Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako se ovo moze izvesti?
STRANA 1 OD 1
FAQ Kako se ovo moze izvesti? 15.11.2009. 16:39 T21919

status: user
broj poruka: 532
Da li mogu na Windowsu da imam jedan Administrator nalog (koji ima sifru) i jedan User nalog (koji nema sifru) ali tako namesteno da se User (ne Admin) loguje automatski pri podizanju Windowsa da ne mora da bira onu ikonicu i nista da ne kuca je je sifra prazna za User a puna samo za Admin?

Drugo sto me zanima je kako se moze zastiti neki program koji se podize u Startup od njegovog gasenja? Recimo hocu da se u nalogu User automatski podigne Netlimiter i da taj fajl ili proces nekako zakljucam sifrom da korisnik ne moze da ga jednostavno ugasi.

Molim vas za pomoc.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Sve to moze a to si i sam mogao da probas! 15.11.2009. 17:05 #158712

broj poruka: 18472
Napravi se dva user account-a.Jedan stavis pod sifrom a drugi ostavis bez.Pri podizanju windowsa dace ti da izaberes account.Znaci onaj koji je bez sifre ce da se uloguje normalno a za drugi ce traziti sifru.

Za drugi problem imas programe tipa folder lock i sl.Zakljucas exe file ili ikonicu i nema sanse da ti bilo ko sta promeni ili udje.To ti je jedan primer od jos mogucnosti.

Green Green Grass Of Home

Pisko Promašaj 15.11.2009. 18:37 #158730

broj poruka: 6650
Sky je promašio. Admin nalog je default nalog u windowsu, i nema potreba da praviš još dva pa da jedan od tih novih podesiš kao admin a drugi kao user.... znači, samo napravi još jedan nalog - user-a, admin nalog ostaje skriven i na njega stavi lozinku. Na user nalog ne stavljaj lozinku i to je to. Pri boot-u, treba da se automatski loguje na user-a, ako te slučajno zeza, sa TweakUI-om podesi da se automatski loguje.
U admin nalog posle možeš ući ili promenom bootovanja iz control panela, tweak ui-ja ili iz safe moda, naravno, samo sa lozinkom.
Zaključavanjem folder lock-om, sprečićeš pristup exe fajlu pa se neće ni pokrenuti u boot sekvenci. Imaš programa koji zaključavaju boot.ini tj. ne dozvoljavaju da se menja... sad mi mozak zakrečio.. da li je čak i commodo to radio... ili.. ne znam kljucaj u google boot sequence lock protect i sve tako nešto i dobićeš. Uglavnom služe da ne bi razni virusi i kretenski drajver-proveravači toliko zakrčili boot sekvencu da se win podiže pet minuta ili više... i mogu da se zaključaju lozinkom... to ti treba.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

SkyFire Nesto nebih rekao da sam promasio!! 15.11.2009. 18:43 #158733

broj poruka: 18472
Koliko sam ga shvatio taj njegov win ce da koriste dve osobe.On zeli da zastiti svoj rad n ajednom nalogu a da drugi nalog da koristi neko drugi sa drugim privilegijama.
Folder Lock ne zakljucava boot vec samo pokretanje samog programa u winu ali ce svakako da bude aktivan.Folder Lock i sl programi sluze da bi se sprecio pristup modifikaciji odredjenog programa kao i sam pristup file-ovima koji zelite da budu privatni.
Ako sam ga drugacije shvatio onda sam pogresio ako ne ovo je ispravno sto sam rekao.

P.S.Admin nalog se iskljucuje tako da se butuje bez ulaska sa verifikacijom i potvrdom.Svakako je potrebno napraviti jos jedan a ne dva naloga.Dva naloga sam mislio sa vec postojecim koji koristi koji bi i zastitio sifrom!

Green Green Grass Of Home

neXus2000 Mozes. 15.11.2009. 18:44 #158734

broj poruka: 3350
Ali da znas ako vec imas usera kao npr. FAQ, sa kojim za sada ulazis normalno u Windows, taj je vec Admin. Ali znaj da imas jos jednog Admina, a to je default Admin po instalaciji sistema.

Nabolja stvar je uraditi ovo: Uci u Control Panel, Administrative Tools, Computer management.

U Comp.Manag. kliknuti na Local Users and groups sa leve strane, kliknuti na users.
Sa desne strane videces par naloga, od kojih jedan je administrator, na njega postavis sifru (desni klik na nalog - set password), a na ovaj regularni nalog, isto uradis, i izadjes iz toga. Pa onda u usersima u CPanelu/User accounts dodati jos jedan nalog koji je Guest, u slucaju da ga nemas, i nazovi ga kako hoces. Ako imas Guest samo ga aktviraj.

U tom istom Users/Accounts u CP-u kliknuti na change the way users log on/off i odstiklirati use welcome screen. Time se pojavljuje prozor pri logovanju u Win, gde se kuca username i password. Samo ostavis username Guest naloga i dovoljno je kliknuti na OK jer nema sifru.
kad ulazis u svoj nalog, kucas tvoj username (FAQ ili sta god si postavio) i password koji si takodje postavio.

Ako ne postavis password na windows Admina (ne taj sto si ti), moze se lako uz pomoc njega obrisati sve sifre sa svih naloga. F8, safe mode, i tu se pojavljuju svi nalozi ukljucujuci i windowsov admin nalog.
savatije ko ne ume nek cita... 15.11.2009. 20:02 #158756

broj poruka: 1121
cudi me da neki stari forumasi koji znaju vise od mene...ovo ne umeju...elem

start>control panel>administrative tools>computer menagment>local users&groups>users>...desnim klikom za admina kreiras password, ....
za kreiranog usera ,sve ovo isto ( sa ili bez passworda), desni klik na usera i ispuni opcije, password never expired, i user can not change password (po tvojim potrebama)
Desnim klikom na usera>properties>member of..daj mu samo privilegije user-a
OK..izadji odatle...
u start>run...kucaj:control userpasswords2, dobices log user accaunts, markiraj onoga koji treba da ima pristup`bez razmisljanja`, a onda odcekiraj opciju `users mus enter..bla, bla,bla..`,
pri prvom restartu user ce ti se automatski logovati bez kucanja pasworda ili bilo kakvog pitanja,,,ako zelis da dodjes do admin naloga iz te pozicije:pusti prvo da se uloguje automatski user, onda uradi log off i na wecome screenu pritisni dva puta ctrl-alt-del - dobices log-in screen u kome mozes upisati administrator, i tvoj predodredjeni admin pass...probaj (mnogo puta sam to radio u firmi, valjda nisam u pisanju propustio ni jedan korak) pozz

savatije elem, ovakve i ostale igracke za XP skinite ovde: 15.11.2009. 20:34 #158762

http://rapidshare.com/files/243492650/XPwinTricks.rar

ali ih i procitajte...sigurna igra sa xp-om

savatije a jes za net limiter... 15.11.2009. 21:03 #158773

Pod adminom, u control panelu>folder options>view: odcekiraj opciju simple file sharing (poslednja na dnu), ...
iz My Comp, prog files, nadji folder gde je instaliran program koji hoces da zastitis, desni klik na njega>security>pa dodaj ili odizimaj korisnike i dodeljuj im prava sta mogu da rade sa tim folderom...ili ti celim programom...to je laksa varijanta

imarkovic @FrequentlyAskedQuestions 16.11.2009. 01:53 #158874

broj poruka: 19008
1. admin nalog po default-u postoji vec. Znaci iz ControlPanel-a kreiras nove korisnike najlakse, ako postoji samo admin i jos jedan korisnik, preporucuje se sledeca opcija u controlPanel\useraccounts, pod stavkom `change the way user loggon or loggoff`, treba da budu stiklirane obe opcije, tako te uopste ne pita za nalog, nego ucitava automatski user-a, NE admin-a, a kada bi otstiklirao ove opcije, svaki put pred ulaskom u win pita za usr i pass, takodje, ako postoji vise korisnika od 2 (admin+user), kada su stiklirana ova polja, pitace samo za pass.

2. postoje odredjeni programi za zabranu .exe fajlova, ili specifiranog .exe fajla, a postoje i polise u okviru win-a, koje ukidaju npr. TaskManager, a imas varijantu da mu ukines task manager i sakrijes ikone u systemTray-ju..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs