Instalacija Windowsa 7 Ultimate koja traje ne duze od 10 minuta. (XP pola sata najmanje) Ucitavanje Windowsa 7 tri puta brze nego Windowsa XP. Sam sve prepozna bez ikakve potrebe da se budze dodatni drajveri.
Pa jel se to Microsoft konacno opametio? Ja sam zapanjen, i ostacu takav jos barem mesec dana :)))
ma verovatno ti se ucinilo... bitno je da su ljudi pozurili da zakljuce kako je vista njesra (jeste fabricki podesena), a koliko su ovi iz ms proracunati... strasno. sve mi vise i vise lici na to da su vistu namerno uradili kako su je uradili, cisto da ljudi imaju sta da pljuju dok su spremali 7. pa jos uz sve to neko ce da kupi i jedno i drugo. dobra je 7... xp jos 3-6 meseci dok se ne dorade drajveri i aplikacije i nakon toga - djozdra vozdra. a i zasluzio je vala... lici na prekrivac jeremije iz grupe tnt.
E ZMajko zmajko dobro ti poredjenje.....E ljudi sedmica je cale, keve mi :))) UUh kako je savrshen windows nikad bolji......juce instaliran na nov komp.....znaci prva liga O.S. Gotiva skroz, Ma isti je BROJ jedan iz alan forda od sad da ga zovete Vasa Visosti 7 !! :))
Dobro aj sad lepo kazi da li si koristio update_ovanu Vistu sp2? I Win 7 je update_ovana Vista sa izmenjenim temama i manjim povecanjem performansi(osim za koriscenje harda - tu je stvarno poboljsana(pa mi sad nero9 troduplo brze ucitava)) Ja sam se nadao da ce ovaj sistem da se drasticno razlikuje od viste(kao vista od xp_a) sto uopste nije slucaj jer je on ustvari zasnovan na njoj.
Da li moze ono mrdanje za minimizaciju da se podesi da ne moram onoliko da tresem prozor da bi on shvatio? Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Mislim da gresis, koliko je meni poznato za Win 7 kao platformu su koristili XP, samo je graficki interfejs sa viste... (mozda i ja gresim ali sta sad...)
:: Dobro aj sad lepo kazi da li si koristio update_ovanu Vistu sp2 :: I Win 7 je update_ovana Vista sa izmenjenim temama i manjim povecanjem performansi(osim za koriscenje harda - tu je stvarno poboljsana(pa mi sad nero9 troduplo brze ucitava)) Ja sam se nadao da ce ovaj sistem da se drasticno razlikuje od viste(kao vista od xp_a) sto uopste nije slucaj jer je on ustvari zasnovan na njoj :: :: :: Da li moze ono mrdanje za minimizaciju da se podesi da ne moram onoliko da tresem prozor da bi on shvatio :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperia :: ::
Pa i vista je koristila neke delove xp_a. Sve u svemu to je vista sa nekoliko poboljsanja, a mozda su uzeli nesto i od xp_a ali ne puno. Win 7 je ok ali to ne znaci da je `vista njesra`(to se odnosi na sp1 i sp2 jer prvobitna je stvarno bila krs)
Ustvari Vista ti dodje kao Win 7 beta:Originally, a version of Windows codenamed Blackcomb was planned as the successor to Windows XP (codename Whistler) and Windows Server 2003. Major features were planned for Blackcomb, including an emphasis on searching and querying data and an advanced storage system named WinFS to enable such scenarios. However, an interim, minor release, codenamed `Longhorn` was announced for 2003, delaying the development of Blackcomb.[11] By the middle of 2003, however, Longhorn had acquired some of the features originally intended for Blackcomb Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Ova tvoja teorija je potvrdjena na CRT monitorima, kad predjes na TFT i tebi ce Win7 biti brzi od XP-a.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Win7 može da ti bude 3 puta brži od XP-a samo ako ti je XP bio u najgorem mogućem rasulu :: :: Tvoju logiku bi iznenadila i brzina sveže nepodešene Viste :: :: Supermarketi ``Čutura``
Za jednu stvar sam siguran a to je: XP SP2-SP3 je daleko vise osetljiv OP nego Vista i Sedmica, a Vista osetljivija nego Sedmica, u smilsu da ako se neko zeza sa klokovanjem magistrle, memorije i cpu-a, pa kada se probaju neka podesevanja zbog kojih se upuca OP ili pukne pri boot-ovanju, pa moras da resetujes na dugmence , XP se zezne posle nekoliko puta, i moras da reinstaliras. Tu je Sedmica zakon, mnogo je agilan OP i ne mozes da ga zeznes na ovaj nacin, drugo, mnogo bolje uklanja bilo sta uninstal-om, a sto se brzine rada tice zavisi od konfiguracije.
Boljka Sedmice su drajveri, npr, BT usb uredjaj koji sam skoro uzeo da bih prebacivao stvari na mobilni, nece da prima podatke a hoce da salje, a normalno radi na Visti i XP-u. Creative SB 5.1 nisam nikako mogao da namestim da funkcionise kako treba, pa sam je dao ortaku...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.