Naime juce sam napokon kompletirao novu konfiguraciju,sve mi je sljakalo dobro i bez problema(jedino sto sam morao da modujem kuciste da bi stala graficka .]) i lepo ja instaliram Win7 64 RTM kad ono na Properties od MyComp pise da imam 2Gb od 4Gb Available :/ Sad primetih da mi to isto pise i prilikom dizanja BIOSa,da li neko zna u cemu je problem ili kako da ga resim? Konfa: Asus P7P55D Deluxe Intel Core i5 750@3.5 Asus 260GTX Top 4x1Gb DDR3 Kingstone 1333MHz 640GB WD Black Edition
btw interesuju me temp kako se krecu za ovaj proc na def klokovima i na OC
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
najpre uradi clear CMOS, pa probaj da stavis 3 modula od giga, da proveris da li ti vidi 3gb, pa ako ne vidi, menjaj modul po modul, cisto da proveris da li su svi moduli u redu, ako ispadne da je sve u redu, onda jedino da probas da instaliras WindowsXP x64, pa ako ti u njemu vidi svih 4GB, onda probaj da skines i instaliras neku drugu, mozda noviju verziju 7ce x64.
Isčupaj bateriju, uradi brisanje CMOS, i klikni na power i reste button par puta, dok radis clear CMOS. Vrati bateriju. Dalje ti je čovek sve napisao. Mada ne bi trebalo da je problem do operativnog sistema, ako ti u Biosu ne vidi sav ram, ali ako je problem do RAM-a, ne bi se windows ni podigao... _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: najpre uradi clear CMOS, pa probaj da stavis 3 modula od giga, da proveris da li ti vidi 3gb, pa ako ne vidi, menjaj modul po modul, cisto da proveris da li su svi moduli u redu, ako ispadne da je sve u redu, onda jedino da probas da instaliras WindowsXP x64, pa ako ti u njemu vidi svih 4GB, onda probaj da skines i instaliras neku drugu, mozda noviju verziju 7ce x64 :: :: ::
Pre svega moras da proveris kompatibilnost memorije i ploce. Na Asusu Kingston i te kako ume da pravi probleme. To traje vec godinama. Drugo proveri kakva kombinacija memorija dolazi u obzir sa tom plocom. Da li mogu da budu SS ili DS moduli. Ako ustanovis da je memorija podrzana od ploce, ne preostaje ti nista drugo nego da testiras modul po modul. Mozda je jedan felerican, pa pravi porbleme.
Tju ClearCMOS kad mi skine ovog novog Pottera :P @Igor: moduli isti,cetr komada nabavio sam ih za neke sica pare pa ono :D @Vojo: to sam prvo pokusao jer sam vec imao problema na lapu sa tim ali nije mi markiran max mem :/ @mikac: sad cu bas pogledati kompatabilnost ploce i memorije,inace moram da pohvalim plocu presla mi je sva ocekivanja,bolju od ove nisam mogao naci a pride ima i daljinac sa kojim iz fotelje mogu da manipulisem BIOSom i Clearujem CMOS :)
Javljam se posle CCMOSa i overe kompatabilnosti
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
ploca podrzava memorije do 2200mhz DDr3 takodje i 1333mhz i ima poseban modul u sebi koji se zove memory Ok sto znaci da mozes da ubacis virslu a komp ce uvek da butuje , takodje iako nova, ploca ima 3 bios apdejta, jedan je sistem preformance drugi je low voltage memory support tvoj procesor i5-750 2.66GHz 8MB nemoj da overklokujes posto ga nisi pravilno klokno gtx 260 vuce dosta stuje pogledaj kako ti je napajanje ali moj savet odnesi plocu i neka ti rese problem oni od kojih si kupio a verovatno ce da ti zamene memorije psu ili ce da flashnu bios
@Scary: posle gledanja boot sekcije u msconfigu odma sam odradio MemOK na maticnoj i ista prica,nego reci mi care otkud ti to da nisam pravilno OC procesor :D @IM: jbga nem nit fles nit floopy kod sebe tako da ce to morati da saceka do veceras
btw Napajanje je LC Power Hyperion 700W Modularno,radi posao bez problema,malo sam googlao po netu i video sam da je par likova imalo slican problem kao i ja,oni su dosli do zakljucka da graficka mapira taj ram al nikako mi nije jasno zasto ni kako :/
Posle par sati njakanja,updateovanja BIOSa i na kraju menjanja mesta svakom modulu dospeo sam na 3.24GB koje ocitava BIOS naime moduli su jednostrani i po Asusovom sajtu su kompatabilni sa mojom maticnom,kada sam otvorio kuciste pa pogledam kakvi su moduli(senilonost prokletstvo :/) video sam da jedan modul nije dobro ulegao u slot,stvar kod ove maticne je da samo na gornjoj strani imaju one kvacice koje kad memorija dobro ulegne skljocnu a na donjoj samo malo ispupcenje bez njih,kada sam modul dobro postavio u BIOSu je ocitao 3.24GB a u Windowsu prikazuje 3.24Gb Usable of 4Gb Installed,tako da mi ostaje da svaki jos ponaosob testiram i vidim u cemu je fora :) Zafaljujem svima na odgovorima i pomoci
U biosu pod advanced stavkom potrazi negde memory remap opciju, trebalo bi da bude na enabled a u slucaju da vec jeste stavi na disable pa vidi onda da li i dalje stoji 3.25 usable.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.