Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
instalacija X64 win xp
STRANA 1 OD 1
voxxx instalacija X64 win xp 09.11.2009. 19:13 T21729

status: user
broj poruka: 351

Potreban mi je savet kdo ove instalacije. Kada je odradim, kojim redosledom da instaliram drajvere za sve sto zahteva OS pocev od maticne, graficke, zvucne....

Kao drugo. Odmah po instalaciji ovog OS sa drajverima, uradio bih instalciju par neophodnih programcica tipa antivirus, adobe reader, ms office. Posle ovoga odmah back up sa Acronisom.

Treba mi savet koliko i kojih programa mogu da instaliram, a da pri tom dobijem potpuno ok back up sa potpuno ispravnom registry bazom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Da odgovorim na prvo pitanje 09.11.2009. 19:25 #156882

broj poruka: 1889
Ako si sachuvao disk sa driverima od ploche sa njega instaliraj drivere po redu ako su odgovarajuci (redom da nebi neki preskochio), a ako nisi sachuvao ili driveri nisu odgovarajuci onda skini drivere i instaliraj ih bilo kojim redom samo pazi da ih sve instalirash.

Mada mislim da je ovo najlogichniji red:
chipset
pa sve ostalo shto ide uz matichnu osim divera za mrezhne kartice
pa driveri za grafichku
pa na kraju grafichku
(tako sam ja)

A za programe i back-up instalirash samo ono shto ti sigurno treba pored drivera.
tortojed Dakle, sve kako ti je `bstaletic` nabrojao, s tim sto ne vidim razlog 09.11.2009. 20:10 #156907

broj poruka: 10999
da se zaobidje drajver za mreznu kartu (Ethernet, Realtek itd.), narocito zato sto ce nju, mozda, automatski instalisati sam OS. Ako imas dovoljno mesta na disku na kojem drzis backup, slobodno instalisi i igre (ako si gamer) jer ukoliko se igras `online`, pad sistema moze da prouzrokuje i ponistavanje lokalnih `saved checkpoints` i dostignutih `ranks`, pa u tom slucaju vracanjem backup-a vracas i predjene nivoe. Razmisli i o opciji zvanoj `incremental backup` (editovanje backup-a, u cilju njegovog apdejtovanja, tako da fakticki uvek bude veran odraz stanja u aktuelnom sistemu).
- - - - - -
U vezi onog `online` - podrazumevam da si vec rucno `ubacio` sejvove nastale do sada.

bstaletic @tortojed 10.11.2009. 12:19 #157055

broj poruka: 1889
Reko sam tim redom (chipset, pa sve ostalo shto ide uz matichnu osim divera za mrezhne kartice, pa driveri za grafichku, pa na kraju mrezhne) jer mora odmah posle postavljanja parametara i drivera da se instalira antivirus a pre njega oni driveri koji fale tako da mislim da je najpametnije drivere za mrezhne.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs