1) Kad ostavim racunard par dana da skida nesto (kad se nakupi) primedujem da zauzece memorije ode na bezdusnih 3.5Gb, u pitanju je java downloader. Kad pogledam u task manager-u sta je pokrenuto od programa i koliko memorije trosi ne mogu da nakupim ni za 1 Gb a kamo li za 3.5.
2) Ova anomalija mi je bila krajnje cudna zasto sto je nisam iskusio na XP-u, naime ako je pokrenut aero interfejs onda ne mogu da dibijem sliku u SubtitleWorkshop v2.51 zvuk ide normalno ali slike mena. E to me strasno nervira posto sinhronizaciju tutlova radim i vizuelno a ne samo po zvucnom zapisu.
Da li je jos neko iskusio slicne anomalije i na koji nacin (ako ih) je resio problem.
bas sam se pitao dal ima jos neko problem sa Jdownloader-om jer i meni posle tipa 2 dana(i noci) pojede sav ram(cela 2gb) u win 7 x64...hvala za pitanje(preduhitrio si me)...nadam se da je neko resio ovaj problem.pozdrav
AMD Athlon II X2 250@3Ghz@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*1GB DDR3 OCZ@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz PC power cooling and silencer 500W@TT V9 640GB samsung X2,160GB samsung
za prvi problem je us downloader ili crypt load, jdownloader nisam ni koristio.
a drugi problam sam i ja imao, tj slican sam imao i dalje ponekad imam, kad pustim film u pojedinim plejerima ono ima tona ima prevoda ali nema slike, resenja nema, tj jedino da se restartuje komp, i to ne koristim aero temu nego sam stavio obicnu bez icega.
i trece da dodam evo to sam danas primetio, da win 7 ponekad zauzima previse memorije i to oko 900mb(nesto manje od 900), dok evo sad trenutno zauzima oko 500, i kad nesto prenapuni tu memoriju tako to ostane dok ne iskoristim neki program za oslobadjanje memorije, tako da neznam sta se to desava!!
Optuzuju antivirus skeniranje fajlova u realnom vremenu, a posebno spominju NOD32. Takodje sam naleteo i na to da nove verzije NOD32 ne izazivaju ovo curenje memorije u kombinaciji sa javom.
Mene zbunjuje to sto mi se ovo nije desavalo na XP a desava se sada na Win7 64-bit.
takodje meni na xp x64 sve radilo kako treba a kad sam presao na win7 x64(u oba slucaja ESS4) jede li jede ram!!!help!.PS.verzija je 4.0.437 eset-a.PS2.koji je kod tebe nod??
AMD Athlon II X2 250@3Ghz@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*1GB DDR3 OCZ@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz PC power cooling and silencer 500W@TT V9 640GB samsung X2,160GB samsung
:: Optuzuju antivirus skeniranje fajlova u realnom vremenu, a posebno spominju NOD32 :: Takodje sam naleteo i na to da nove verzije NOD32 ne izazivaju ovo curenje memorije u kombinaciji sa javom :: :: Mene zbunjuje to sto mi se ovo nije desavalo na XP a desava se sada na Win7 64-bit :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
E da su to jedine anomalije kod Win 7... Zato sam se i vratio na XP! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Oba pomenuta i pored mojih neverovatnih simpatija prema CryptLoad nikako nisu zamena za JDownloader, buduci da im je baza dodataka za skidanje sa raznih sajtova prilicno bedna. Upotrebna vrednost US Dowloadera je po meni samo i iskljucivo RS a ja preferiram bar desetak hostera za skidanje.
Kuci je Win7 i ESS v4.0.474 oba trial i bez ikakvih enablera strogo fabricki serijski broj i to je to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: za prvi problem je us downloader ili crypt load, jdownloader nisam ni koristio :: :: a drugi problam sam i ja imao, tj slican sam imao i dalje ponekad imam, kad pustim film u pojedinim plejerima ono ima tona ima prevoda ali nema slike, resenja nema, tj jedino da se restartuje komp, i to ne koristim aero temu nego sam stavio obicnu bez icega :: :: i trece da dodam evo to sam danas primetio, da win 7 ponekad zauzima previse memorije i to oko 900mb(nesto manje od 900), dok evo sad trenutno zauzima oko 500, i kad nesto prenapuni tu memoriju tako to ostane dok ne iskoristim neki program za oslobadjanje memorije, tako da neznam sta se to desava!! :: :: ::
Problem sa zauzetom memorijom imam i ja. Koristim eMule za skidanje preko neta i ako ga ostavim tako dan dva, desi mi se isto sto i vama. Nije problem u NOD-u. Uradite sledece: Task Manager. Resource Monitor. Memory. Tu detaljno mozete videti gde je nestala vasa memorija. Kada pointer stavite preko gornjih tabova, ispisace vam koja je to vrsta memorije i cemu sluzi. To naravo nece pomoci resenju problema, ali ce te barem znati gde vam je RAM .)
Smem li da predložim da kontaktiraš Pufija i doživotnog Gejmera, pišu ljudi da njima Win7 sad radi ``extra`` i ``rulez``, čak jedan od njih apeluje da, kome se ne sviđa, stavi Win95 ?
po svemu, ali i xp je imao svojih problema i ima sigurno i sad, ako ste koristili onaj prvi xp ne sp1 nego bas prvo izdanje znate onda, tako da je ovo tek prvi win 7 pa kad dodju prve zakrpe videcemo onda da li ce se sve ovo resiti......
:: po svemu, ali i xp je imao svojih problema i ima sigurno i sad, ako ste koristili onaj prvi xp ne sp1 nego bas prvo izdanje znate onda, tako da je ovo tek prvi win 7 pa kad dodju prve zakrpe videcemo onda da li ce se sve ovo resiti..... :: :: ::
Nemam tu robiju zvanu Laptop, dva meseca sam cimao fabricki (sa posla) i vise nikad, kako sam ga vratio tako sam progledao. Mozda neki netbook ali laptop nikad vise.
E sad za stavku pod rednim brojem 2 moram da ti kazem da nisam veverica i da dam istog trena kad je problem uocen probao i betu ali je isti problem uocen i na njoj.
Hvala svima na trudu trazicu i dalje ako nadjem resenje svakako cu ga podeliti sa ostalima.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: 1) Pošto mi lap odrađuje JD peglanje, ujutru kad vidim dokle je stogao, sačekam da se skine poslednji part, i ako mi treba lap, udarim reset :: :: 2) Skini Subtitle Workshop 4 koji je još uvek u Beta fazi ali radi savršeno :: http://www.urusoft.net/downloads.php?lang= :: ::
Evo potvrdjujem i ja da JDownloader tj. Java pojede dosta RAM mem. (blizu 3GB) na Windows 7 x64 Ultimate u kombinaciji sa ESET Nod32 Antivirus-om.
Sto se Subtitle Workshop-a tice, izvalio sam da se kolje sa DirektVobSub-om i da moram prvo da disable-ujem DVS, pa tek onda da ukljucim S.W. Cini mi se da ga pod 7-om jos nisam koristio, vec mi se to desavalo pod Vistom.
Pa kada pustis 5 dana ne iskljucen jDownloader normalno da ce da ti zdere sve vise rama, to da nakupis za 1GB rama, verovatno nisi kliknuo show processes from all users :), i klikni na jdownloader i desni klik go to process i vidi koliko ti on zdere. A sto se tice dvojke pokusaj u Compability mode, desavalo se meni da kada pokrenem program automatski vrati sa Aero-a na Win 7 basic temu :). A ako neko hoce brzinu ima lepo Dos pa neka u njemu igra Crysis :).
Po prvi put, od kada sam poceo da se igram sa kompljuteri...
03.12.2009. 20:09
status: user broj poruka: 10999
desilo mi se da sa final release Window$-a budem manje zadovoljan (to jest, vise nezadovoljan) nego sa raznim alpha, beta i release kandidatima:
1. Graficki bagovi: - uklonim strelice sa desktop ikonica i dobijem stravicne crne kvadrate na mestima koje su ranije zauzimale te strelice. Ne zna se sta je ruznije - ikonice sa strelicama ili ikonice sa crnim rupcagama. - u COD4, World at War i Modern W2, u okviru options/graphics, ne pojavljuje mi se ni jedna rezolucija koja bi radila na frekvenciji vecoj od 60HZ iako ih ima u display properties i desktop refresh je 75Hz.
Sa betom 7057 64bit ova dva sranja nisu se pojavljivala. Bez problema sam vozio na refresh-u od 70 i 75Hz. [(Isti drajver za graficku kartu, ista karta (9800GT) isti monitor (Samsung 2250) i sve drugo isto, final release 64bit].
2. Povremena kocenja-zamrzavanja koja takodje nisam primecivao u beti.
Malopre sam saznao da je doslo i do masovnog padanja W7 sistema na kompjuterima koji su nedavno pokupili hotfix-ove sa M$-ovog sajta.
Vraticu se na beta verziju (to je ona sto ima bug zvani `my documents folder automatically opens upon the boot-up`)
...rešen na sledeći način. Instaliraj samo Matroska Splitter, K-Lite Codec Pack i SubtitleWorkshop4. Prilikom instaliranja K-Lite čekiratii Enable processing of raw video i Force rgb output. Nekima je pravio problem x64 K- Lite Codec Pack i Matroska, u tom slučaju x86 K-Lite Codec Pack i bez Matroske. Nadam se da će ti pomoći, meni jeste.
Da upravo tako ali može i bez njega ako se ne varam (deštiklirati, aštiklirati, dečekirati brrrr...kako god). Napomenuo sam to zato što sam na netu naišao na komentare onih koji tvrde da je njima Matroska bila problem, kakav god da je meni je to ????????
one way or another
:: :: Matroska splitter već postoji u Klite paketima (*.šaht) :: ::
...meni neće na tu foru. Instalirao sam i deinstalirao i poslednju verziju i 4.8.0. MEGA kako reče neki lik na URU forumu i čekirao ove dve stvari pri instalaciji i opet neće da pokrene MKV fajl u Subtitle Workshopu!
:: Smem li da predložim da kontaktiraš Pufija i doživotnog Gejmera, pišu ljudi da njima Win7 sad radi ``extra`` i ``rulez``, čak jedan od njih apeluje da, kome se ne sviđa, stavi Win95 :: :: Supermarketi ``Čutura``
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.