje mi samo jos USB da namestim. Posto sporo prebacuje. Kasnije cu TV karticu. Ne zuri mi se, a i ne otvara opet kuciste, posto sam ga danas otvarao. Uskoro cu morati zbog Vendette2, pa cu pogledati i javiti se za pomoc.

Znaci, USB kako da resim?

Zahvaljujem svima na trudu i odgovorima.

btww, Vistini drajveri za plocu ne rade, probao sam. A, nece ni za Win7, jer izbacu je sledece:

http://img402.imageshack.us/i/ploca.png/

Gare87 Re: ... 17.12.2009. 22:26 #171783

broj poruka: 4710
hm, meni nije moguce da ne rade driveri od viste za win 7, ili nisi dobar driver skinuo ili je taj driver za x86, a ti imas x64(nisi naveo koji je windows!?)
Inace za usb driver instaliras chipset driver kao sto su rekli, a ako ne ond auzmes driver za xp za usb i njega instaliras(ja sam probao driver za xp i radi), a ako nece neki da se instalira i dalje, moras na google da nadjes neki koji radi(mada mi je i dalje neverovatno da ne radi vistin driver!!). Inace meni win 7 ubacio neke drivere ali sam ja skinuo od neta nove za sve sta ima i za vistu ono sto ima a nema za win 7 i sve radi perfektno, tak oda se potrudi da nadjes ako nema na zvanicnom sajtu tvoje ploce, pozdrav.

:: hvala svima na odgovorima i linkovima
::
:: Da rezimiram sta sam do sada uspeo da uradim
:: *Ati Radovana sam instalirao, ali bez onog `4 in1` za plocu. Valjda ce OK da bude
:: *Zvuk sam podesio i rade svih 6 zvucnika uz pomoc Realtecka
:: -ostaje mi samo jos USB da namestim. Posto sporo prebacuje. Kasnije cu TV karticu. Ne zuri mi se, a i ne otvara opet kuciste, posto sam ga danas otvarao. Uskoro cu morati zbog Vendette2, pa cu pogledati i javiti se za pomoc.
:: Znaci, USB kako da resim
:: Zahvaljujem svima na trudu i odgovorima
:: btww, Vistini drajveri za plocu ne rade, probao sam. A, nece ni za Win7, jer izbacu je sledece
:: http://img402.imageshack.us/i/ploca.png
summum ... 18.12.2009. 01:32 #171864

ok. Hvala. Videcu da iscimam nekog da mi nadje, posto ja nisam bas dobar u tome :)

moze lock ili sta vec :)

hvala svima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs