Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem sa instalacijom WIN 7 32 bit 7600
STRANA 1 OD 1
tristan Problem sa instalacijom WIN 7 32 bit 7600 11.11.2009. 12:19 T21791

status: user
broj poruka: 11
Pozdrav svim forumasima. Hvala unapred na eventualnom predlogu.

Ukratko. Instalirao sam bez ikakvih problema WIN 7 64 bit na lap topu radi fenomenalno, ova zadnja verzija je puna svih drajvera nista naknadno nisam ubacivao.

Problem imam na desktopu sa instalacijom 32 bit verzije.
XP mi radi normalno ne prijavljuje nikakve `probleme`.

Formatirao sa hdd i krenuo cistu instalaciju WIN 7. Posle copiranja temp data kada se pojavi logo win 7 i treba da krene inst - pukne plavi ekran (hardwe failure).
Ponovo sam digao XP (bez problema) pa probao upgrade to WIN 7 nakon odabira HDD krene restart pa opet win7 logo pa plavi ekran.
Pada mi na pamet driver za HDD controler ali stvarno neznam sta bi moglo da bude u problemu, u jednom koraku mi daje opciju da pronadjem hdd drajver ali samo kao opciju.
Masina je: ATHLON 2800+, ASUS A7N8X-D, 2.5 GB RAM, HDD 250 GB ATA, 80 GB ATA, AGP X8 ATI 9550 GE 128.
Svaki predlog je dobrodosao
Da li mozda u BIOSU moze nesto da se preduzme.

Pozdrav i hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tristan Problem sa instalacijom WIN 7 32 bit 7600 11.11.2009. 12:35 #157357

Nisam napisao sta pise na plavom ekranu sad sam na poslu neznam bas napamet.
Probacu da iscupam slave hdd i ram modul od 512, mozda je do njih.

milanml Ne brini ima resenja!!! 11.11.2009. 13:53 #157386

broj poruka: 158
Meni se zbog LCD TV-a koji radi u klon modu posle prvog restarta pri instalaciji zaustavljao tok instalacije sa cnim ekranom, i nece da mrdne kao magarac preko brvna. Taj Lcd je vezan HDMI kablom, a Benq G2220 HDA monitor, je analognim kablom preko adaptera zakacen na Gainward 9600 GT 1GB GS. Izgleda mi da W7 tu stane neznajuci pri instalaciji na koji monitor da isporuci sliku. Slucajno mi padne na pamet da otkacim pri sledecem pokusaju HDMI i gle cuda instalacija prodje normalno za manje od 15 minuta. Dakle ako imas sekundarni monitor iskljuci ga iz kartice nece biti problema. Jos jedna interesantna stvar na grafickom drajveru u Sedmici je : `Kada se po obavljenoj instalaciji ukljuci HDMI kabal tj LCD TV postaje automatski primarni displej jer je zakacen na napredniju digitalnu vezu, i ne moze ni slucajno da se preokrene redosled u korist pomenutog Benq-a. Zasto!? Nema pojma i vole bih da znam. Kada rade u klonu to i nema veze a kada zelim extend monitor onda primarni tj monitor br. 1 moze da bude samo LCD na HDMI vezi. Eto to su u mom slucaju iskustva sa W 7 i monitorima tj grafickim drajverima na toj instalaciji. Ako ti ovo pomogne, javi sta si uradio. POZZ!

tristan Problem sa instalacijom WIN 7 32 bit 7600 11.11.2009. 14:28 #157392

Hvala Milane, ja nemam dodatni ekran.
Zanimljiva stvar sa dodatnim ekranom mogce je da se tako ponasa dok ne naprave zakrpu, svakako daleko od razloga mog problema.
salari probaj ovo 11.11.2009. 16:16 #157415

broj poruka: 32
moje iskustvo je da prvo napravis logical particiju za win 7 zatim instal win xp na c particiju i nikako nemoj da ides na update win xp nego posle instalacije win xp, sa win 7 cd na boot i instal win 7, najbolje da oba win budu na istom HDD.pozdrav

tristan Problem sa instalacijom WIN 7 32 bit 7600 12.11.2009. 13:30 #157715

Hvala salari nije problem do hdd a nego ram memorija.
Izcadio sam modul od 512 i ostavio 2 gb. Zbog ploce win 7 puca ako ima vise od 2 gb, da bi radio moraju se uraditi sledeci trikovi

I have also experienced the same problem with both Vista and Windows 7.

Today I found the answer.

Try the following in Windows 7:

* Find the `NVIDIA nForce2 AGP Host to PCI Bridge` in the device manager
* Right-click and choose `update Driver...`
* Browse my computer etc.....
* Let me pick from a list etc....
* select `PCI standard PCI-to-PCI bridge`
* You will now have 2 listings of `PCI standard PCI-to-PCI bridge` and no NVIDIA nForce 2 AGP Host etc....
* Click `Finish` and shutdown the computer.
* Now install your RAM upgrade and power on.

You now should have Windows 7 running 3gb memory.

Guess this also works for Vista.

Good Luck!

Hvala

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs