Da izashao je pre 15minuta ja pratim vecj par dana bilo je odbrojavanje.Ovo je final verzija. Ne kasni uopshte postojale su neke verzije ali su to bile BETA.
Ovo je zvanichna final.
:: :: Pre 15min je izasao na zvanicnom sajtu :: :: :: Ima vec neko vreme kako se pojavio... kasnis.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Drugari Linuxasi, kakva je ova Ubuntu Netbook Remix varijanta, kako bi to radilo na starijim masinama? Koliko kontam, ovo je neka Light varijanta valjda... Zanimao sam se malo sa Ubuntu 8.10 i Mintom i bio jako prijatno iznenadjen napretkom Linux-a.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Testirao sam BETA verziju 9.10-ke i, kao sto sam vec i rekao, fantastican je sistem! Sve nekako neverovatnom brzinom leti u poredjenju sa bilo kojim Windowsom! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Drugari Linuxasi, kakva je ova Ubuntu Netbook Remix varijanta, kako bi to radilo na starijim masinama? Koliko kontam, ovo je neka Light varijanta valjda... Zanimao sam se malo sa Ubuntu 8.10 i Mintom i bio jako prijatno iznenadjen napretkom Linux-a :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR :: ::
Lep je, šaren, imao sam odmah i pravu rezoluciju i zvuk.
Mnogo su šlogirani fontovi, oči su mi ispale, brz je kao Windows 7, u najboljem slučaju. Verovatno bi me zadržao da je malo pregledniji, ovako je samo drugačiji, ali ne na očekivanu stranu, na žalost.
Nisam uspeo da pokrenem instalaciju drajvera za grafičku, izgubio sam volju da pamtim i povezujem komande i kose crte posle šestog reda pisanja koječega samo da bi se najverovatnije pokrenulo nešto što bi trebalo da omogući pokretanje programa za instaliranje drajvera, za koje je pitanje da li će uopšte da rade.
Iako taskbar izgleda veoma organizovano, definitivno se ne može glatko koristiti samo sa znanjem engleskog i dobrom voljom, mora glava biti puna predznanja a svaki dan vikend, optimalno bi bilo ~90 uzastopnih vikenda, dok se sve ne ``pohvata``.
Ne sviđa mi se jer je otprilike sve osim gašenja i resetovanja gomila bespotrebnog posla, a nikakvo rešenje nije da neko napravi svoju verziju koja će da radi po ličnom ukusu dok ne dođe trenutak da proizvođači HW-a zavrnu slavinu besplatnog softvera.
Presipanje iz šuplje u već polupraznu kofu bez dna.
Prosto gubljenje vremena. Lažeš sam sebe da si zauzet. Otprilike.
Ja sam jako zadovoljan novim Ubuntu-om... Drivere za sve zivo mi je odmah sam pronasao a nakon instalacije obavestio da je pronasao drivere za graficku (Gainward 4850 GS GLH GDDR 5). Skinuo ih je i instalirao automatski, nakon toga sam instalirao Compiz manager i postavio sve one prelepe efekte (pravi melem za oci :) ) i stavio fantastican skin MAC OS X Leoparda. Ceo sistem je pripremljen za dalji rad za veoma kratko vreme.
Osim ovoga sto sam naveo i dalje stoji cinjenica da je brzi sistem od Win-a. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Instalir0, prob0, izbris0 :: :: Lep je, šaren, imao sam odmah i pravu rezoluciju i zvuk :: :: Mnogo su šlogirani fontovi, oči su mi ispale, brz je kao Windows 7, u najboljem slučaju :: Verovatno bi me zadržao da je malo pregledniji, ovako je samo drugačiji, ali ne na očekivanu stranu, na žalost :: :: Nisam uspeo da pokrenem instalaciju drajvera za grafičku, izgubio sam volju da pamtim i povezujem komande i kose crte posle šestog reda pisanja koječega samo da bi se pokrenulo nešto što bi trebalo da omogući pokretanje programa za instaliranje drajvera, za koje je pitanje da li će uopšte da rade :: :: Iako taskbar izgleda veoma organizovano, definitivno se ne može glatko koristiti samo sa znanjem engleskog i dobrom voljom, mora glava biti puna predznanja a svaki dan vikend, optimalno bi bilo ~90 uzastopnih vikenda, dok se sve ne ``pohvata`` :: :: Ne sviđa mi se jer je otprilike sve osim gašenja i resetovanja gomila bespotrebnog posla, a nikakvo rešenje nije da neko napravi svoju verziju koja će da radi po ličnom ukusu dok ne dođe trenutak da proizvođači HW-a zavrnu slavinu besplatnog softvera :: :: Prosto gubljenje vremena. Lažeš sam sebe da si zauzet. Otprilike :: :: Supermarketi ``Čutura``
Još od prelaska sa 8.04 na 8.10, imam problema, a eto i sada, kada ide preko neta. Uvek nešto zajebe... prvi puta, lepo mi je promenio tastaturu na ćirilicu i jezik na Srpski- jer je `provalio` da sam iz Serbistana i znaš kako sam ukucao lozinku i ušao na Unix OS? Nikako. Format i instalacija iznova. Sad se zakucao jer mu nema IRQ-a za...... serial port. Nabijem ga.... taj sam isključio pre godina i godina kao nepotreban.... pa opet moram da ispečem cd i instaliram ga. Da li je neko provalio neke slike, logo, bilo šta što može da se stavi na omot (CD kutije), pošto to revnosno radim i arhiviram.... volem kad lepo izgleda, mada, čuk-čuk, ovaj prethodni Jaunuty Jackelope, nisam ni izvadio do danas - od kada je narezan i instaliran...
:: Iako taskbar izgleda veoma organizovano, definitivno se ne može glatko koristiti samo sa znanjem engleskog i dobrom voljom, mora glava biti puna predznanja a svaki dan vikend, optimalno bi bilo ~90 uzastopnih vikenda, dok se sve ne ``pohvata`` :: :: Ne sviđa mi se jer je otprilike sve osim gašenja i resetovanja gomila bespotrebnog posla, a nikakvo rešenje nije da neko napravi svoju verziju koja će da radi po ličnom ukusu dok ne dođe trenutak da proizvođači HW-a zavrnu slavinu besplatnog softvera :: :: Supermarketi ``Čutura``
Rekao sam i pre par dana kada je bilo rasprave oko slicne teme da je Ubuntu brzi od Win-a i pri tome ostajem i dalje! Takav je slucaj kod mene... Radi Win odlicno ali jednostavno u Ubuntu-u sve leti. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Ok, samo još ostaje da napišeš u kakvom je stanju taj tvoj Windows, ali iskreno :: :: Supermarketi ``Čutura``
Što nisi promenio jezik tastature tamo dole, pri dnu login managera? Nisi trebao da reinstaliraš.
:: Sad se zakucao jer mu nema IRQ-a za...... serial port. Nabijem ga.... taj sam isključio pre godina i godina kao nepotreban.... pa opet moram da ispečem cd i instaliram ga
Prvi put čujem da kernelu treba IRQ za neki hardware, obično se samo ignoriše. I što si morao opet da režeš disk? Zar stari nije mogao da se koristi?
Windows-free with Fedora 10
:: Još od prelaska sa 8.04 na 8.10, imam problema, a eto i sada, kada ide preko neta. Uvek nešto zajebe... prvi puta, lepo mi je promenio tastaturu na ćirilicu i jezik na Srpski- jer je `provalio` da sam iz Serbistana i znaš kako sam ukucao lozinku i ušao na Unix OS? Nikako. Format i instalacija iznova. Sad se zakucao jer mu nema IRQ-a za...... serial port. Nabijem ga.... taj sam isključio pre godina i godina kao nepotreban.... pa opet moram da ispečem cd i instaliram ga :: Da li je neko provalio neke slike, logo, bilo šta što može da se stavi na omot (CD kutije), pošto to revnosno radim i arhiviram.... volem kad lepo izgleda, mada, čuk-čuk, ovaj prethodni Jaunuty Jackelope, nisam ni izvadio do danas - od kada je narezan i instaliran.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
linux nastao od minix-a koji je opet open source unix clon .. sad bas i nemaju dodirnih tacaka (kernel) ali zna se ko mu je deda) .. kao i openBSDu , solarisu i mnogima ...
