Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Rezanje win7
STRANA 1 OD 1
skid Rezanje win7 11.12.2009. 20:40 T22736

status: user
broj poruka: 179
Ćao svima
Imam problem sa rezanjem WIN7. Naime koju god verziju da režem pukne na kraju. U power ISO programu dođe do finalizing media i tu i ostane. U neru mi neda da režem velike fajlove preko 2 Gb. Jednostavno nemam pojma kako da narežem WIN 7.
Skid
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 11.12.2009. 20:43 #169154

broj poruka: 12057

Narezao sam ceć preko 20 kopija, što beta, RTM,...Retial sa Ashampoo burning studio 9 programom i nije bilo problem. Par komada i sa UltraISO-om.

Daum ... 11.12.2009. 20:44 #169155

broj poruka: 12796
Mozes kroz Nero. Narezao sam do sad jedno 100000 XP-a, Visti i W7-ica bez problema...

skid Rezanje win7 11.12.2009. 20:48 #169157

Da ali kako? Šta treba podesiti u neru da mi dozvoli da režem fajlove veće od 2 GB? Ili da li ima nekih posebnih setovanja u Power ISO koji bi završili rezanje kako treba?
Skid

Equinoxe Re: 11.12.2009. 20:50 #169159

broj poruka: 12057

Ma kakvi fajlovi veći od 2 GB (za koje ti inače treba UDF formatiran DVD), ne režeš valjda ISO na DVD ? Aj, polako:

Ideš na Burn CD/DVD from image, ili open u nero-u kako bi ti program dao putanju za ISO fajl Windowsa, nađeš ISO i burn. Ništa add pa dodaš ISO, ne reže se image tako.

goran27 re 11.12.2009. 20:55 #169160

broj poruka: 372

Gospodina Dauma bi voleli da upoznaju iz Microsofta za ovu sitnicu od 10000 primeraka.Ha ha,malo sale nije na odmet.Pozz

TheBear Za ISO 11.12.2009. 20:57 #169161

broj poruka: 6502
najpouzdaniji progam ImgBurn ! Ja sa njim rezem Windows na najmanjoj brzini, desavalo mi se sa Nerom da narezem pa da nece da se instalira.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Ovo je legendarna nesposobnost... 11.12.2009. 21:35 #169170

broj poruka: 7769
Mislim bez uvrede ali ti hoces da narezes sliku (image) kao takvu na DVD i da ga posle instaliras.

Pa to nece moci tako, zasto?

Pa kojim programom (ako vec nije podignut sistem) ces onda iscitati tu sliku da bi krenula instalacija?

Ako koristis Nero (meni je on i dalje najbolji) za rezanje slike, ides na opciju OPEN i onda pronadjes direktorijum gde se nalazi slika koju zelis da narezes kliknes dva puta na fajl i to je to.
Za 5-7 minuta dobijes disk koji je istalacioni i jedino sto moras da podesis u biosu da prvi boot ide sa DVD-a.

Srecna instalacija (ona sama traje 15-20 minuta ) i potrebno je da podesis samo par stvarcica tipa datum, vremensku zonu i sl.

Tomato Republic Of Serbia !!!

gile23 ... 11.12.2009. 21:38 #169172

broj poruka: 9121
Mountujes preko Daemon tools-a i samo ides copy dvd. Stavis source onaj sto si mountovao, destination drive stavis rezac preko koga rezes i to je to :). Trebalo bi da radi :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gabelj Re: ... 12.12.2009. 03:46 #169307

broj poruka: 9

:: Mountujes preko Daemon tools-a i samo ides copy dvd. Stavis source onaj sto si mountovao, destination drive stavis rezac preko koga rezes i to je to :). Trebalo bi da radi :)
::
:: Pozdrav

NEmoj ovo da radis jer je to najgluplji nacin da zavrsis posao. Prvo, ako je DVD bootabilan, ovako vise nece biti - uzmi lepo skini imgburn i narezi img fajl na DVD prosto i jednostavno... Ako nece - puca dok finalizuje DVD , znaci da ti je riknuo DVD rezac
Daum Re: Re: ... 12.12.2009. 04:38 #169319

broj poruka: 12796
Vec sam radio ovo par puta ranije, DVD je i dalje bio bootabilan, ne vidim razlog zasto i ne bi bio?

:: :: Mountujes preko Daemon tools-a i samo ides copy dvd. Stavis source onaj sto si mountovao, destination drive stavis rezac preko koga rezes i to je to :). Trebalo bi da radi :)
:: ::
:: :: Pozdrav
:: NEmoj ovo da radis jer je to najgluplji nacin da zavrsis posao. Prvo, ako je DVD bootabilan, ovako vise nece biti - uzmi lepo skini imgburn i narezi img fajl na DVD prosto i jednostavno... Ako nece - puca dok finalizuje DVD , znaci da ti je riknuo DVD rezac
Mixx ajoj majko moja... 12.12.2009. 10:10 #169358

broj poruka: 2931
..o cemu vi raspravljate?! moze mount u bilo koji virtualni drive pa copy disc, moze open nerom pa prebacis na UDF pa burn, samo da ne otvoris image i narezes fajlove (u tom slucaju nece biti butabilan). ako nece finalizing media problem treba traziti na drugom mestu (neispravan drajv/medij/software)

skid Rezanje win7 12.12.2009. 12:58 #169404

Hvala ljudi
Uspeo sam pomoću Ashampoo programa. Sad će instalacija pa javljam kako je prošlo.
Pozdrav
Skid

skid Rezanje win7 12.12.2009. 21:03 #169727

Uspeo sam. Instaliran WIN7 i radi savršeno. Hvala svima na pomoći.
Pozdrav
Skid

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs