Teme su postale deo Windows-a još od pojave Windows 95 a koriste se još uvek, pa su tako nezaobilazni deo novog Windows 7 operativnog sistema i formi posebnog fajla sa jednom ili više desktop pozadina, screen saver-om, Windows bojama, propratnim zvucima, desktop ikonama i raznovrsnim oblicima strelica miša. Windows 7 se isporučuje sa velikim brojem tema ali pored toga tu je mnogo toga još. Svi oni koji žele da menjaju teme potrebno je da uđu u Personalization prozor ili da ukucaju „change theme“ u Start Menu i pritisnu taster Enter. Osim toga, moguće je pronaći odgovarajući applet u Control Panelu u okviru „Appearance and Personalization“ i kliknete „Change the theme
da ne otvaram novu temu: ima li u win7 dream scene kao u visti, ja sam to koristio i prelepo izgleda. znam da je ta opcija u visti morala da se aktivira preko automatic update-a.
Мени није јасно, али заиста, какву разлику осим неважних детаља (померено, додато дугме, мало другачији распоред појединих трака) видите између Висте и Седмице? Не мислим на саме перформансе система, но само на изглед.
Windows Vista i 7 su potpuno ista dva govneta, sto se tice izgleda. Jedino sto je u 7 taskbar totalno usran, ali srecom moze da se namesti kako mi odgovara. Pa cak i bagovi su isti. Memorije isto zauzima, bootovanje nista nije brze nego na visti. Takodje peglanje hdd-a nista nije manje na sedmici.
Windows 7? Jako dobar marketing, nista vise. I negde tamo sitno sitno moze da stoji... `slightly wider compatibility`
___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
:: Мени није јасно, али заиста, какву разлику осим неважних детаља (померено,
Ne vidim nikakav znacajniji korak napred jos od Win95... Imas taskbar u dnu (doduse sad mozes da pinujes dole programe, ali ti su Mac i Linux imali odavno), malo je promenjena tema i u okviru sistema mozes da dodajes widgete (sto si opet i Mac i Linux imali od ranije) Taskbar i desktop efekti su takodje vec odavno postojali u KDE (uz mnogo bolje animacije i zezalice ako ih volis) kao i providni prozori, i njihovo zavrtanje savbijanje i slicno...
Ono sto ne valja je sto je pristup svim funkcijama podesavanja sistema zapetljan... Takodje je zahtevan kao i Vista... Do sada mi jos nije pukao iz cista mira (mada ga kratko testiram, a i 95% vremena provodim u Linuxu) tako da ne mogu da kazem nista za stabilnost... A sto se update managera tice, to Ubuntu radi i bolje i brze....
Ovaj Winblows je samo malo popravljena Vista (kao sto je i XP bio nasminkana 2000ka) i verovatno ce biti OK cim dodje SP1
ja sam u nekom drugom fazonu, meni je vista bila odvratna, 7-ca mi je malo lepsa, ali i dalje mi se ne svidja interface, zato jos uvek imam XP x64 sa goldfish-skinom, i on mi je najlepsi i najfunkcionalniji...jednom ce me visa sila naterati da imam 7-cu, ali sto duze imam XP, tim bolje..
..vec funkcionalnost.Sedmica je lepsa od XP-a ali i dalje manje ucinkovitija.Stabilna je kao OS nema tu sta,XP ce da pukne sad pa sad pre nego li Win 7 mada neko ko se bavi extremnijim stvarima tipa overklokom recimo ubije i win 7 isto tako kao i XP ali on bar odradi sam repair sto je dobra stvar i posle i dalje fercera najnormalnije dok win XP postane bagovit.Ovo pricam za 32-bitne sisteme.64 bit i ne koristim.
Sto se tice samog izgleda Windos 7 je mesavina Viste i XP-a.To ste sami mogli da zapazaite a mogli ste da procitate i microsoftovo izlaganje njihovog zvanicnog cilja.
:: ja sam u nekom drugom fazonu, meni je vista bila odvratna, 7-ca mi je malo lepsa, ali i dalje mi se ne svidja interface, zato jos uvek imam XP x64 sa goldfish-skinom, i on mi je najlepsi i najfunkcionalniji...jednom ce me visa sila naterati da imam 7-cu, ali sto duze imam XP, tim bolje. :: :: ::
Naravno, lepota je relativna stvar. Sve zavisi od osobe do osobe. Ili sto kazu tamo u onim amerikama `Beauty is in the eye of the beholder` :)
Ja sam stvarno zadovoljan vistom sto se tice izgleda i funkcionalnosti i sto ti kazes, preci cu na sedmicu jedino kad me neka sila natera tj. kad svi predju na sedmicu i ja se osetim kao poslednji Mohikanac :D
w7 lepo izgleda svidja mi se...al visto sto mi se svidela sinoc sam bio kod brata na slavi ima vistu na lap topu i svidela mi se vise nego w7 ali mi se ne svidja kako radi
Trenutno koristim windows vistu sp 2 i radi mi savrseno. nekoliko godina sam koristio klasicni windows xp i svaka pohvala jedan od naj stabilnih sistema. Sto se tice w7 probao sam ga i on je sasvim ok svidja mi se ali mislim da treba sacekati bar dok ne izadje sp1 i ima jos problema sto se tice drajvera recimo ne radi mi tv kartica jos na w7, ali kad izadju svi drajveri prelazak odma na w7.
Recimo...taskbar mi je odvratan- na Visti sam imao (tesko) modifikovan koji je bio super.(steta sto nisam uradio printscreen pa da sad pokazem razliku) Sta se desilo sa Quick Launch? U njega su mi programi automatski ubacivali precice za razliku od ovog pinovanja gde moram da to uradim sam. Sto se tice performansi ipak je nesto bolji od Viste(E pa da jos je u tom losiji onda stvarno ne znam zasto bih ga koristio). Ima dosta korisnih precica. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.