Od skoro (par dana), sistem se mnogo usporio. Za neke uobicajene stvari mu trebaju vekovi. Recimo pritisnem Win taster + E (za podizanje windows explorera), a njemu treba minimum 10 sekundi da prikaze My computer i njegov sadrzaj u desnom ekranu. Sam prozor (okvir) windows explorera prikaze odmah, a ucitavanje onog unutra (diskovi, folderi...) traje desetak sekundi min.
U task manageru, ne pojavljuje se ni jedna stavka koja okupira procesor ili memoriju za vreme tih 10 sekundi (sto bi me usmerilo na sta da sumnjam) - sve vreme je ~99% zauzetosti procesora System Idle Process.
Imam Avast Home antivirus. Moze li biti virus ili antivirus da ga zaglupljuju?
Ili je sistem pukao (nema 2 meseca kako je instaliran)? Ili je nesto od hardware-a ciknulo (ne znam sta bi bilo, kad komp inace radi)?
iskljucis avast i proveris da li i onda radi usporeno, vrlo je moguce da te on zeza, to je solidan AV s` obzirom da je free ali ima svoje neke bubice...
ako nije avast, ja tu ne bih nesto puno razmisljao vec novi sistem i cao zdravo.
probaj malwarebytes full scan,u safe mod-u odradi skeniranje,pa vidi da li ce on naci neku pritajenu stetocinu koja ti prozdire resurse od procesora i ram memorija...
ta `ogranicenja` su samo po pitanju real time zastite kod malwarebytes-a,znaci free verzija radi posao opusteno,a trojan remover ti je nepotreban pored malwarebytes,ja bi njega koristio samo kao dopunu malwarebytes-u kad malware ne moze da obrise neki virus... i Skeniraj u SAFE MOD-u obavezno...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: da skinem free skenere Malwarebytes i Trojan Remover ili bih morao da trazim i lekice za full verzije :: :: Trojan remover radi valjda 10 dana. Malwarebytes ima ogranicenja po pitanju funkcionalnosti dok je free :: :: Pozdrav.
OK, popodne pustam skeniranje u safe modu (Malwarebytes).
Sto je najcrnje od svega, sistem nema 20 programa instaliranih. Mora da je prosao pored avasta. Da li da pored njega stavim jos nesto tipa Spybot S&D da rade realtime protection ili nesto drugo? Ako bude trebala macola - reinstal, koji drugi antivirus da stavim?
Neznam sta da ti kazem,jedino znam da ga Avira nece naci(probao).
Zemo sta kazes za `tvoj` unhackme,dali bi on mogao sa njegovim rootkit varijantama da pomogne?
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: OK, popodne pustam skeniranje u safe modu (Malwarebytes). :: :: Sto je najcrnje od svega, sistem nema 20 programa instaliranih. Mora da je prosao pored avasta. Da li da pored njega stavim jos nesto tipa Spybot S&D da rade realtime protection ili nesto drugo? Ako bude trebala macola - reinstal, koji drugi antivirus da stavim :: :: Pozdrav.
mislim da ce malwarebytes odraditi posao,UnHackMe ostavljam uvek kao poslednju varijantu,kad ovi jednostavniji programi ne pomognu,onda sledi drndanje sa UnHackMe,ali on resava problem svake vrste garantovano... Stavi NOD 32 a mozes i Spybot za real time zastitu
:: Neznam sta da ti kazem,jedino znam da ga Avira nece naci(probao) :: :: Zemo sta kazes za `tvoj` unhackme,dali bi on mogao sa njegovim rootkit varijantama da pomogne :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: OK, popodne pustam skeniranje u safe modu (Malwarebytes). :: :: :: :: Sto je najcrnje od svega, sistem nema 20 programa instaliranih. Mora da je prosao pored avasta. Da li da pored njega stavim jos nesto tipa Spybot S&D da rade realtime protection ili nesto drugo? Ako bude trebala macola - reinstal, koji drugi antivirus da stavim :: :: :: :: Pozdrav.
je sto ce mi u narednom periodu (do pola januara) trebati racunar i internet, tako da treba da vidim da izbegnem reinstalaciju sad.
Nadam se da ce Malwarebytes da nadje problem. Ako bude trebalo ono sto je doca80 ranije predlagao za jedan drugi racunar (low level format->new Win -> Driveri -> Unhackme -> programi) - nagrabusio sam ga.
Jos jedno pitanje: Lowlevel format - kako to izvesti (pretpostavljam - siguran sam da to nije Win format pre instalacije XPa)? Moze li magicni Hirens da pomogne? Ili nekako drugacije?
nemoj se jos zamarati sa low level formatom,nije ovo toliko kriticno koliko je bila situacija kad ja predlozim low level format...Imas jos 2 opcije da probas... Malwarebytes u safe mod-u,ako on ne resi problem,onda UnhackMe(ako treba tutorijal za koriscenje poslacu ti na mail),ako to ne pomogne(sto je malo verovatno zato sto program je*e kevu kako radi) tek onda idu drasticnije metode...Otom potom...
:: je sto ce mi u narednom periodu (do pola januara) trebati racunar i internet, tako da treba da vidim da izbegnem reinstalaciju sad :: :: Nadam se da ce Malwarebytes da nadje problem. Ako bude trebalo ono sto je doca80 ranije predlagao za jedan drugi racunar (low level format->new Win -> Driveri -> Unhackme -> programi) - nagrabusio sam ga :: :: Jos jedno pitanje: Lowlevel format - kako to izvesti (pretpostavljam - siguran sam da to nije Win format pre instalacije XPa)? Moze li magicni Hirens da pomogne? Ili nekako drugacije :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav.
molim te salji uputstvo i proveren program (tvoju verziju koja sigurno radi). Da se spremim na sve, ako bude trebalo (a i ako ne bude trebalo - samo kasnije),
Moracu da postanem korisnik istog. Vidim da nema druge. Imam mail iz avgusta, ali nemam nikakav link u njemu. Unapred hvala.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.