Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
KLANJAM SE onom strucnjaku koji ovo moze da mi razresi
STRANA 1 OD 1
FAQ KLANJAM SE onom strucnjaku koji ovo moze da mi razresi 19.11.2009. 18:11 T22058

status: user
broj poruka: 532
Da li se moze napraviti jos jedan Admin nalog (neko drugo User ime, recimo PERA) sa svim privilegijama kao i pravi Admin (instalacije, menjanje) pa da u NetLimiteru dozvolim kontrolu nad aplikacijom samo pravom Admin nalogu (sa sifrom koju samo ja znam) a da zabranim da User Admin (nalog sa tim imenom PERA) menja NL? Da li ce se ikonica NetLimitera videti u baru u tom nalogu? Znam da u User nalogu koji ima limitirane povlastice nece se videti ikonica u Tasktray. Admin nalog ima sifru dok User nalog nece imati i logovace se automatski. Problem je na koji nacin da zabranim bilo kom drugom korisniku bilo oni User ili Admin privilegija da menjaju, brisu ili gase NetLimiter iz svog naloga. Kako osigurati da apsolutnu kontrolu nad NL ima samo jedan sifrovani Amdin? Da li za to postoji neki drugi nacin. Napominjem da se NetLimiter mora dizati automatski u User nalogu a da User nalog moze da radi sve ostalo, instalira i brise svoje programe, menja teme i opcije ali da ne dira NL. Skroz je glupo napravljeno sto NetLimiter nema prosto u sebi ubacenu sifru pa samo onaj koji ga instalira moze da pristupi gasenju ili menjanju opcija tako sto bi uneo sifru u dijalog koji iskoci.

Da li postoji neki bolji program (mozda Windows ima svoj za to?) koji ima zastitu Master Passwordom?

Ovo poslednje je najbolja varijanta a ne glupa kao NL

Nisam ovo uspeo elegantno da resim nesto jesam ali nisam sve
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije za tu igru... 19.11.2009. 18:23 #160138

broj poruka: 1121
moras duboko da zaglabash u security, i user rights assigment, u sigurnost i privilegije korisnika, kome sta dodeliti za DA a kome za NE, mozda neki exclusion, ili spec RULE za taj program...ili neki program tipa lock folder u kome ces dozvoliti `admin korisniku Pera samo Read ONLY...(pri tome moras da znas da za LOCK Folder,tvoj softwer(koji stitis) ne sme biti instaliran u program files vec na drugoj lokaciji)

imarkovic @FAQ 19.11.2009. 18:34 #160145

broj poruka: 19008
Covece, mnogo si iskomplikovao stvari, i toliko si se zapetljao da nisam u potpunosti shvatio sta zi zeleo da pitas, ovako, mozes da imas koliko god hoces korisnika na kompjuteru, dok ih kreiras, postavlja ti se pitanje da li hoces da bude admin ili user, ne postoji naziv user admin, pretpostavljam da hoces pored admin profila da imas jos jedan koji ce imati administratorska prava, prema tome, vec imas 2 profila sa admin pravima, ti kao administrator imas svoju sifru, a on nema, jer je tako podeseno, ne ucitava se automatski u njegov profil zato sto kako zoves user admin nema sifru, vec zato sto je tako PODESENO, mozes kad god zelis to da promenis, e sad, vezano za NetLimiter, nisam ga odavno koristio, ne znam jel imas sifru, ali probaj ovaj Bandwidth.Controller.Enterprise, to je dobar program za limitiranje interneta, a ne znam da li si znao, ako tom korisniku dodelis prava user-a, ne bi trebao da bude u mogucnosti da otvori program, jer na propertisu od ikonice programa imas pod stavkom compatibility opciju za stikliranje (user account privilegies), alow non-admin to open this program, sto znaci da ako opcija nije stiklirana, program ne moze da otvori obican user, vec samo administrator, tako da, ne bi bilo lose da mu stavis PowerUser, ili user privilegiju, pa testiraj malo...i malkice samo razumljivija pitanja, zamolio bih te..samo polako

FAQ Problem resen 19.11.2009. 18:51 #160153

broj poruka: 532
Na prihvatljiv nacin. U svakom slucaju obojici hvala puno na zelji da se pomogne
Pisko Windows rights 20.11.2009. 18:35 #160416

broj poruka: 6650
Osim admin naloga i user naloga postoje i Power user nalozi. To je rešenje tvog problema, mada je istina da možeš i pomoću pomoćnih programa (non-MS) da kontrolišeš takve stvari.
Kao admin, dalje možeš da podešavaš kakva prava imaju power a kakva obični useri ili gost.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs