Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
W7 bug ili nešto drugo?
STRANA 1 OD 1
Brainstorm W7 bug ili nešto drugo? 16.12.2009. 20:33 T22897

status: user
broj poruka: 52
Komp je nov, od prošle nedelje, sistem je W7 64bit. Prvih par dana mi se nije dešavalo ali posle je bilo nekih isključenja struje u nekoliko navrata i onda sam primetio pri dizanju sistema pošto naravno nije ugašen kako treba, izbacuje na startu ekran sa SAFE modom ali je problem što strelicama ne mogu da pomerim nigde osim na normalno dizanje koje je označeno. Posle 30 sekundi kreće dizanje windowsa i kada prođe ekran sa onim tačkama što se vrte, nema ništa osim crnog ekrana tj. sistem se ne podigne (ili se podigne ali se ništa ne vidi). Posle toga, naravno moram opet da ga obaram na silu i onda sve isto sa SAFE modom a sistem se možda podigne iz drugog, trećeg ili čak četvrtog puta.

Pitanje je šta se tu dešava i kako mogu to da rešim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilivojeS да, да 16.12.2009. 20:40 #171265

broj poruka: 439
Можда би помогло да сачекаш који минут. И мени се дешава покаткад да се (нарочито након неког проблема) систем не подигне одмах, тј. да стоји тај црни екран чак и по десет минута, па засветли нормално. Док среди фајлове изгледа...
ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!

despot83 Sta se desava to ne znam 16.12.2009. 21:15 #171294

broj poruka: 711
Ali reinstall bi pomogao.

a UPS nikad nije na odmet.

Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 16.12.2009. 21:16 #171296

broj poruka: 12057

Kad ti se butuje Windows odradi Diskk Error Check....desni klik na disku u My Computer, tools, check now...automatically fix errors.

Brainstorm Od svakog po nešto... 16.12.2009. 23:48 #171358

broj poruka: 52
@MilivojeS
Čekao sam , nije da nisam, mada ne desetak minuta i ništa se nije događalo. Ipak me brine zašto ne mogu da izaberem boot u safe modu jer sam u problemu ako se, ne daj Bože, desi nešto ozbiljnije.

@Despot83

Izbegao bih reinstal u svakom slu.aju dok se ne mora, to je ipak yadnja mera a tek sam završo sa instalacijam i sređivanjem harda.
Što se UPS-a tiče, sinoć sam se upustio i u istraživanje na tu temu pošto definitivno mora da zaštitim mašinu koliko je to moguće jer u poslednja dva-tri dana ovi iz distribucije ubiše po nekoliko puta sa isključenjima. Ne daj bože da mi crkne nešto, džumbus bi napravio.

Bax, tvoji saveti para vrede. Čekirao sam Diskk Error Check na sledećem boot-u pa ćemo videti šta će biti.

Cheers!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs