Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem u Internet Exploreru 8
STRANA 1 OD 1
milenko82 Problem u Internet Exploreru 8 07.12.2009. 13:14 T22593

status: user
broj poruka: 23
Problem je sledeci,koriscenjem kompjutera od strane lica koje nije ovlasceno :-) napravilo je sledeci problem,prilikom koriscenja IE8 doslo je do promene fonta to jest tacnije kao da je ukljucena opcija `ITALIC` sto znaci da mi je tekst(na celoj stranici) u IE8 pod uglom i strasno me nervira.Na koji nacin da vratim text u normalu bez `ITALICA`.Poz...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pogodak, tj. bingo! 07.12.2009. 15:20 #167266

broj poruka: 6650
U svom naslovu si odmah dao dijagnozu kod internet explodera: problem je u internet exploderu....
Ali, u ovom slučaju, treba samo da podesiš podrazumevani font (u stvari OBA jer program poznaje serfi i non-serif fontove i adekvatno ih interpretira) i da li će da prihvata fontove sa web stranica koje učitava ili će nametati svoje (fontove i stilove) kao u tvom najnovijem slučaju.
U IE ideš na tools-Internet optons-Fonts .... mada su ti tu samo podrazumevani fontovi i to kada odabereš Latin script - 99% stranica...
Ali, ono što je baja uradio na tvom računaru je pod Tools-Internet options-General-Accessibility... tu je verovatno čekirano da se ignorišu podešavanja koja je webmaster napravio na stranici (može i ne mora biti štetno - slobodno ga odčekiraj), ali je najverovantnije lik postavio da se koristi neki njegov predefinisani CSS (stil web stranice koji menja fontove boje i ostalo.... npr. to se radilo sa google-ovom stranicom da napravš neku `svoju` i zadiviš neznalice) i to odčekiraj, jer ja mislim da je to u pitanju...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

milenko82 Samo da je to u pitanju... 07.12.2009. 15:26 #167269

Hvala na pomoci,cim budem stigao kuci odmah cu da probam da resim problem na taj nacin pa javljam rezultat...

milenko82 Idemo dalje... 07.12.2009. 16:54 #167315

Na zalost nista od onoga sto sam pokusao nije uspelo da mi vrati font u normalu...Tools-Internet Options-General-Accessibility nista nije cekirano...Hmmmm tako glup problem a toliko iritira...

geloso :: 07.12.2009. 17:54 #167355

broj poruka: 584

ako je samo u ie8, resetuj ga
internet options - advanced - reset internet explorer settings

ako je u jos nekom programu, proveri temu i sistemske fontove
milenko82 Hmmmm... 08.12.2009. 09:04 #167595

Probao i to nece...Samo je u IE8,e ovako kad otvorite Tools-Internet Options-Fonts imate Language script u kojoj je odabrana opcija Latin Based(uglavnom na svim racunarima je tako),onda imate Webpage font i tu vam stoji Times New Roman i Plain Text Font gde je odabrana opcija Courier New.E sad ispod Webpage Font i Plain Text Font imate pravougaoncice u kojima mozete da vidite izgled zeljenog fonta koji ste odabrali,u mom slucaju u pravougaoncicu ispod Webpage Point gde mi je izabrana opcija Times New Roman vidite taj font ali je pod uglom to jest u `ITALIC`-u je,dok na drugim racunarima nije koliko sam ja uspeo da vidim.Zakljucak to jest moje misljenje dali je moguce da je nedge u sistemu to izmenjeno i kako vratiti u normalu.Instalirao sam i Mozillu ali javlja se isti problem...Hvala...

alumiroi Izvini ne mogu da odolim... 08.12.2009. 10:10 #167599

broj poruka: 99
A da premestis mis u levu ruku i nadlaktis se desnom, taman do ugla italic slova...

milenko82 Pa kad je bal nak bude i maskembal... 08.12.2009. 10:44 #167605

Koliko vidim na kraju ce tako i da bude...

imarkovic @milenko 08.12.2009. 11:02 #167612

broj poruka: 19008
system restore.

milenko82 Nece... 08.12.2009. 11:42 #167620

Ako mislis na Restore Point probao,nece ni da cuje...Na kraju koliko vidim iz inata ima da instaliram nov Windows a i kao jedino resenje za ovaj neverovatno glup problem...Hvala svima na pomoci...Pozz...

milenko82 Da da... 10.12.2009. 18:21 #168682

Problem resen koooooonacno a da nisam morao da diram sistem,valjda ona stara izreka `nada` umire poslednja je i delimicno tacna...
Problem resen tako sto sam otisao na microsoft-ov sajt i skinuo European Union Expansion Font update,resetovao komp i posle toga se konacno sve vratilo u normalu... :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs