Kakda ukljucim racunar pojavi se onaj boot screen windowsa (XP), nakon toga se pojavi crn ekran, cuje se onaj zvuk PIP komp se restartuje i onda opet ispocetka i tako moze do ujutro u krug. Sta moze biti?
Takav reset, može biti više uzročnika: neispravan RAM, problem sa pločom i napajanjem, moguće i sa nekim temperatuma, samo moderni procesori se čak i sa oslabljenim hlađenjem ne zabadaju tako lako, naročito ne resetovanjem.
za konfiguraciju posto nije moj racunar. Mislim da je neki AMD 2400+ i 256 MB RAM ali ne znam koja je ploca. Mislim da je neka ASUS. *ebi ga kada nisam proverio. Moze li da bude do windowsa, da probam da sutra dignem sistem sa diska pa ponovo instalacija?
BSoD=Blue Screen of Death (plavi ekran sa belim slovima) Moze biti vise uzrocnika, ali se svodi da je otisla neka komponenta, memorija, graficka karta, procesor, maticna ploca... ma skoro svaka stvar u kompu moze izazvati BSoD. Ako ti se to ne pojavljuje i samo se restaruje komp, mozda je ostecen windows ili imas bad sektore na disku... znaci, prvo probaj reinstalaciju sistema sa full formatom diska, a ako to ne prodje, onda je nesto definitivno crklo.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Koliko me je drugar upoznao, nije se pojavljivao BSOD, samo je krenuo tako da se restartuje kako sam objasnio. Sta da se radi, probacemo instalaciju sistema.
Moze biti i do drajvera(ako si nesto skoro instalisao,aptateovo...) X puta se desi takav problem sa neodgovarajucim drajverima,instalacijom bluetooth-a i njegovim `Boze bomozi`softverom/drajverom... Probaj u safemod-u,pa deinstaliraj grafiku i ako si nesto skoro instalirao...ili last know good configuration.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Kakda ukljucim racunar pojavi se onaj boot screen windowsa (XP), nakon toga se pojavi crn ekran, cuje se onaj zvuk PIP komp se restartuje i onda opet ispocetka i tako moze do ujutro u krug. Sta moze biti?
U pitanju je HDD. Danas sam ukrao malo vremena da ponovo pogledam taj racunar i pokusao sam da podignem sistem sa diska. Kako je poceo da upisuje prvi podatak na HDD tako je poceo da se cuje HDD kako cvakce. Ja krenem formatiranje , on za 10 minuta odradi 2 % i gotovo, samo cvak i ponovo pocinje da vrti hard iz pocetka i tako do besvesti. Ubacio sam Hirens i HDD Regenerator i ostavio sam ga da ga pregleda do ujutro, vec je nasao 6 losih sektora i popravio ih. Nadam se da ce par takvih alata resiti problem i da nije neki hardver riknuo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.