Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Blue Screen
STRANA 1 OD 2  
GAMER4LIFE Blue Screen 09.10.2009. 21:50 T20822

status: user
broj poruka: 839

Desava mi se mozda 2x dnevno da uleti u blue screen ovo pise.. IRQL Not Less or Equal
sta da radim? formatirao sam vec 3x i isto se desava probao najnoviji driver nvidia, stariji.. sve ostalo je kao i uvek kad je lepo radio...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus re 09.10.2009. 21:57 #147281

broj poruka: 4054

..moguce..memorija ..ostavi samo 1 modul ..ako imas samo 1 - zameni ga ..
2m4Y BSoD... 09.10.2009. 22:02 #147284

broj poruka: 2353
...svima izbaci taj IRQL Not Less or Equal... ali postoji onaj kod posle toga, tj stop error, sa onim silnim brojevima, e tu govori, ili bar nagovesti sta bi moglo biti, ...u velikom slucaju je memorija, moze biti i ploca (pre svega naponska sekcija za procesor) ili graficka (tj najverovatnije memorija na njoj)

...probaj da menjas deo po deo, mislim ako imas od koga da uzmes, pa vidi sta je, probaj memaru, graficku i napajanje, a raskaci sve hdd`ove, optike osim onog sto je sistem na njemu (u slucaju da imas vise tih uredjaja) pa cak i probaj da zamenis kablove...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

GAMER4LIFE BSOD 09.10.2009. 22:06 #147290

Ne znam kako mogu da proverim jel mi se to desi mozda 2x u toku dana, sad sam isao na bios default i da vidim da li ce izlaziti.. mada ne verujem da ima veze to s tim jel sam i pre toga godinu dana drza isti setting u biosu
GAMER4LIFE U Computer Management Event Viewer.. 09.10.2009. 22:12 #147294

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Kaze kao Kernel Power ID 41...

System

- Provider

[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}

EventID 41

Version 2

Level 1

Task 63

Opcode 0

Keywords 0x8000000000000002

- TimeCreated

[ SystemTime] 2009-10-09T19:45:39.370022600Z

EventRecordID 1278

Correlation

- Execution

[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8

Channel System

Computer Logitech-PC

- Security

[ UserID] S-1-5-18

- EventData

BugcheckCode 10
BugcheckParameter1 0x83bfe408
BugcheckParameter2 0x2
BugcheckParameter3 0x1
BugcheckParameter4 0x828a21d8
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0
2m4Y re: 09.10.2009. 22:13 #147296

...kod takvih stvari nema druge, nego da menjas deo po deo, i da cekas dan-dva sa tim delom, da vidis da li je do njega, ...jeste da ce trajati, ali to je jedan od najsigurnijih nacina da nadjes sta ja... cak ne moras ni da nadjes iste delove, samo da menjas deo za deo, uzmi od nekog bliskog druga ili slicno...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

MaliAbner ATi drajveri su losi... 09.10.2009. 23:08 #147326

broj poruka: 7769
Ali bice da tebi sistem puca zbog nVidia drajvera.
To mi se ucestalo desavalo na XP-u i 8600GT, od kad sam presao na Win7 64 bit... prosto ne mogu da se setim kad se to desilo.

U stvari desavalo se dok nisam zamenio nVidiju za ATi, od tada nema problema.

Ali bez zajebavanja stvarno nemam problema.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Razorman re 09.10.2009. 23:34 #147339

broj poruka: 1139

Ja sam se upravo iscupao sa jednim bsod-om kad sam izvalio da mi problem pravi usb driver za modem,od sad samo na mreznu povezujem :)))
GAMER4LIFE !! 10.10.2009. 00:38 #147375

Vratio sam bios na default pa cu videti...to mi se desi 1-2x dnevno sa starim i novim driverom za graficku isto...ako mi se opet to bude desilo probacu neki drugi windows jel moguce da je do aktivacije windowsa? posto mi je sve kao i ranije instalirano samo je druga aktivacija posto sa starom nije hteo da mi aktivira windows 7
DrSale Re: re: 10.10.2009. 00:40 #147376

broj poruka: 15

e mnogo se k .... al si mu dao smernicu
:: ...kod takvih stvari nema druge, nego da menjas deo po deo, i da cekas dan-dva sa tim delom, da vidis da li je do njega, ...jeste da ce trajati, ali to je jedan od najsigurnijih nacina da nadjes sta ja... cak ne moras ni da nadjes iste delove, samo da menjas deo za deo, uzmi od nekog bliskog druga ili slicno..
::
:: Pozz..
:: AMD Phenom II 955 B
:: DFI LP DK 790FXB-M2R
:: AMD 4870 512MB To
:: 2x 2GB DDRII 1066MH
:: 2x 320GB SATA II RAID
:: 1x 750GB SATA I
:: SB Live 5.1 Digita
:: Corsair 750
gilopile Re: Re: re: 10.10.2009. 04:31 #147410

broj poruka: 9459
Ma jok bre!Najbolje je da kupi novi comp,pa da ga ukljuci umesto starog,i ako sljaka,onda ce znati da mu je stari riknuo.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: e mnogo se k .... al si mu dao smernicu
:: :: ...kod takvih stvari nema druge, nego da menjas deo po deo, i da cekas dan-dva sa tim delom, da vidis da li je do njega, ...jeste da ce trajati, ali to je jedan od najsigurnijih nacina da nadjes sta ja... cak ne moras ni da nadjes iste delove, samo da menjas deo za deo, uzmi od nekog bliskog druga ili slicno..
:: ::
:: :: Pozz..
:: :: AMD Phenom II 955 B
:: :: DFI LP DK 790FXB-M2R
:: :: AMD 4870 512MB To
:: :: 2x 2GB DDRII 1066MH
:: :: 2x 320GB SATA II RAID
:: :: 1x 750GB SATA I
:: :: SB Live 5.1 Digita
:: :: Corsair 750
Daum ... 10.10.2009. 05:04 #147412

broj poruka: 12796
Jel ti OC-ovan sistem? Moze to da ti se desava zbog loseg OC-a...

2m4Y re: 10.10.2009. 09:30 #147429

...a sta drugo da radi, nek proba komponentu po komponentu, ...isto se i meni desavalo, pa su mi ljudi savetovali isto, jednostavno sam zamolio druga da mi da komp na par dana, i eto, menjao jedno po jedno, probao kod mene, probao kod njega i video sta mi ne radi, tj sta pravi problem...

...koliko ja znam, kad se pojavi BSoD nema tu mnogo zezanja, jednostavno nesto neka komponenta ne radi kako treba, treba samo naci koja...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

GAMER4LIFE Re: ... 10.10.2009. 12:20 #147474

Jeste clockovan bio i to se desavalo al me buni sto je oduvek tako clockovan i nije se desavalo do pre mozda 5-6 dana , sad mu je bios default i ne desava se videcu da li ce uci u blue screen ovako..

:: Jel ti OC-ovan sistem? Moze to da ti se desava zbog loseg OC-a..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
gilopile Re: Re: ... 10.10.2009. 14:53 #147561

broj poruka: 9459
Ti si ga izgleda dobrano frizirao.Opusti ga malo,pa ce da radi ki metak:)

Znam da bi se prevrtao u snu znajuci da nije u fulu,ali tako mu to dodje:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Jeste clockovan bio i to se desavalo al me buni sto je oduvek tako clockovan i nije se desavalo do pre mozda 5-6 dana , sad mu je bios default i ne desava se videcu da li ce uci u blue screen ovako.
:: :: Jel ti OC-ovan sistem? Moze to da ti se desava zbog loseg OC-a..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
profx blue screen 10.10.2009. 15:41 #147576

broj poruka: 2

Ali bice da tebi sistem puca zbog nVidia drajvera.
To mi se ucestalo desavalo na XP-u i 8600GT, od kad sam presao na Win7 64 bit... prosto ne mogu da se setim kad se to desilo.

U stvari desavalo se dok nisam zamenio nVidiju za ATi, od tada nema problema.

Ali bez zajebavanja stvarno nemam problema.

Ljubi te majka tako pametnog...jel` ti to pamet curi iz usiju.
Bolje da nisi nista rekao nego sto si izvalio ovu glupost.
profx Re: ATi drajveri su losi... 10.10.2009. 15:43 #147578

broj poruka: 2

:: Ali bice da tebi sistem puca zbog nVidia drajvera
:: To mi se ucestalo desavalo na XP-u i 8600GT, od kad sam presao na Win7 64 bit... prosto ne mogu da se setim kad se to desilo
:: U stvari desavalo se dok nisam zamenio nVidiju za ATi, od tada nema problema
:: Ali bez zajebavanja stvarno nemam problema
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ljubi te majka tako pametnog...jel` ti to pamet curi iz usiju
Bolje da nisi nista rekao nego sto si izvalio ovu glupost.
GAMER4LIFE !!!! 10.10.2009. 16:08 #147585

Od kad sam bios vratio na default, ne zeza vise... cudno mi samo to sto sam i ranije isti setting stavljao u biosu, 3.6ghz i memory 2.2v 1066mhz 5-5-5-15....

MaliAbner Re: blue screen 10.10.2009. 17:00 #147593

broj poruka: 7769
@profx
Bolje umesto popovanja nauci da citiras i nemoj da pravis duple naloge.
Dva posta prvi lose citiranje a drugi uspesno ali tek posle dopunske nastave.

Ovo je stari problem sa nVidia upravljackim programima
Citati sa drugog sajta:
`Boot into safe mode, uninstall the nvidia drivers. Then reboot. Then get the latest drivers off the nvidia site. And either download the beta drivers (67.66), or the 66.93 drivers. After u uninstall the drivers that are installed, delete its folder in C: then reboot / reinstall then reboot again.`

Obrati paznju na verziju upravljackih programa koji su pomenuti u citatu, meni se to desavalo sa raznim verzijama v185.xx pa na dalje dok nisam presao na ATi.

Znaci pre nego sto pocnes da pljujes po nekome prvo se informisi da bi mogao da raspravljas na temu, posto za razliku od tebe nekima ne mora sve da se napise da je `IRQL not less or equal blue screen error` pojava ko dobar dan na sistemima sa nVidia proizvodima.

P.S. Izgleda da je keva procitala kako se cale namucio sa OTF.

Tomato Republic Of Serbia !!!

@profx - je napisao sledece:
:: Ljubi te majka tako pametnog...jel` ti to pamet curi iz usiju
:: Bolje da nisi nista rekao nego sto si izvalio ovu glupost.
SkyFire Re: !!!! 10.10.2009. 17:28 #147606

broj poruka: 18472
Da, ali ti si covece istripovan da je tvoj sistem stabilan i drzis sve napone tj za vcore na auto a samo si digao takt procesora bez dodavanja voltaze,Znaci objasnio sam ti i prosli put.Namestili smo na 4.0 Ghz i radio ti je stabilno.Ne znam u kakvom si tripu da ti masina radi losije sa vecim taktom CPU-a?!Gde to moze?Ako sam ti sve lepo podesio zasto tako ne drzis?Sad zbog svoje tvrdoglavosti trazis problem koji ti pred ocima stoji.Masina ti je nestabilna jednostavno i kratko.Moras sve manuelno da podesis da bi bilo stabilno i da to radi kako treba.Druga stvar.Imas GTX285 i Core 2 Duo.Da li si ikad pomislio da ce ti grafika raditi losije sa manjim klokom CPU-a i da ti CPU vec predstavlja usko grlo.Ma ne?Ja ti ovo pricam na pamet jel da?Pametan si decko al si zato tvrdoglav za medalju.

P.S.Sto bi imao bolje performanse kad mozes losije?

Green Green Grass Of Home

:: Od kad sam bios vratio na default, ne zeza vise... cudno mi samo to sto sam i ranije isti setting stavljao u biosu, 3.6ghz i memory 2.2v 1066mhz 5-5-5-15...
GAMER4LIFE Re: Re: !!!! 10.10.2009. 17:37 #147610

Sky godinu ipo dana mi tako stoji i nije mi pravio problem ?

:: Da, ali ti si covece istripovan da je tvoj sistem stabilan i drzis sve napone tj za vcore na auto a samo si digao takt procesora bez dodavanja voltaze,Znaci objasnio sam ti i prosli put.Namestili smo na 4.0 Ghz i radio ti je stabilno.Ne znam u kakvom si tripu da ti masina radi losije sa vecim taktom CPU-a?!Gde to moze?Ako sam ti sve lepo podesio zasto tako ne drzis?Sad zbog svoje tvrdoglavosti trazis problem koji ti pred ocima stoji.Masina ti je nestabilna jednostavno i kratko.Moras sve manuelno da podesis da bi bilo stabilno i da to radi kako treba.Druga stvar.Imas GTX285 i Core 2 Duo.Da li si ikad pomislio da ce ti grafika raditi losije sa manjim klokom CPU-a i da ti CPU vec predstavlja usko grlo.Ma ne?Ja ti ovo pricam na pamet jel da?Pametan si decko al si zato tvrdoglav za medalju
:: P.S.Sto bi imao bolje performanse kad mozes losije?
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Od kad sam bios vratio na default, ne zeza vise... cudno mi samo to sto sam i ranije isti setting stavljao u biosu, 3.6ghz i memory 2.2v 1066mhz 5-5-5-15...
SkyFire Re: Re: Re: !!!! 10.10.2009. 17:38 #147612

Godinu i pol dana se mucio i sada je definitivno gladan!
Nikad ne moze CPU da se drzi na auto bez dizanja voltaze.To su pogresni koraci i procene.Ko tako savetuje licno kazem da nema pojma!

update :

Kazes radilo sve kako treba?!Da li si ikad testirao sistem bar orthosom na tim tvojim auto setovanjima?Da li si ikad pustio LinX koji bi za 5 min spucao kao od sale!Testirate masine kroz igrice i 3D Markove i mislite da je to stabilno.To vam je merilo stabilnosti?!