od svih widowsa....i lepo zamisljen...i ne postoji nacin da se zarazis sa virusom.....internet-leti prosto,rad sa hdd-mnooogoo,ali bas bas mnoogo brzi od windowsa,igre-zaboravi preslaba podrska,ali za ozbiljne stvari,mislim da je daaaleeko bolji od svakoga windowsa
Najviše za BlueSky-a.... Vratio sam se na Jaunty Jackelope, tj. 9.04. Ni instalacija - kao update, za šta sam mislio da je moguć uzrok (nešto preostalo i zabagovalo), ni clean instalacija sa diska, ne rešavaju problem, odnosno, imaju isti problem prilikom podizanja sistema: (linija kod-a koje rastu) Serial 8250: too much work for irq 18... i tu se zaglavi i drnda linije koda (petocifrene) unedogled. Češljanjem (doduše, kratkotrajnim) net-a, video sam da se taj problem ljudima sa raznim hardverom, javljao od 7.10 verzije a možda i pre, s tim da se ponekad menja irq linija tj. broj request-a.... pravi odgovor nisam našao nigde. Kad bolje razmislim, imao sam na 8.10 slično, ali, nakon jedne stranice poruka, kernel je nastavljao da se učitava i nakon nekog vremena, samo odustao od toga (valjda neki update.... rešio sam od sebe)... ali sad se zakuca ko Turci u lančanom sudaru... i ni makac. Za BLueSky-a.... nisam promenio jezik tastature.... jer ga tada nije ni bilo, ta je opcija na boot ekranu uvedena nakon te verzije, kao odgovor na kukanje user-a (nisam bio jedini, tj. razni azerbejdžanci, tadžikistankci, serbijanci i ini koji kljucaju na engleskom password-e a službeno im pismo neka glagoljica, ćirilica i slično....). Razumeš - nije bilo ni pomena o našem pismu na prethodnoj varijanti, ali, kada sam išao na upgrade, izlajem se za vremensku zonu Bg/Sr... i on odmah bude `pametan` i sprca mi ćiriličnu tastaturu i jezik.... ostalo je legenda. Proguglaj za IRQ, isti q samo sam ja najnovija budala.... a za disk, pa, išao sam na uprade direktno sa net-a (adsl-a) to je definitivno najbrže - kada radi (nema reckanja diska, palamuđenja sa boot opcijama itd..., ali, onda sam morao ponovo da ga skinem i pa ipak narežem, pa opet cvrc. Vratih se na 9.04, pretpostavljam, da će revnosni linuxaši da ovo ispeglaju nakon nekog vremena pa ću da probam ponovo.... Naravno, ponovo mi ne rade štampač Canon LBP i skener Epson... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pravi Linuxovci ne koriste štampače ni skenere, ne očekuješ valjda da pristanu na Microsoftov monopol tog oblika.
Oni odnose monitore u fotokopirnicu, a u međuvremenu im se kućište napaja preko Bosch Silver akumulatora lociranog u rancu, da slučajno ne pokleknu pred monopolom i zlom namerom EPS, a ujedno je to sve i fizička aktivnost, što je svakako dobro za zdravlje i smanjivanje broja kalorija, tako da zaista nema nijednog realnog razloga da se koristi Windows, jer za sve postoji alternativa, a gubljenje vremena ni na šta je stvar ukusa, nije to mazohizam.
sve je to stvar navike... (bespotrebno prepucavanje)
@onaj sto je izjavio da je win7 brz (ne mogu da ga trazim) i njemu slicni ljudi konacno priznajte da taj novi win 7 nije za nase budzetne masine, ne mogu da verujem da neki i dalje pisu kako `lepo i brzo` radi cak i na starijim masinama
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.