Decko ima komp ne zna tacno da mi kaze ali ja koliko se secam ovako je AMD 3000+, 1GB rama valjda DDR1, mislim 7300GT, ali nisam 100% siguran, koji biste vi Win 7 instalirali na njega. I za vlasnike Win 7 kako vam se dopada Win 7, ja koristim Win 7 Ultimate vec sedmicu do dve, samo pozitivna misljenja imam, jedino sto ne rade MT882 USB driveri, ali tu je LAN, ostalo je odradjeno bez greske.
Oce decko sistem sta da mu radim, mada on komp koristi pre svega za net, muziku i PES, e sad taj Pes me kopka najvise. Ne zna mnogo o kompovima, pa kada pokrene PES na 1GB rama, svasta bi se moglo desiti. A sta on kompu radi, cim malo zeza rokne ga nogom 2-3 puta srednjom jacinom, jednom kako ga je dzoknuo iskocio onaj kabal sto spaja plocu i HDD sa ploce pa sad ti vidi xd. Ja sam za neku Basic/Starter/Home, Ultimate je tu samo x64 ja mislim, ja kada sam lupio Ultimate samo je instalirao x64 ?
Lepo je to što on hoće, al ti mu objasni šta mu je BOLJE. Ni sve u lepoti interfejsa, da bi ga lepo gurao u kombinaciji sa igrama treba bar 2 GB RAM-a.
Reci cu mu da nabavi jos malo rama, a da te pitam da li bi mogao da tera PES 2010 i Win 7 Home, na 1GB rama, ubio bih mu ja neke procese u startu u msconfig ?
Pozdrav!
:: :: Lepo je to što on hoće, al ti mu objasni šta mu je BOLJE. Ni sve u lepoti interfejsa, da bi ga lepo gurao u kombinaciji sa igrama treba bar 2 GB RAM-a :: :: A to sa nogom, reci mu da nije najpametnije :: ::
Stari PES-ovci će ti to bolje reći, ali znaš i sam da 7 pojede blizu 1 GB kad ga središ i instaliraš sve što ti treba i pogasiš sve što ti treba. On ima RAM-a za OS. Kapiraš me.
Moram da rodi 270mb koliko PES vuce, skarabudzicu nesto, nego reci mi jel isto rama jede i Ultimate i Home, ili ima velike razlike.
Pozdrav!
:: :: Stari PES-ovci će ti to bolje reći, ali znaš i sam da 7 pojede blizu 1 GB kad ga središ i instaliraš sve što ti treba i pogasiš sve što ti treba. On ima RAM-a za OS. Kapiraš me :: ::
win7 jede isto memorije ko i vista kad si u igrama znaci ako ti za xp treba 1 gb rama za neku igru racunaj da ti treba duplo vise 2gb da pokrenes na win7 a i fps je prepolovljen na win7/visti u odnosu na xp.
Nrp. cod6 sp mi radi super na xp al na win7 zna da zasece ko lud jer trazi 4gb ram-a za win7 a ja ima 3 gb ram-a pa dok odradi swap padne mi fps na 2 za par sec a hdd radi ko lud.
Ako se drug ne razume mnogo u IT onda hoce Win 7 cisto zbog novog interfejsa. Sa 1 GB rama hoce jos i da se igra na Win 7... Tesko...
Ako bas hoce novi interfejs a igrao bi i PES ja ti preporucujem da mu instaliras neki program tipa Windows Blinds i stavis temu `sedmice`! Ima jako dobro odradjenih! Cak je i providnost odradjena...
Tako ce imati izgled `sedmice` a moci ce da igra i PES!
pozz **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.