:: Sky godinu ipo dana mi tako stoji i nije mi pravio problem ?
:: :: Da, ali ti si covece istripovan da je tvoj sistem stabilan i drzis sve napone tj za vcore na auto a samo si digao takt procesora bez dodavanja voltaze,Znaci objasnio sam ti i prosli put.Namestili smo na 4.0 Ghz i radio ti je stabilno.Ne znam u kakvom si tripu da ti masina radi losije sa vecim taktom CPU-a?!Gde to moze?Ako sam ti sve lepo podesio zasto tako ne drzis?Sad zbog svoje tvrdoglavosti trazis problem koji ti pred ocima stoji.Masina ti je nestabilna jednostavno i kratko.Moras sve manuelno da podesis da bi bilo stabilno i da to radi kako treba.Druga stvar.Imas GTX285 i Core 2 Duo.Da li si ikad pomislio da ce ti grafika raditi losije sa manjim klokom CPU-a i da ti CPU vec predstavlja usko grlo.Ma ne?Ja ti ovo pricam na pamet jel da?Pametan si decko al si zato tvrdoglav za medalju
:: :: P.S.Sto bi imao bolje performanse kad mozes losije?
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: ::
:: :: :: Od kad sam bios vratio na default, ne zeza vise... cudno mi samo to sto sam i ranije isti setting stavljao u biosu, 3.6ghz i memory 2.2v 1066mhz 5-5-5-15...
GAMER4LIFE !!! 10.10.2009. 18:01 #147619

Niko mene ne savetuje, CPU E8400 Ration mi stoji na 9x 400mhz memorija na 2.2v 1066mhz ddr2 kingston hyperx timing 5-5-5-15.
sad mi je bios na default i to mi se ne desava.

ajde sky ako ti nije tesko da mi posaljes na mail setovanja za bios OC ploca ASUS P5e CPU E8400 Memory Kingston Hyper X DDR2 4GB MAX Performance and stability:)

SkyFire Re: !!! 10.10.2009. 18:08 #147621

Pa gde su ti ona setovanja od prosli put?

:: Niko mene ne savetuje, CPU E8400 Ration mi stoji na 9x 400mhz memorija na 2.2v 1066mhz ddr2 kingston hyperx timing 5-5-5-15
:: sad mi je bios na default i to mi se ne desava
:: ajde sky ako ti nije tesko da mi posaljes na mail setovanja za bios OC ploca ASUS P5e CPU E8400 Memory Kingston Hyper X DDR2 4GB MAX Performance and stability:
GAMER4LIFE Re: Re: !!! 10.10.2009. 18:24 #147625

Nema ih :(

:: Pa gde su ti ona setovanja od prosli put
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Niko mene ne savetuje, CPU E8400 Ration mi stoji na 9x 400mhz memorija na 2.2v 1066mhz ddr2 kingston hyperx timing 5-5-5-15
:: :: sad mi je bios na default i to mi se ne desava
:: :: ajde sky ako ti nije tesko da mi posaljes na mail setovanja za bios OC ploca ASUS P5e CPU E8400 Memory Kingston Hyper X DDR2 4GB MAX Performance and stability:
SkyFire Re: Re: Re: !!! 10.10.2009. 18:36 #147628

Uh seronja jedan mali.Pa znas sta,nije ni meni lako da OC-ujem hiljade masina.Ne mogu vise da popamtim sve te parametre.I onako sam ovih dana ko sav osamucen.Ispisi mi bios pa posalji na mail.I tebi cu da ispisem setovanja za jedno 4.0 Ghz a mozda i preko.Obavezno stavi VID CPU-a iz Core Temp da se ne zajebavam da nagadjam koji je.Napisi mi i stepping CPU-a!

:: Nema ih :(
:: :: Pa gde su ti ona setovanja od prosli put
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Niko mene ne savetuje, CPU E8400 Ration mi stoji na 9x 400mhz memorija na 2.2v 1066mhz ddr2 kingston hyperx timing 5-5-5-15
:: :: :: sad mi je bios na default i to mi se ne desava
:: :: :: ajde sky ako ti nije tesko da mi posaljes na mail setovanja za bios OC ploca ASUS P5e CPU E8400 Memory Kingston Hyper X DDR2 4GB MAX Performance and stability:
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs